Dodaj do ulubionych

Nie czyta mi kart micro SD

IP: 91.235.239.* 09.05.14, 13:03
Mam taki problem:
Czytniki kart (3 różne rodzaje czytników) nie czytają mi kart micro SD (4GB i 8GB). Karty micro SD wkładam do adaptera (4 rodzaje adapterów sprawdziłam).
Normalne karty SD czytniki czytają.
Wcześniej czytały wszystkie karty bez problemów.
Co się stało?
Nic nie zmieniałam w kompie.
Czy jakieś specjalne oprogramowanie muszę zainstalować???
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: Nie czyta mi kart micro SD IP: 91.235.239.* 18.05.14, 17:16
      No i co? Nikt przez 9 dni nie wie co jest grane?
      • Gość: aqq Re: Nie czyta mi kart micro SD IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.14, 18:33
        a sprawdziłaś karty i czytniki na innych komputerach?
        jaki masz system?
        używasz oprogramowania antywirusowego i programów "do sprzątania" w systemie, np. Ccleaner?
        • Gość: gtw Re: Nie czyta mi kart micro SD IP: 62.141.32.* 19.05.14, 07:54
          a co to ma do rzeczy?

skoro czyta standardowe sd, to powinno tak samo rozpoznawać micro sd w adapterze
          • wariant_b Re: Nie czyta mi kart micro SD 19.05.14, 09:22
            Gość portalu: gtw napisał(a):
            > a co to ma do rzeczy?

To ma do rzeczy, że nie ma pewności, czy problem jest w sprzęcie, czy w oprogramowaniu.
            Choć opis sugeruje raczej to drugie, ale sprzęt musi być pewny.
    • Gość: az Re: Nie czyta mi kart micro SD IP: *.7.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 20.05.14, 08:06
      Co to jest "normalna" karta pamięci? Jaką ma pojemność? Czy komputer widzi "normalne" (czytaj duże) karty o pojemności > 4GB?
      Może Twój czytnik jest starszego typu i nie obsługuje kart SDHC lub/i SDXC? Karta micro o dużej pojemności jest na 100% jest w nowszym standardzie HC. Dlatego warto sprawdzić karty na innym komputerze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka