Dodaj do ulubionych

"M jak Miłość" - cała prawda o komputerach

IP: 81.190.171.* 25.10.04, 22:10
Witam
Dziś oglądałem sobie o to własnie ten serial. Jak pewnie wiecie Łukasz ma komputer. Dziś przyszedł do pokoju, kliknął na włącznik w komuterze odłorzył tylko plecak i po 6s miał już właczony system opoeracyjny gotowy do pracy.

Fakt1
-Każdy lepszy użytkownik komputera wie że czas jaki jest potrzebny do gotowości wynosi kilka razy dłużej - powiedzmy minutę.

Fakt2
-Owym systemem operacyjnym był Linux - bardzo dobrze, ale tym bardziej nawiązuje do 1. gdyż Linux uruchamia się nieco dłużej, przynajmniej w moim kompie.

Fakt3.
Marta Mostowiak otrzymała wysoki rachunek telefoniczny. Najprawdopodobniej za internet 0700- sexlaski - tego możemy się domyślać. Otuż chcę powiedzieć że to jest nie możliwe. Akurat ten system operacyjny jest wolny od możliwości instalacji dialerów - a to uniemożliwia przekierowywanie na 0700.

pozdr

Obserwuj wątek
    • Gość: ass Re: "M jak Miłość" - cała prawda o komputerach IP: *.dip.t-dialin.net 25.10.04, 22:13
      To jest tylko Film.........
    • kell99 Re: "M jak Miłość" - cała prawda o komputerach 25.10.04, 22:20
      > Fakt2
      > -Owym systemem operacyjnym był Linux - bardzo dobrze, ale tym bardziej nawiązuj
      > e do 1. gdyż Linux uruchamia się nieco dłużej, przynajmniej w moim kompie.

Skonfiguruj sobie system. To nie fakt, tylko brednia.
      • Gość: znawca tematu Re: "M jak Miłość" - cała prawda o komputerach IP: 81.190.171.* 25.10.04, 22:24
        kell99 napisał:

> Fakt2
        > Skonfiguruj sobie system. To nie fakt, tylko brednia.

może i tak w końcu co za problem obciążyć Windowsa i odchudzić Linuxa ale jeśli porównamy wersje surowe to się mylisz.
        pozdr
        • kell99 Re: "M jak Miłość" - cała prawda o komputerach 25.10.04, 22:39
          co to jest wersja surowa i odciazona? nie rozumiem o czym piszesz. to co uzywam
          na codzien startuje i zamyka sie zdecydowanie szybciej. powinienes napisac tez,
          ze linuks startuje/zamyka sie ZAWSZE tak samo, a w windows to od czystej
          instalacji coraz wolniejjj i wolniejjjjj
    • wwwandal1 Re: "M jak Miłość" - cała prawda o komputerach 25.10.04, 22:24
      moja zona ogląda M jak miłość i lubi ten serial....ale co za spec od komputerów
      jest zafascynowany tym filmem??? Ch jak Chała
    • user0001 Re: "M jak Miłość" - cała prawda o komputerach 25.10.04, 22:29
      ad1. wstanie z "suspend to disk", może by się zdążyło,
      ad2. widziałem start gentoo do desktop (fluxbox) w 12 sekund po przekazaniu
      sterowania przez boot manager do jądra, kumpel się namęczył przy optymalizacji
      procedury startowej, większość usług startowała z opóźnieniem (kto potrzebuje
      drukarki wcześniej niż w minutę po starcie systemu)?
      ad3. w ciągu ostatnich dni zaobserwowano nowy email phisingowy, proszono w nim o
      aktualizację fc2, podając podrobiony adres redhat-fedora.com
      (adres jest zablokowany, w akce ślepej zemsty, odnośnik do serwera umieszczono
      na stronie głównej slashdota)
      Jak widać da się wprowadzić trojana pod GNU/Linuksa, wystarczy trochę współpracy
      ze strony użytkownika.
      • hippolin Re: "M jak Miłość" - cała prawda o komputerach 25.10.04, 22:36
        user0001 napisał:

Nie chcę podważać tego co napisałeś, ale to wszystko jest tak prawdopodobne jak to że jutro w centrum Warszawy spadnie śnieg :-)
        • kell99 Re: "M jak Miłość" - cała prawda o komputerach 25.10.04, 22:41
          a w ktorym miejscu sie myli? hmm, moze gosciu mial super hiper sprzet i
          startowal system z pamieci stalej?:)

co do tej falszywej latki, to juz widze jak zwykly user instaluje kompilator by
          skompilowac wirusa:)
        • user0001 Re: "M jak Miłość" - cała prawda o komputerach 25.10.04, 23:01
          szykuj kozaki ;-)

ad1: softwaresuspend.berlios.de/Software-suspend.html Jest możliwe!

ad2: www.google.pl/search?q=linux+faster+boot (kumpel nie opublikował
          skryptów, a poza tym nie jestem takim ryzykantem ;) )

ad3: www.redhat.com/security/ czerwona ramka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka