Dodaj do ulubionych

Netgear Extender

13.04.15, 14:53
Kupiłem, i próbuję uruchomić. Jestem na etapie, gdy tablet widzi sieć, sygnał jest silny, ale gdy próbuję otworzyć jakąkolwiek stronę, tablet żąda autoryzacji. Jest komunikat "401 brak autoryzacji mywifiext.com". Co mam zrobić, proszę o pomoc. Próbowałem już hasła z routera,ale bez skutku.
Obserwuj wątek
    • wariant_b Re: Netgear Extender 13.04.15, 15:24
      To zadziwiające, ale domyślnym hasłem dla mywifiext.net jest password
      • elde23 Re: Netgear Extender 13.04.15, 15:58
        Password też nie działa. Co więcej, strona konfiguracyjna mywifiext też żąda nazwy i hasła.
        Może powinienem przywrócić ustawienia fabryczne i zacząć konfigurację od nowa?.
        • elde23 Re: Netgear Extender 13.04.15, 16:51
          Dyskietka instalacyjna też nie skutkuje.
    • Gość: ? Re: Netgear Extender IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.15, 17:44
      Może przeczytać instrukcję obsługi ?
      • elde23 Re: Netgear Extender 13.04.15, 20:25
        W internecie jest szczegółowa instrukcja, i nawet film instruktażowy, taki krok po kroku. ale u mnie to nie działa. Próbuję dalej.
        • elde23 Re: Netgear Extender 14.04.15, 18:29
          Już jest OK.
          • praktiss Re: Netgear Extender 16.04.15, 11:10
            Super, że podzieliłeś się z nami rozwiązaniem :)
            • elde23 Re: Netgear Extender 17.04.15, 11:37
              Bo wstyd się przyznać. Instrukcja jest w jęz.ang., niezbyt precyzyjna, w dodatku źle ją wykonywałem. Zadzwoniłem do firmy, a oni cierpliwie mi wyjaśnili, co robię źle. I tyle.
              • Gość: HaDwaO Re: Netgear Extender IP: *.158.217.199.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.04.15, 13:58
                Faktycznie wstyd przyznać że instrukcja po angielsku. Ktoś ma nas w głębokim poważaniu. Pieniążki za towar biorą, czasem nawet spore, ale instrukcję lub interfejs polski zrobić to już poniżej ich godności. Zastanawiałem się nie raz, jaki koszt jest zrobienia w fabryce tłumaczenia interfejsu w takim przykładowo samochodzie sprzedawanym za 100tys.zł. Czy aż tak dużo, że producent ma nas w 4 literach?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka