Dodaj do ulubionych

Windows 8.1

03.08.14, 08:49
Od 2 dni jestem uzytkownikiem w-w systemu,i cholera mnie bierze - probuję go rozgryżć,i i ni ch...! ż rozrzewnieniem wspominam dawne wersje 95 i xp.jakie one były proste i łatwe w obsłudze !
Obserwuj wątek
    • Gość: aqq Re: Windows 8.1 IP: *.dynamic.chello.pl 03.08.14, 09:14
      mam propozycję, która rozwiąże Twój problem!
      otóż z chęcią zamienię mojego kompa z WinXP na pokładzie na ten Twój z Win8.1
      OK?
      wprawdzie to już Pentium-II 350MHz i dysk 80GB, ale co tam!
      niech stracę ;)
    • tiges_wiz Re: Windows 8.1 03.08.14, 10:53
      A z czym masz problem, bo moje 8 letnie dziecko uważa, że 8 jest łatwiejsze w obsłudze niż 7? :-P
      • Gość: lajosz Re: Windows 8.1 IP: *.dynamic.chello.pl 03.08.14, 11:56
        Słuszna uwaga tiges.

Ten system jest właśnie dla takich dzieci lub kogoś na ich poziomie intelektualnym.

Oczywiście nie mam nic do Twojej córki i chodzi tu tylko o ogół dzieci w tym wieku.
        • tiges_wiz Re: Windows 8.1 03.08.14, 12:13
          jasne, bo żeby uruchomić program, to trzeba najlepiej z linii komend z 5 parametrami lub od razu z pliku wsadowego. wtedy będzie system dla prawdziwych mastah hackah.

a w 8 robię wszystko szybciej niż w 7.
          szybciej się uruchamia, szybciej coś wyszukuję, szybciej uruchamiam narzędzia systemowe (no tak, trzeba wiedzieć o menu pod RMB w lewym dolnym rogu).
          A menu start nie używam i w 7 (bo najbardziej potrzebne aplikacje mam na dolnej belce, a mniej potrzebne na pulpicie).
    • Gość: az Re: Windows 8.1 IP: *.7.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 03.08.14, 11:37
      www.google.pl/?gws_rd=ssl#q=youtube+win+8
      • Gość: lol Re: Windows 8.1 IP: *.dynamic.vectranet.pl 13.08.14, 15:13
        Obecnie nie ma lepszego na rynku od windows 8.1. Zamontowałem dodatkowy dysk SSD 120 GB, na który zainstalowałem windows 8.1 w wersji 64 bit. Według porady w jakims pismie komputerowym doinstalowałem jeden programik, który zmienił mi menu otwarcia na normalny zamiast kafelek. Rewelacja. Start i zamykanie to 2-3 sekundy. Chodzi idealnie. Wyrzuc człowieku kafelki i poczytaj dokładnie to co zobaczysz na ekranie otwierając każdą nastęną stronę.
    • Gość: lajosz Re: Windows 8.1 IP: *.dynamic.chello.pl 03.08.14, 11:56
      Bo też widzisz kolego, "mały miękki" obsikał się ze strachu przed Androidami wszelakimi i .... wydalił z siebie to coś, co nazywa systemem operacyjnym, czyli Win8.

Wszystko byłoby OK, gdyby przyznali się dlaczego taki, a nie inny system wytworzyli, ale oni idą w zaparte i twierdzą, że system dla telefonów, jest również dobrym systemem dla ludzi.

Nie jesteś pierwszy i zapewne nie ostatni, którego "geniusz" Microsoftu raczej nie przekonuje.

Poza tym, zmowę korporacyjną producentów komputerów i Microsoftu widać już gołym okiem i dlatego coraz trudniej kupić komputer (ze szczególnym uwzględnieniem laptopów) z systemem innym niż "jedynie słuszny", a jeszcze trudniej bez żadnego systemu w ogóle.

Wszystko to oczywiście, dla "twojego dobra".
      Tak to "zatroskane" o Twój los firmy dbają jak mogą żebyś czasami sam nie myślał, a już (niech bóg broni) ustawianie sobie systemu po swojemu, być może już niedługo będzie .... karalne.
      • tiges_wiz Re: Windows 8.1 03.08.14, 12:20
        w 8.1 jak nie chcesz, to nie musisz oglądać kafelków, a nawet jak uruchomić aplikacje kafelkową, to jest zwykły krzyżyk do zamknięcia czy kwadracik do zminimalizowania.
        • smutas Re: Windows 8.1 04.08.14, 04:47
          GUI osemki jest zoptymalizowany pod tablety i inne dotykowe ekraniki. Z klasyczna mycha radzi sobie srednio. Do tego tworzy problemy przy instalcji systemow nie pochodzacych ze stajni Miekkiego. Tak jak kiedys mowilo sie, ze Gnome zostal stworzony przez sadystow, tak teraz to miano przypada Win8. Fakt, wiele operacji ten OS wykonuje sprawniej i szybciej. Jednak ergonomia uzytkowania jest kretynska.

cheers
          • tiges_wiz Re: Windows 8.1 04.08.14, 10:16
            jakie GUI? zwykłe aplikacje wyglądają tam samo. Kafelkowych nie trzeba ruszać jak się nie chce (choć ja mam kilka gier).
            Dostęp do ustawień systemowych jest pod ręką i nie trzeba szukać rozsuwanych menu po rogach.

s21.postimg.org/8apbeywo7/jpg.jpg
            System może ci się uruchamiać normalnie w pulpicie.
            Z czym masz więc problem?
            • smutas Re: Windows 8.1 05.08.14, 03:22
              OK. Osemka mi sie kompletnie nie podoba i jest to moja subiektywna ocena.

Nie wiesz co to jest GUI? I czy ja mowie o aplikacjach? Mnie wkurza osemkowa klikologia.
    • Gość: aqq Re: Windows 8.1 IP: *.dynamic.chello.pl 03.08.14, 13:31
      hej, psiarzu!
      to jak?
      MACHNIOM?
      nie mogę patrzeć, jak się męczysz...
      • psi-arz Re: Windows 8.1 04.08.14, 14:21
        nie machniom ! - może jednak,z czasem,uda mi się go rozgryżć
        1
    • mariner4 Re: Windows 8.1 07.08.14, 08:31
      Możesz włączyć pulpit znany z "7"
      M.
    • terlek Re: Windows 8.1 07.08.14, 12:14
      Zawsze możesz wykorzystać darmowe programiki, które to "przywracają" stary pasek Start. Dzięki temu korzystanie z "nowego" systemu jest intuicyjne jak "starego".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka