Dodaj do ulubionych

zepsuty plik doc

IP: *.torun.mm.pl 03.05.14, 16:09
Witam,temat już był ale mimo przeczytania treści nie udało mi się pliku naprawić,otóż problem powstał jak nie chcąc usunąłem plik a po odzyskaniu już nie da się odczytać,jeżeli byłby Ktoś tak uprzejmy to mogę wysłać plik z prośbą o jego naprawę.
Obserwuj wątek
    • wariant_b Re: zepsuty plik doc 03.05.14, 19:16
      Wysłać możesz, ale szanse na naprawę pliku są minimalne.
      • Gość: Marek Re: zepsuty plik doc IP: *.torun.mm.pl 04.05.14, 11:29
        Jak Ci wysłać?,dasz mejla?
        • wariant_b Re: zepsuty plik doc 04.05.14, 17:28
          Trochę niestosowne jest pytanie zalogowanego użytkownika jaki ma adres mailowy.
          • Gość: Marek Re: zepsuty plik doc IP: *.torun.mm.pl 04.05.14, 18:14
            Sprawdzałem czy można jakoś podejrzeć Twojego mejla ale nie wiem gdzie i jak więc napiszę swojego i jeśli podejmiesz się próby naprawy tego pliku to napisz do mnie to Ci go wyślę
            pakierzy2@op.pl
            • Gość: Marek Re: zepsuty plik doc IP: *.torun.mm.pl 04.05.14, 18:47
              Napisz czy plik dotarł do ciebie bo dostaję mejle zwrotne
              Undelivered Mail Returned to Sender
              • Gość: mufi Re: zepsuty plik doc IP: *.home.isko.net.pl 04.05.14, 19:19
                a słałeś na @gazeta.pl ?
                • Gość: Marek Re: zepsuty plik doc IP: *.torun.mm.pl 04.05.14, 19:20
                  Tak
              • wariant_b Re: zepsuty plik doc 04.05.14, 19:46
                Nie dotarł.

Spakuj plik RAR-em i zahaśl zawartość i nazwy plików.
                • Gość: Marek Re: zepsuty plik doc IP: *.torun.mm.pl 05.05.14, 06:58
                  Spakowałem i wysłałem do Ciebie.
                  • wariant_b Re: zepsuty plik doc 05.05.14, 07:58
                    Teraz dotarło.

I nie jest to dokument Worda, ale początek jakiegoś pliku wykonywalnego
                    ze zmienionym rozszerzeniem. Nie ma w nim tekstu.
                    Co jest, czyli fragment jakiego programu, spróbuję ustalić wieczorem.
                    • Gość: Marek Re: zepsuty plik doc IP: *.torun.mm.pl 05.05.14, 10:46
                      Może wyjaśnię dokładniej
                      Utworzyłem na pendrive dokument worda i skopiowałem do niego tekst z jakiegoś programu którego nie znam,później potrzebowałem miejsce na pendrive i usunąłem wszystko z niego i dopiero przypomniało mi się co zrobiłem jak szukałem tego pliku.
                      Plik z pendrive odzyskałem za pomocą programu Nero RescueAgent.
                      • wariant_b Re: zepsuty plik doc 05.05.14, 13:54
                        To trochę tłumaczy sytuację, ale niestety w niczym nie ułatwia odzyskanie pliku.
                        Pendrive ma zapewne system plikowy FAT32, w którym kasowany plik nie jest
                        usuwany z kartoteki, a jedynie zaznaczany jako usunięty, Pozostaje informacja
                        o pierwszym klastrze zajmowanym przez plik, ale w tym miejscu system mógł
                        już zapisać coś innego. Na pendive z reguły brak kosza, który opóźnia zajęcie
                        miejsca zajmowanego uprzednio przez skasowane pliki i coś się zapisało.

Nero Rescue Agent zapewne znalazł wpis usuniętego pliku i odzyskał to,
                        co było w łańcuchu klastrów poczynając do zapamiętanego początku pliku,
                        a potem jeszcze wyrównał długość, więc exec, który zajął miejsce
                        usuniętego dokumentu jest obcięty i trudno go zidentyfikować.

Teoretycznie są jeszcze niewielkie szanse na pozostałości po jakichś plikach
                        tymczasowych Worda lub fragmentach usuniętego dokumentu, jeśli był długi,
                        ale są to szanse minimalne i rokowania są fatalne.
                        • Gość: Marek Re: zepsuty plik doc IP: *.torun.mm.pl 05.05.14, 16:26
                          Cóż jeśli się nie uda,nie zabiję się :),dzięki za chęci i pomoc.
                          • wariant_b Re: zepsuty plik doc 05.05.14, 20:05
                            Z ciekawości próbuję ustalić, co to za .exe znalazło się w miejscu .doc.
                            Ciekawość wynika z tego, że skoro wykasowałeś z pendrive'a wszystko, to być może
                            program "dopisał się" sam przykrywając wcześniejszy dokument Worda.
                            Ale chyba nic z tego nie wyjdzie - jest to zapewne kawałek dość egzotycznego
                            instalatora WIX, niekompletny i nie daje się wyekstrahować zawartości,
                            by ustalić co to było.
                            • Gość: Marek Re: zepsuty plik doc IP: *.torun.mm.pl 06.05.14, 07:00
                              Trudno w każdym razie dzięki za fatygę i Twój stracony czas dla mnie,jak jest taka możliwość to można usunąć ten watek.
                              Jeszcze raz dzieki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka