amon-ra 12.10.04, 20:54 No właśnie :) www.microsoft.com/windows/windowsmedia/pl/default.aspx Link Zgłoś Obserwuj wątek
tomek.toms Re: Windows Media Player 10 PL do pobrania 12.10.04, 21:01 Ściągać czy nie ściągać, oto jest pytanie ? Ukierunkujcie mi tutaj swoje zdanie :) P.S. Poetycko wyszło ;-) Link Zgłoś
maciejpoczta Re: Windows Media Player 10 PL do pobrania 12.10.04, 21:07 W wersji 9, poza tym, że strasznie pożerał zasoby, to był całkiem niezły. Ale jednak do Winampa mu daleko. Pobrać można, żeby sprawdzić. Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Windows Media Player 10 PL do pobrania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 23:05 A czy wiecie może czy pod WMP jest jakaś wtyczka pozwalająca oglądać filmy z napisami(*.txt)?? Link Zgłoś
bwv1004 Re: Windows Media Player 10 PL do pobrania 13.10.04, 12:47 Ściągnąłem. Pierwsze wrażenia - podobny do 9 uładniony nieco interfejs. Trochę poprzemieszczanych przycisków - chyba z sensem, zresztą można dużo dopasować. Taby przeniosły się z lewej na górę. Czy żre dużo zasobów? Nie pamiętam ile żarł 9. W tej chwili gra płyta CD-Audio bez żadnej wizualizacji, Task Manager pokazuje 3-6% procka (Athlon 1.67) i 5 MB. Aha, nowością jej miniaturowy wskaźnik poziomu w zależności od częstoliwości. Można go wyłączyć, co niezwłocznie uczyniłem. Wydaje mi się, że start i reakcje programu są szybsze i gładsze niż w 9. Parę głupot zostało z 9, np nadal nie można (albo nadal nie umiem ustawić), żeby dźwięk z DVD był na stałe ustawiony na stereo a nie dolby surround. Ale to może być wina drivera. Nadal nie panuje nad rozkręcaniem się CDka. Tzn jeśli CD jest zostawiony w pauzie na tak długo, że drive przestaje kręcić, wtedy po zwolnieniu pauzy gra moment muzyki (z bufora) po czym dopiero czeka na rozkręcenie dysku. Link Zgłoś
bwv1004 Re: Windows Media Player 10 PL do pobrania 13.10.04, 12:47 Jeszcze jedno: chyba da się usunąć w razie czego - jest na liście programów do usunięcia. Link Zgłoś
bwv1004 Re: Windows Media Player 10 PL do pobrania 13.10.04, 12:55 Sorry że tak na raty :) Przyjemna poprawka w stosunku do 9. Dotyczy oglądania filmów w Full Screen z samoczynnie chowającymi się kontrolkami. W 9 kiedy kontrolki się chowały, obraz podskakiwał. Tu jest ładnie. --- TRADYCJA: uznawanie za pożądane zachowań ze względu na ich uprzednią popularność. Może prowadzić do akceptacji odrażających obyczajów. Vide występujący w pewnym europejskim państwie szacunek dla organizacji uprawiającej symboliczny rytualny kanibalizm... Link Zgłoś
maciejpoczta Re: Windows Media Player 10 PL do pobrania 13.10.04, 12:59 bwv1004 napisał: > Jeszcze jedno: chyba da się usunąć w razie czego - jest na liście programów do > usunięcia. Da sie tylko wrócić do poprzedniej wersji. Co do pożerania zasobów, to 10-siątka faktycznie nie jest zbyt uciążliwa. Ze zdumieniem stwierdziłem, że pochłania nawet mniej niż Winamp. Interfejs ładniejszy. Pozostałych elementów jeszcze nie wypróbowałem. Ogólnie wrażenie pozytywne, ale to tylko moje zdanie gdyż o gustach sie nie dyskutuje. Link Zgłoś
Gość: aq123 Re: Windows Media Player 10 PL do pobrania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 22:04 A co z wersją pod windowsa 98 ? Może znacie link gdzie mozna pobrać. Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Windows Media Player 10 PL do pobrania IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.10.04, 12:56 Gość portalu: Wojtek napisał(a): > A czy wiecie może czy pod WMP jest jakaś wtyczka pozwalająca oglądać filmy z > napisami(*.txt)?? W kodeków FFDShow jest opcja wyświetlania napisów niezależna od odtwarzacza. Link Zgłoś
kell99 Re: Windows Media Player 10 PL do pobrania 14.10.04, 22:09 Wrazenia takie sobie. By polubic ten program, musialbym polubic jego interface, a jest po prostu obrzydliwy i wg mnie nieuzywalny. Wiekszosc opcji jest nie tam gdzie trzeba, jest nieintuicyjny, np by wczytac kilka mp3 z cedeka trzeba sie naklikac jak glupi. IMHO iTunes jest swietny, wmp jest taka odgrzewanka, wnoszaca moze kilka ciekawych rzeczy, ale sa niewygodne w uzyciu. Link Zgłoś