Dodaj do ulubionych

przegladarki

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.05.14, 20:37
witam.kupilem uzywany komp.akupilem do niego dysk samsung 160gb i zainstalowalem win xp z klucem firmowym od informatyka.wszystko fajnie dialalo do casu jak niewiadomych powodow padl dysk i to doslownie po kilku dniach,program hdd regenerator pokazal ze naprawa potrwa 49000 godzin wiec odpuscilem naprawe.zainstalowalem wszystko od nowa i mam problemy kazda internetowa przegladarka jaka zainstalowalem mianowicie co chwile wyskakuja bledy strony itp pozniej pisze e brakuje skladnikow np firefox lub chrome i kazdej innej i trzeba zainstalowac od nowa nie znam sie na tyle zeby cos z tym zrobic...dodam ze antywiruz eset nod 32 przy probie skanu zatrzymuje sie na okolo 30procentach i nic wiecej sie nie dzieje...mialem jednego trojana ale usunal go program avg i w sumie od wtedy sa najwieksze problemy...przepraszam za literowke itp pisze w pospiechu prosze cos doradzcie...
Obserwuj wątek
    • Gość: ? Re: przegladarki IP: *.dynamic.chello.pl 01.05.14, 21:20
      Co do błędów zgadza się. Zrobiłeś jakieś 200 błędów ortograficznych w swoim
      jedenastozdaniowym wypracowaniu.
      To nie są literówki tylko wersja "matoł siadaj dwója".

Proponuję zająć się jakimś innym działaniem np zamiataniem liści czy coś takiego ?
    • Gość: a Re: przegladarki IP: *.dynamic.mm.pl 01.05.14, 22:46
      Aż strach pomyśleć, jakbyś wyglądał gdybyś w pośpiechu musiał postawić klocka.
    • wariant_b Re: przegladarki 01.05.14, 22:51
      Wygląda na to, że dysk padł i jest do wymiany. I jest to wersja optymistyczna.

Dla świętego spokoju możesz przetestować dysk MHDD lub Victorią - może część
      będzie jeszcze użyteczna i doraźnie da się pracować na mniejszej partycji.
      • Gość: .... Re: przegladarki IP: *.opera-mini.net 02.05.14, 05:06
        Przepraszam zapomniałem dodać że już wymieniłem dysk. Nowy jest dobry ale nie wiem dlaczego dzieje się coś takiego. Zastanawiam się czy np ten informatyk od którego mam win xp nie dodał tam właśnie wirusa-czy to jest wogóle możliwe? Panom dodającym głupie komentarze dziękuje i daje dobra radę-jeśli nie potrafisz powiedzieć nic na temat to stul twarz.
        • Gość: HaDwaO Re: przegladarki IP: *.158.217.157.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.05.14, 07:45
          Gość portalu: .... napisał(a): Panom dodającym głupie komentarze dziękuje i daje dobra radę-jeśli nie potrafisz powiedzieć nic na temat to stul twarz.

Jak pójdziesz do dentysty i będzie ci z japy jechało, na zwróconą uwagę też mu tak powiedz.
        • wariant_b Re: przegladarki 02.05.14, 08:38
          Gość portalu: .... napisał(a):
          > Przepraszam zapomniałem dodać że już wymieniłem dysk. Nowy jest dobry...

Mimo wszystko sprawdź go Victorią lub MHDD - odczytaj SMART i zrób test nośnika.
          Podane objawy mogą mieć źródło w problemach z pracą dysku lub płyty głównej.

Kolejnym źródłem problemów może być oprogramowanie - odinstaluj wszystko
          w temacie antywirus/firewall najlepiej korzystając z programów do usuwania
          danego antywirusa, podobnie wszystkie programy, które za cel mają kontrolę
          lub usprawnianie systemu (jeśli masz takie) oraz wszystko inne, co wydaje się
          zbędne. Załóż nowe konto użytkownika, przeładuj i zaloguj się na nie.
          Ściągnij AdwCleaner i sprawdź, czy nie pozostały jakieś niechciane programy.
          Przy pomocy np. msconfig zobacz, czy nie ma jakiś dziwnych procesów startowych.
          Dla spokoju możesz również skontrolować system jakimś programem antywirusowym
          uruchamianym z krążka CD - niektóre wirusy potrafią być niewidoczne w systemie.

Jeśli dalej będzie niedobrze, ściągnij hirena lub linuxa live i zobacz, czy problemy
          występują również przy starcie komputera z napędu CD lub pendrive'a.

> Zastanawiam się czy np ten informatyk od którego mam win xp nie dodał
          > tam właśnie wirusa-czy to jest wogóle możliwe?

Teoretycznie tak, ale wirusy które mogły zmienić zawartość CD w trakcie kopiowania
          krążka dawno już nie występują na wolności, więc praktycznie mało realne.
          Informatyk wiedziałby o tym, że coś jest nie tak, bo zapewne sam instaluje
          systemy z tego nośnika.
          • Gość: .... Re: przegladarki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.05.14, 19:25
            dziekuje za porady faktycznie mam kilka tzw ulepszaczy zainstalowanych.moge usunac wszystko oprocz jednego-avg pc tune up...w zaden sposob tego dziadostwa nie moge sie pozbyc. usunalem z listy programow i chcialem usunac tez caly jego folder ale kilka plikow nie moge usunac i caly czas to jest w komputerze..jakies sugestie?z gory dzieki
            • wariant_b Re: przegladarki 02.05.14, 20:09
              Powinien go usunąć AdwCleaner, bo AVG Pc Tune jest to program, który sam potrafi
              się "przyplątać" przez nieuwagę użytkownika komputera. Jeśli pamięć mnie nie myli,
              program nie odinstalowuje się bez połączenia ze swoim serwerem. Jeśli nie po dobroci
              - trzeba zablokować serwisy, które uruchamia przy starcie systemu i usunąć go ręcznie.

Jeśli go masz - to zapewne oprócz niego złapałeś kilka zbędnych "ulepszeń" do
              przeglądarek i może powodujące problemy z zarządzaniem pamięcią Mobogenie.
              Jeśli tak - to system po wyczyszczeniu powinien odzyskać chęć do działania.
              Wtedy przetestuj go samodzielnym darmowym skanerem antywirusowym i możesz
              przywrócić dotychczasowy monitor antywirusowy - ale tylko jeden.

Oczywiście dalej będzie przepuszczał szkodliwe programy, bo te są całkowicie legalne.
              Niestety, w oprogramowaniu mamy teraz "czas prawników" i trzeba bardzo starannie
              czytać, na co wyraża się zgodę.
            • wariant_b Re: przegladarki 02.05.14, 20:20
              Zwykle skutecznym trickiem jest zmiana nazwy kartoteki, w której jest "nieusuwalny" plik.
              Po restarcie będzie ją można usunąć. Oczywiście nie dotyczy to kartotek systemowych.

Innym rozwiązaniem jest wystartowanie komputera z krążka z hirenem i usunięcie
              plików spod XP PE - wtedy zobaczymy również wszystkie starannie ukryte pliki.
              • Gość: ... Re: przegladarki IP: *.opera-mini.net 02.05.14, 21:30
                ty naprawdę znasz się na rzeczy dzięki zaraz napewno coś z tym zrobię. a nawiasem mówiąc irytuje mnie już windows chyba przejdę na jakiś linuks tylko muszę się dokształcać
                • wariant_b Re: przegladarki 02.05.14, 21:59
                  Jeśli korzystasz głównie z internetu i wybierzesz jakąś bardziej przyjazną dystrybucję,
                  to w zasadzie nie musisz się niczego uczyć, bo przeglądarka będzie całkiem podobna.
                  No może poza innym sposobem ściągania i instalowania nowych aplikacji.
        • Gość: wodnikSzuwarek Re: przegladarki IP: *.tktelekom.pl 02.05.14, 13:51
          gościu czterokropkowy, jak nie potrafisz napisać o co ci chodzi - tylko jakiś bełkot zapodałeś -
          to lepiej zamknij twarz...
          • Gość: .... Re: przegladarki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.05.14, 19:20
            zastanow sie co ty mowisz czlowieku...dwoch normalnych ludzi mnie rozumie i stara sie w miare mozliwosci odleglosciowych pomoc. ty i tamtych kilku innych albo macie niewierne zony i nie potraficie nigdzie indziej niz tutaj odreagowac albo jestescie na codzien tak pomiatani przez innych ze swoja zlosc wyladowujecie tutaj bo tutaj unikniecie teoretycznie konfrontacji fizycznej...osobiscie stawiam na wariant drugi...jak cos sie jeszcze nie podoba to mozemy osobiscie to omowic:)
            • Gość: ? Re: przegladarki IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.14, 00:30
              zastanow sie co ty mowisz czlowieku...dwoch normalnych ludzi mnie rozumie i stara sie w miare mozliwosci odleglosciowych pomoc. ty i tamtych kilku innych albo macie niewierne zony i nie potraficie nigdzie indziej niz tutaj odreagowac albo jestescie na codzien tak pomiatani przez innych ze swoja zlosc wyladowujecie tutaj bo tutaj unikniecie teoretycznie konfrontacji fizycznej...osobiscie stawiam na wariant drugi...jak cos sie jeszcze nie podoba to mozemy osobiscie to omowic:)

Nu wiesz czterokropkowcu, ty - Nas, weteranów internetu chcesz strollować ?
              żałosne :-)
            • Gość: HaDwaO Re: przegladarki IP: *.182.131.115.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.05.14, 09:02
              Tu nie chodzi o to, że załatwiamy swoje frustracje, bo to raczej ty masz jakiś problem z emocjami. I to z twojego sposobu pisania to wynika a nie z naszego. Irytujący jest w twoim przypadku brak szacunku do języka polskiego i uczestników tego forum. "Narobiłem błędów bo (tu jakiś powód), ale nie poprawię ich bo mam was gdzieś, ale jakby co to przepraszam". Mnie w szkole uczono, że nie pisze się w żadnych listach "przepraszam za błędy", tylko albo się je poprawia, jeśli się wie gdzie są, albo jeśli komuś zdarzy się jakiś błąd z niewiedzy (a każdemu może się coś zdarzyć), to pozostaje bo "gdybym wiedział o błędzie, to bym go poprawił". Komputery i chyba większość przeglądarek mają możliwość sprawdzania błędów, więc nie rozumiem na czym polega problem. Sam masz gdzieś innych użytkowników i to jak piszesz, bo szkoda ci czasu na logiczne i w miarę sensowne opisanie problemu, a od nas oczekujesz, że swój czas poświęcimy aby pomóc tobie. To nie tak działa. Może (a raczej na pewno) są tu tacy, którzy pomagają za każdą cenę, ja taki nie jestem. Może i moja wiedza nie jest wielka, jak mogę to pomagam, ale w twoim i podobnych przypadkach, nawet jak wiem to nie pomagam.
    • lemari Re: przegladarki 02.05.14, 20:20
      Czy w tym XP masz zainstalowane SP2 i SP3 oraz biblioteki net.framework?
      • wariant_b Re: przegladarki 02.05.14, 22:06
        Ciężko jest znaleźć nośnik do XP bez SP2. Zresztą oryginalna wersja XP miała opinię
        zbliżoną do Visty i uchodziła za system tylko czasem działający.
        • lemari Re: przegladarki 02.05.14, 22:43
          Na "gołym" SP2 nie będą działać żadne aktualne przeglądarki.
          • Gość: ... Re: przegladarki IP: *.opera-mini.net 03.05.14, 06:30
            ja mam na pendrive stara wersję firefox . zawsze instaluje stara i jeśli smiga wtedy aktualizuje ja ale jak pisałem mam te ww dodatki.
          • wariant_b Re: przegladarki 03.05.14, 08:47
            lemari napisał:
            > Na "gołym" SP2 nie będą działać żadne aktualne przeglądarki.

Nie potwierdzę - na XP SP2 działa zarówno aktualne Chrome jak i nowy FireFox.
            Współczesna wersja IE nie działa niezależnie od tego, czy mamy SP3 czy nie.
        • Gość: ... Re: przegladarki IP: *.opera-mini.net 03.05.14, 06:37
          sprawdziłem dysk mhdd i zablokował tylko 255 sektorów. myślę że to niewiele. próbowałem kilka razy zainstalować viste bo mam oryginalną płytę ale zawsze wyskakuje błąd bo nie chce skopiować jednego pliku , to samo jest z win7 cracked który dostałem od kolegi. ubolewam nad tym bo win7 najbardziej przypada mi do gustu ze wszystkich produktów mikrosoft .
          • wariant_b Re: przegladarki 03.05.14, 09:04
            Gość portalu: ... napisał(a):
            > sprawdziłem dysk mhdd i zablokował tylko 255 sektorów. myślę że to niewiele.

Co rozumiesz przez "zablokował"? - MHDD niczego nie blokuje.
            Jeśli są to błędy UNC, to jest to masakryczna ilość - dysk ma własne autodiagnostyki
            i powinien wcześniej dokonać relokacji. Jeśli jakikolwiek błąd UNC dotyczy sektora
            używanego przez system operacyjny, to komputer może nie działać prawidłowo.
            Oczywiście jest szansa, że wszystkie błędy są w wolnych obszarach dysku, ale
            dysk wymaga pełnego testu zapisu, co wiąże się z utratą całej jego zawartości
            i dopiero ponownego testu, który wykaże, czy dysk nadaje się do użytku, czy nie.

Jeśli problemy z Vistą i Win7 występują stale w tych samych miejscach, to zapewne
            winny może być nośnik - można próbować go "odzyskać" i wypalić ponownie
            albo postarać się o działający krążek.
      • Gość: ... Re: przegladarki IP: *.opera-mini.net 03.05.14, 06:23
        tak sam to ściągałem i instalowałem oprócz sp3 bo to mam z płyty znalazłem w dodatkach na krążkach u szwagra. a to źle?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka