Dodaj do ulubionych

podkrecanie procesora

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 18:34
Mam problem jak podkręcić procesor?? Prosze o rade specjalistów
Obserwuj wątek
    • Gość: Mariusz_17 Re: podkrecanie procesora IP: 212.122.214.* 24.08.04, 18:40
      To w cale nie jest takie trudne ale jak niewiesz za co sie zabrac to lepiej nie
      kombinuj bo mozesz pozbyc sie sprzetu
      • hippolin Re: podkrecanie procesora 24.08.04, 19:35
        Musisz zajrzeć do Biosu, gdzieś powinno być chyba takie okno gdzie bądą m.in
        temperatura no i napisane np.100*8.0 i musisz to przestawić klawiszem PageUp na
        coś innego np. 120*8.0
        • Gość: Jarek Re: podkrecanie procesora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 20:05
          ja radze żebys tego nie robił bo kiedyś wymieniałem zasilacz koledze bo mu sie
          spoalił przez takie zabawy. To prawie nic nie daje a tamten sposób który naisał
          koles przede mną nie niest dobry.

Do tego potrzeba programy które sprawdzaja stabilność, podnosić nie dylko
          czenstotliwość ale i napięcie na proceszoże bo bez tego można zrobic by był
          tylko niestabilny a nie szybszy. Lepiej zapomnij o podkręcaniu chyba ze masz
          jakieś dobre chłodzenie i dobrego AMD
    • maciejpoczta Re: podkrecanie procesora 24.08.04, 21:22
      Jak masz dobry procesor (z dobrej serii) to warto kręcić. Możesz łatwo mieć za
      darmo procesor dużo szybszy i sporo droższy. Jednak sprawa nie tylko w
      procesorze. Ważna jest też pamięć, a przedewszystkim płyta główna i zasilacz.
      Jeżeli te dwa komponenty masz słabej jakości, to lepiej nie zaczynaj. Pod tym
      linkiem znajdziesz masę wskazówek dla początkujących forum.tweak.pl/
    • Gość: Tooga Re: podkrecanie procesora IP: *.CNet2.Gawex.PL 24.08.04, 22:13
      Po pierwsze jaki masz model płyty głównej i procka bo nie wszystkie płyty daja
      mozliwosc bezpiecznego podkręcania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka