Dodaj do ulubionych

Windows Server 2008r2 & TVN Player

IP: *.231.19.41.koba.pl 23.04.14, 15:59
na komputerze jest zainstalowany Windows Server 2008r2 , i chcę pooglądać seriale z TVN PLAYER , zainstalowałem wszystko co trzeba i jak się włączy cokolwiek to można obejrzeć tylko blok reklam , a już materiał filmowy nie chce iść ciągle tylko ładowanie i ładowanie , i możesz tak czekać bardzo długo , w czym jest problem i jak go rozwiązać ??

za info , dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: aqq Re: Windows Server 2008r2 & TVN Player IP: *.dynamic.chello.pl 23.04.14, 19:29
      proponuję zajrzeć tu:
      player.pl/faq/
    • Gość: Grzegorz Re: Windows Server 2008r2 & TVN Player IP: *.231.21.132.koba.pl 24.04.14, 17:41
      ustaliłem że sprawcą odpowiedzialnym za blokowanie możliwości oglądania jest DRM tylko nie wiem jak to obejść i szukam porad
      • Gość: aqq Re: Windows Server 2008r2 & TVN Player IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.14, 18:21
        chopie!
        jak to ustaliłeś?

zajrzyj lepiej tu:
        player.pl/faq/jak-sprawdzic-czy-moj-komputer-spelnia-wymagania-techniczne,125.html
        przetestuj kompa i wyłącz blokowanie wyskakujących okienek oraz - jeśli masz włączone - WYŁĄCZ blokowanie reklam
        zainstaluj też najnowsze flashplayer, schockvaweplayer, silverlight, java

• Gość: aqq Re: Windows Server 2008r2 & TVN Player IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.14, 18:30
          z Regulaminu:

"§ 6.
          Warunki techniczne
          Techniczne warunki korzystania z Serwisu, mają znaczenie dla jego prawidłowego funkcjonowania, a także dla bezpieczeństwa Danych przechowywanych na Koncie w Serwisie.
          1.Dostęp i korzystanie z Serwisu Player.pl możliwe jest dla Użytkownika korzystającego z komputera:
          1) zaopatrzonego w jeden z następujących systemów operacyjnych:
          a) MS Windows XP
          b)MS Windows Vista
          c)MS Windows 7
          d)Mac OS 10.X
          e)MS Windows 8
          lub ich nowszych wersjach,
          2)z zainstalowaną jedną z poniższych przeglądarek z włączoną obsługa plików „cookies” oraz JavaScript:
          a)Microsoft Internet Explorer 8.0 lub nowszej wersji
          b)Mozilla Firefox w wersji 17.0.9 lub nowszej wersji
          c)Opera 15 lub nowszej wersji
          d)Google Chrome 30 lub nowszej wersji
          e)Apple Safari 5.1 lub nowszej wersji
          3)oraz z następującymi wtyczkami zainstalowanymi w jednej z powyższych przeglądarek:
          a)MS Silverlight w wersji 5.0 lub jego nowszej wersji
          b)Adobe Flash Player 10.X lub jego nowszej wersji"

• Gość: Grzegorz Re: Windows Server 2008r2 & TVN Player IP: *.231.20.46.koba.pl 24.04.14, 21:30
            przetestowałem , nawet na najnowszej operze , wszystkie wymagane składniki które są wymagane są ok. ale filmów dalej nie odtwarza , tylko blok reklamowy , i na tym koniec , innego systemu niestety nie ma,
            • Gość: aqq Re: Windows Server 2008r2 & TVN Player IP: *.dynamic.chello.pl 25.04.14, 06:11
              a próbowałeś na innych przeglądarkach poza Operą?
              Firefox, Chrome?
              blokery reklam na razie zostawiłbym WYŁĄCZONE (jak ruszy odtwarzanie filmów będzie można je włączyć)

poza tym jest jeszcze jedna możliwość - brak kodeków...
              ja sam korzystam z kobyły K-Lite MEGA:
              www.codecguide.com/download_k-lite_codec_pack_mega.htm
              kobyła duża ale niezawodna ;)
        • wariant_b Re: Windows Server 2008r2 & TVN Player 24.04.14, 21:41
          Gość portalu: aqq napisał(a):
          > chopie! jak to ustaliłeś?

Zapewne ustalił to przeszukując Internet. DRM jest źródłem wielu dziwnych problemów.
          U mnie na przykład nie działa to na maszynach wirtualnych i nie mogę sprawdzić
          co się dzieje w serwerze 2008 R2, bo filmy z TVN Playera nie chodzą w żadnym systemie.

Ponieważ 2008 R2 jest w zasadzie serwerową wersją Windows 7 wydaje się,
          że powinno się go udać zmusić do odtwarzania również i tych filmów.
          I choć przyznam, że głębszego sensu wyświetlania filmów na serwerze nie widzę,
          niemniej większość z funkcjonalności Windows 7 daje się na nim uzyskać i przerobić
          serwer na stację roboczą. Kiedyś, przed XP SP2, było to nawet popularne rozwiązanie.

Co do blokowania reklam, to ABP na Firefoxie ślicznie wycina te wkurzające reklamy
          z filmów TVN Playera, więc zaryzykowałbym pozostawienie blockera.
          • Gość: Grzegorz Re: Windows Server 2008r2 & TVN Player IP: *.231.20.46.koba.pl 24.04.14, 21:49
            tak to DRM blokuje to wszystko , co ciekawe np. reportaże z programu UWAGA TVN chodzą bez zająknięcia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka