Dodaj do ulubionych

paski na monitorze

IP: *.man.rsk.pl 08.09.04, 09:26
Na moim monitorze pojawiły się dziwne poziome paski. Są ciemniejsze od reszty
tła. Szczególnie jest to widoczne np. wtedy gdy wpisuję tekst. Wówczas cała
ta linijka robi się szara. Co mogą oznacvzać takie objawy??
Obserwuj wątek
    • isuam Re: paski na monitorze 08.09.04, 09:53
      Takie objawy mogą oznaczac początek końca monitora, sprobuj w menu monitora
      pobawic sie Moire_Reduce, czasami zdazaja sie linie na monitorze ktore mozna
      zniwelowac, ale jak te paski sa szare i mocno widoczne i monitor jest na gwarancji
      to mysle ze warto by sie zapytac w serwisie.
      Mam tylko nadzieje ze glosniki nie sa zbyt blisko monitora bo to tez moze byc
      przyczyna zlego obrazu.
      • Gość: gusia dzięki za pomoc, ale nie wiem co to jest Moire_Red IP: *.man.rsk.pl 08.09.04, 11:11
        Dzięki za omoc. Niestety niezbyt mnie pocieszyłeś. Tego się obawiałam, tzn.
        początku końca monitora. Co do głościków to faktycznie stoją obok monitora, ale
        stały tak zawsze, a paski pojawiły się dopiero dziś. Aha monitor ma już 4 lata:
        ( Więc chyba mogę go spisać na straty. Szkoda, bo niestety nie mam kasy na nowy:
        ( Nie wiem co to jest Moire_Reduce:(
        • isuam Re: dzięki za pomoc, ale nie wiem co to jest Moir 08.09.04, 15:25
          Na monitorze masz przycik lub kołko w zaleznosci od typu monitora, gdy sie
          pobawisz opcjami to znajdziesz moire_reduce czyli zmniejszenie pasków czy lini
          pojawiajacych sie na ekranie jak nie ma takiej opcji to bedzie cos podobnego,
          ale skoro mowisz ze problem pojawil sie niedawno a monitor ma 4 lata, cóz ......
          • Gość: gusia dzięki IP: *.man.rsk.pl 08.09.04, 15:34
            Tak też myślałam. Może jeszcze trochę podziała:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka