Dodaj do ulubionych

problem z tabletem i internetem

IP: *.zicom.pl 19.01.14, 17:51
zakupiłam tablet overmax i nie moge sie połączyć z internetem.Zarówno z telefonami ani z laptopani nie było takich problemów czy może mi ktoś pomóc.niby wyszukuje internet ale nie może uzyskac adresu ip? Prosze o pomoc?
Obserwuj wątek
    • Gość: 802.11n Re: problem z tabletem i internetem IP: *.multimo.pl 19.01.14, 18:39
      Zakładam, że na ruterze nie ma filtrowania MAC.

Reset do ustawień fabrycznych. Jeśli nie pomoże, to zwróć tablet albo oddaj do serwisu. Na przyszłość nie kupuj chińszczyzny.
      • Gość: nikita Re: problem z tabletem i internetem IP: *.zicom.pl 19.01.14, 19:27
        czy jest możliwość sprawdzenia tego filtrowania MAC. czy wymiana routera cos pomoze??? czy tylko oddac tablet????
        • Gość: 802.11n Re: problem z tabletem i internetem IP: *.multimo.pl 19.01.14, 19:43
          Jest możliwość. Trzeba się zalogować do panelu administracyjnego rutera i sprawdzić. Inna metoda - spróbować podłączyć do rutera bezprzewodowo inny sprzęt, który nigdy nie był do niego podłączany. Jeśli się uda, znaczy że filtrowania MAC nie ma.
          • Gość: nikita Re: problem z tabletem i internetem IP: *.zicom.pl 19.01.14, 20:00
            kilka miesięczy wcześniej bez problemu telefony również zostały właczone do sieci wifi w domu bez zadnego problemu ijeszcze był 3 laptop nigdy nie było problemów.Może to wina tego zakichanego tabletu może tam jakies ustawienia zrobić trzeba.
            • Gość: 802.11n Re: problem z tabletem i internetem IP: *.multimo.pl 19.01.14, 20:26
              No to wygląda na to, że to wina tabletu. Spróbuj się połączyć z inną siecią Wi-Fi. Czasem niektóre urządzenia "nie lubią" niektórych ruterów. Pobaw się też tabletem - wyłącz, włącz, przywróć do ustawień fabrycznych.
    • wariant_b Re: problem z tabletem i internetem 19.01.14, 21:08
      Pewnie już to robiłaś, ale Zapomnij wybrane połączenie i jeszcze raz je skonfiguruj.
      Jeśli nie pomoże, a masz jakiś hot-spot w okolicy udaj się tam i zobacz, czy tablet
      łączy się z siecią bez zabezpieczeń.
      • Gość: nikita Re: problem z tabletem i internetem IP: *.zicom.pl 20.01.14, 07:09
        Bylam z nim a mc donaldzie i bez problemu wykryl hot spota ale internet nie dzialal
    • pwilczek Re: problem z tabletem i internetem 08.05.14, 10:50
      Ja jestem nieszczęśliwym posiadaczem tableta BestCore 7". Ładowanie przez gniazdo USB, które już drugi raz reklamowałem i tu UWAGA proszę uważać na serwis w Poznaniu. Przetrzymują produkt, po czym potrafią znaleźć pretekst aby nie uznać reklamacji. Zachowują się jak "zmanierowana panienka". Ponad to tablet się zawieszał kasując dane z kąta. Wyświetlacz po pierwszej naprawie he he dostał jasnych plam (nie ma winnych). Najgorzej, że nie ma bata na taki proceder, który uprawia serwis. overmax "Polska"
      • Gość: 802.11n Re: problem z tabletem i internetem IP: *.tpnet.pl 08.05.14, 11:54
        Jak to nie ma bata? A sąd?
        • pwilczek Re: problem z tabletem i internetem 08.05.14, 12:08
          Pewnie że tak, ale za 400 zł? Mało komu się opłaca no chyba, że dla zasady.
      • Gość: abc Re: problem z tabletem i internetem IP: *.20.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 10.05.14, 09:20
        z kąta to się wymiata śmieci.
        • pwilczek Re: problem z tabletem i internetem 10.05.14, 15:45
          Oczywiście, że tak (skonta). Słuszna uwaga. Dobrze wiedzieć, że przynajmniej ktoś czyta. Pozdrawiam i przestrzegam nadal przed serwisem Poznań OVERMAX Polska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka