23.01.25, 11:28
m.youtube.com/watch?v=0GwVqOBErDg&pp=ygUKdGhpcyBpcyBpdA%3D%3D
Ai nie jest sztuczna inteligencja tylko sztucznym intelektem . Czymś co może przetwarzać dane, ale nawet ich nie zdobywac. Pomysł że to miałoby mieć coś wspólnego ze swiadomoscią jest absurdalny. Powstały procesory zdolne do obliczeń wyższego rzędu ale to nadal jest coś takiego jak kalkulator który szybciej liczy niż czlowiek
Obserwuj wątek
    • dotera Re: AI 23.01.25, 11:30
      Nie mogę zrozumieć jak człowiek zajmujący się nauka jak pan redaktor może mówić że stworzyli maszynę której nie rozumieją. Panie, wrzuć pan za Newtonem wiadro ze śrubami i sprężynami w niebo i oczekuj że zegarek spadnie
      • dotera Re: AI 23.01.25, 11:55
        Podobał mi się tekst o sztucznym sprycie.

Myślę że byłem takim uczniem w matematyce. Potrafiłem dobrze rozwiązywać zadania, ale tak naprawdę nie rozumiałem nigdy matematyki . Trochę zacząłem rozumieć później.
        • dotera Re: AI 23.01.25, 15:03
          Niee rozumiałem z powodu zablokowanych czakr. Zauważyłem że pojawiały się nowe tematy w moim życiu, nowe perspektywy rozumienia wraz z konkretnymi perturbacjami w określonych rejonach ciała. To jest też przyczynek do tego czemu nie zbudujecie sztucznej świadomości
          • dotera Re: AI 23.01.25, 15:15
            Inteligencja komputerów nie jest inteligencja tylko tym czego inteligentny człowiek uczył się robić ze swoją inteligencja. Czyli narzędziem. Przy czym robiąc to rozwijał też swoją inteligencję. Gdy przerzuci to na komputery zdurnieje.

Moim zdaniem wszelkie programy do nauki czegoś są tylko zabawa a nie nauka. Wydaje mi się że w samym ekranie swiecacego komputera dostarczającego łatwo tresci jest coś ogłupiającego. Kiedyś oglądałem filmik o edukacji w USA. Szkoły coraz więcej inwestowały w narzędzia a młodzież była coraz głupsza. klasa z dobrym nauczycielem z zeszytem i ołówkiem rozwijała intelektualnie.
            • dotera Re: AI 23.01.25, 15:17
              W Rosji wrócili do starodawnych podręczników z ładnymi klasycznymi czarno białymi grafikami. Dzieci o wiele lepiej się koncentruja przy edukacji starodawnej.
              • dotera Re: AI 23.01.25, 15:21
                Zrozumiałem po sobie że żeby się uczyć nie pomoce naukowe są potrzebne tylko ciekawość i wtedy wręcz jak jest trudniej teoretycznie tym lepiej. Trzeba chcieć uruchomić mózg. Uczenie zawsze powinno być rozwiązywaniem zadań.
                • dotera Re: AI 23.01.25, 15:24
                  Edukacja współczesna jest niczym innym jak kultem cargo . Nie uczy tylko wręcz oddala od celu pogrążając w fikcji obrazów kopiujących rzeczywistość.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka