Dodaj do ulubionych

Wypalanie minidisc'ów...

05.09.04, 20:01
Witam wszystkich forumowiczów, mam takie pytanie: Czy w nagrywarkach można
wypalać minidiski?? Czy każdy minidisk jest wielokrotnego zapisu?? Z góry
dziękuje za odpowiedz, pozdrawiam Jakub
Obserwuj wątek
    • Gość: ceti Re: Wypalanie minidisc'ów... IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 05.09.04, 20:35
      jesli masz na mysli plyty o srednicy 8 cm - mozna wyplac je w nagrywarkach, z tym ze nie kazdy taki krazek jest wielokrotnego zapisu. jesli masz na mysli nosniki typu MD, czyli takie plytki w plastikowej obudowie (cos jak dyskietki) - no to wtedy przyjrzyj sie sie ich ksztaltowi i ksztaltowi oraz rozmiarowi tacki w nagrywarce, a poznasz odpowiedz :D uprzedzam ewentualne pytanie: tak, dyskietki typu MD sa wielokrotnego zapisu, chociaz zdarzaja sie (sporadycznie) jednorazowki.
      • Gość: dfg Re: Wypalanie minidisc'ów... IP: *.ipt.aol.com 05.09.04, 20:46
        a ja tylko dodam, ze byly kiedys produkowane komputerowe napedy minidisc, ale
        nagrywaly tylko dane, a nie muzyke (Data-MD)
      • zdeka Re: Wypalanie minidisc'ów... 05.09.04, 21:24
        Sorry za nieprecyzyjne przedstawienie sprawy, chodzi mi o to czy jeśli kupie
        radio samochodowe "Blaupunkt Dallas RMD 169" (
        www.minidisc.org/images/blaupunkt_rmd169.jpg ), będe w stanie nagryarką
        wypalać dyski które obsługuje ww. radio, dzięki

--zdeka.webpark.pl
        • Gość: ceti Re: Wypalanie minidisc'ów... IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 06.09.04, 00:06
          w normalnych okolicznosciach zaproponowalbym ponowna lekture mojego wczesniejszego postu. a poniewaz okolicznosci sa normalne...

chociaz nie. lezacego sie nie kopie, wiec odpowiem: nie. nie nagrasz MD nagrywarka do wypalania plyt CD. wiem, ze to jedna literka roznicy, ale uwierz mi: format, gabaryty i pare innych "drobiazgow" sa zupelnie inne.
    • Gość: aatrapa Re: Wypalanie minidisc'ów... IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 08.10.04, 15:51
      a wiec tak
      minidyski mozna wypalac tylko w minidyskach
      zwroc uwage ze sa na rynku:
      1) odtwarzacze minidyskow
      2)nagrywarki minidyskow

kupuj nagrywarke odtwarzarki nie kupuj bo mozna odtwarzac tylko juz nagrane
      plytki a te dostac na rynku polskim to mission imposble

na takie plytce mozna nagrywac do miliona razy jest prawie niezniszczalna
      (prawie) no chyba ze trafisz jakas wadliwa .Kosztuja okolo 8-10 zl wiec nie drogie.

www.minidisc.host.sk/ ta strona jest po polsku i zawiera dokladnie
      wszystko co kcesz wiedziec o minidiskach

osobiscie polecam modele z systemem NetMd (mozliwosc zgrywania muzyki z kompa
      kablem usb na plytke)w przeciwnym razie nagrywasz muzyke zlaczem z wiezy lub z
      mikrofonu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka