autkowy
04.05.15, 09:44
Witam
Jestem chyba jednym z ostatnich przedstawicieli ginacego gatunku uzytkownikow kineskopu ale niestety sprzet zaczyna niedomagac wiec czas sie rozejrzec za czyms nowym.
Zamierzam kupic telewizor 40-42 cale. No i poki co mam dylemat czy wybrac Sony czy Samsunga gdyz z opinii zdobytych wynika ze:
- Samsung jest latwiejszy i przyjemniejszy w obsludze a tv ma byc uzywany takze przez osoby znacznie starsze
- Samsung latwiej wspolpracuje z urzadzeniami zewnetrznymi a w domu mamy smartfony wlasnie tej firmy (rozwazalbym takze ew. klawiature do skype i przegladarki)
- Samsung ma ponoc znacznie ciekawsze aplikacje
- Sony ma ponoc znacznie ladniejszy obraz (a jakosc obrazu ma dla mnie bardzo duze znaczenie)
Zamierzam kupic telewizor w cenie do max 2500 pln.
Jako ze mam zewnetrzny tuner dvb-t/sat to telewizor nie musialby miec takowego podobnie jak 3d (klopoty ze wzrokiem+ mala oferta filmowa) ani 4K (czy kiedys sie upowszechni? a jesli nawet to moze trzeba bedzie juz wymienic ten sprzet bo pogwarancyjnie bedzie juz niedomagal). No ale wazne dla mnie sa:
jakosc obrazu, wspolpraca ze smartfonami, dobry odbior sredniomocnego sygnalu wifi (przegladarka internetowa, YT, Skype).
Prosze o rady :)