menago_bb 04.11.22, 17:12 Witam jak usunąć strony w Libre Office, naliczyło mi ich ponad 8000, na każdej jakiś znak. Mój tekst zawiera sięna około80-ciu. Chciałem wkleić inny plik tekstowy a tu taka niespodzianka... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wariant_b Re: Libre Office - usuwanie stron 04.11.22, 22:17 Najprościej byłoby zaznaczyć te 80 stron i skopiować do nowego dokumentu i to najlepiej jako tekst niesformatowany. Jeśli to końcówka dokumentu można ją zaznaczyć przez <CTRL>+<SHIFT>+<END> i usunąć. Nie mam pomysłu skąd mogło się wziąć te 8000 stron z jakimiś znakami, musiałbym widzieć taki dokument. Odpowiedz Link Zgłoś
menago_bb Re: Libre Office - usuwanie stron 05.11.22, 05:24 Sposób fajny ale..nie kopiuje / przekleja zdjęć.A na marginesie; zmieniłem format zapisu pliku z .doc na. docx i mam już 12800 stron kurczę. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Libre Office - usuwanie stron 05.11.22, 13:01 Jeśli wklejasz jako tekst, to zdjęć nie będzie - musisz wklejać normalnie, ale wtedy wszystkie problemy z formatowaniem przejdą do nowego pliku. LibreOffice nie jest zbyt intuicyjne jak chodzi o obsługę obrazów i dość łatwo o wstawianie zbędnych linii i stron. Warto sobie dopasować właściwości obrazów do własnych potrzeb - zakotwiczanie, zawijanie, wyrównanie itd. Odpowiedz Link Zgłoś