nero.michal 30.08.04, 18:59 Witam, chciałem się dowiedzieć, dlaczego na MDk 10, nie mam dźwieku, wszytsko jest skonfigurowane, a tu nie ma muzyki, moze byście mi coś doradzili.. Nero Link Zgłoś Obserwuj wątek
user0001 Re: pytanie. 30.08.04, 19:22 Ostatnią mandarynką którą używałem była chyba 6.0 więc nie wiem jak to jest w niej zrobione ale moje rady: 1. Sprawdź kable, włącz głośniki. 2. jeśli dźwięk jest na alsa, to włącz xmms'a i odpal alsamixer, zobacz czy nie są wyciszone kanały, jeśli kanały (MASTER oraz PCM) ustawione na około 80%, i nie są wyciszone, to poszukaj kontrolek od IEC958 i pogrzeb przy nich, może jakaś kombinacja zadziała. 3. Jeśli to nie pomoże, idź na polskie forum o Mandrake, tam będą ludzie którzy mają pojęcie o mandarynce. Link Zgłoś
nero.michal Re: pytanie. 30.08.04, 19:53 słuchaj, ale ja mam karte dźwiekowa zintergorowana na plyce glównej i Ci podam dokladną nazwe...Dostawca: ?Silicon Integrated Systems [SiS] Alternatywne sterowniki: ?ali5455:i810_audio:nvaudio Szyna: ?PCI Identyfikacja szyny: ?1039:7012:1849:7012 Położenie na szynie: ?0:2:7 Opis: ?SiS7012 PCI Audio Accelerator Moduł: ?snd-intel8x0 Klasa nośnika: ?MULTIMEDIA_AUDIO To mi pokazuje wlasnie system.. i własnie nie wiem czy te rady które dostalem mogą być...bo w Kmix'ie, pokazuje mi A97, nie jest wlaczone, i nawet nie wiem czemu nie da sie włączyc, prosze ospisz nara CYA Link Zgłoś