Dodaj do ulubionych

umowa z tp sa + problem z neo

11.10.04, 11:07
czy ktos z Was wie, jakie sa konsekwencje w momencie zerwania umowy z tp sa na
neostrade? bylabym wdzieczna za odpowiedz [na infolinie, oczywiscie, nie moge
sie dodzwonic, uprzedzajac te porade...].

pytanie nr 2: od niecalych 2 tygodni mam problem z neostrada - pomijam fakt,
ze chodzi b. wolno [przepustowosc lacza jest - teoretycznie - 760 kb/s], ale
poza tym np. - strony www, niezaleznie, jakiej przegladarki uzywam [zazwyczaj
mozilli], otwieraja sie przez kilka minut po polaczeniu sie z siecia, potem
zadna nie chce sie otworzyc, nie chca tez 'polaczyc' sie messengery [a jesli
juz, to tylko gg] i soulseek. jaka moze byc / jest tego przyczyna?
Obserwuj wątek
    • user0001 Re: umowa z tp sa + problem z neo 11.10.04, 11:23
      Konsekwencje są finansowe, jeżeli podpisywałaś świstek przy obiorze modemu, to jest tam napisane ile musisz zapłacić za modem jeżeli za szybko zerwiesz umowe, do tego, jeżeli masz umowę na czas określony, dochodzi około 40PLN za każdy miesiąc od zakupienia usługi do zerwania umowy.

Objawy nie łączenia się ze stronami mogą być rezultatem "nasycenia łącza" (jeśli dużo programów korzysta z łącza i zapcha je, to tym programom z których ty korzystasz ciężko jest się dopchać do transferu), sprawdź czy komputer nie został "przejęty", czy nie ma dziwnych programów w menadżerze zadań, lub HiJack nie wykazuje anomalii.
      Drugi możliwy powód to problemy z linią, należało by wtedy odczytać parametry lini (niestety nie wiem gdzie to jest w sterownikach modemu, ja mam to w interfejsie www routera). Jeżeli jest to problem z linią, to należy dzwonić do błekitnej party line, lub do pomocy Neo, i ochrzaniać kogo się da.
      Następny możliwy powód to problemy z portem (urządzeniami tepsy w centrali), zdarza się, że na centrali wariuje urządzenie, a nikt nie sprawdza czy ono działa, dopóki nie przerestują takiego portu, sieć będzie działała strasznie wolno. (Też trzeba rozmawiać z Błędną Linią a może z pomocą od Neo? nie pamiętam).
      • Gość: nowicjusz Re: umowa z tp sa + problem z neo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 16:17
        popieram jak wyżej

też to miałem ( muła neo)forumowicze mi pomogli, zgodnie z radą o..przyłem kogo
        się dało na Błękitnej i się udało.Teraz chodzi jak ta lala.
        • Gość: paki82 Re: umowa z tp sa + problem z neo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 00:46
          jak masz windows XP i tą strzałkę w prawym dolnym rogu zieloną od NEO i
          klikniesz w nią przy włączonym necie i nic nie robisz a lewy słupek będzie
          szalał do góry to masz wirusa najprawdopodobniej KORGO.T Miałem tak a ten wirus
          podczas łączenia się z netem szuka innych kompów z dziurami przy XP
          wywal wirusa, zainstaluj SP1 i będzie spoko
    • thomason Re: umowa z tp sa + problem z neo 16.10.04, 08:13
      najlepszy ratunek to zainstalowanie Pandy Antywirus Platinum. Ma wbudowany
      Firewall i pokazuje Ci, a właściwie pyta się który program ma mieć dostęp do
      sieci. Gdy nie miałem tego po podłączeniu do neta nic mi się nie włączało. Za
      dużo programów jednocześnie się łączyło z netem. Spróbuj. Wersję Pandy masz na
      każdym KŚ Ekspert.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka