Gość: bolo IP: 217.153.241.* 09.12.04, 19:29 mam skanerek Plustek OpticPro S28 i dowiedziałem sie właśnie że Linux go nie obsłuży. Szkoda :( A tak chciałem przesiąśc się z Windowsa :(((((((((( Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: berlin Re: KICHA z tym Linuxem :( IP: 194.160.101.* 09.12.04, 19:47 Linuxa uzywaja frustraci. Pomysl ilu ludzi na swiecie uzywa Windows a ilu Linuxa. Zawsze znajda sie frustraci co uwazaja sie za lepszych tylko dlatego ze nie maja kasy na lepsze. Uwielbiam sluchac wynalazkow co twierdza ze wieksza przyjemnosc maja jak jezdza rowerem a nie np. Porsche ;))) Link Zgłoś
m.gregor Re: KICHA z tym Linuxem :( 09.12.04, 20:05 Znowu dyskusja w stylu "O wyzszosci sw. Bozego Narodzenia nad sw. Wielkiej Nocy"? Kazdy system ma swoje wady i zalety... Link Zgłoś
kell99 Re: KICHA z tym Linuxem :( 09.12.04, 20:08 chciales sie calkiem przesiac z windows? hmm, masz pecha, ale wierze, ze zostawisz sobie kawalek windows na poczatek, to nie bedziesz miec problemu z uzywaniem;) tygrysie lzy wylewasz nam na forum. Link Zgłoś
bokaj Re: KICHA z tym Linuxem :( 09.12.04, 20:40 "Linuxa uzywaja frustraci. Pomysl ilu ludzi na swiecie uzywa Windows a ilu Linuxa" z tego raczej wynika, że Linuxa używają nonkonformiści, ludzie nie myślący stadnie i nie idący na łatwiznę... ale to nie ma nic do rzeczy. istotnie Linux nie jest do wszystkiego. całej masy aplikacji nie obsłużysz. wielu peryferii Linux nie udźwignie. to racja. trzeba do tego zabierać sie jednak inaczej: chcesz Linuxa - zanim kupisz sprzęt, sprawdź, czy jest obsługiwany przez ten system. niewygodne to i uciążliwe. jeszcze. na razie. jakby nie oceniać - ekspansja Linuxa zaczyna sie teraz na dobre, państwa zaczynają liczyć - i coraz częściej przechodzą na system tańszy i - pod licznymi względami - bezpieczniejszy. to wymusi stopniowo reorientację producentów sprzętu. a na razie jest tak, jak jest. Linux służy do internetu, do multimediów, do grafiki juz też coraz bardziej. tu ma swoje przewagi (np. zobacz ile pytań na forum dotyczy jakichś upierdliwych kodeków do windy żeby dało sie puścić film na kompie - w linuksie masz to od ręki po instalacji całego systemu!). i powoli, stopniowo - będziemy mieli rzeczywisty wybór. Link Zgłoś
prawdziwy.tebe Re: KICHA z tym Linuxem :( 09.12.04, 22:56 bokaj, ty zawsze uruchamiasz silnik "na pych"? czy robisz to co drugi raz? bo korzystanie z rozrusznika to pojscie na latwizne. Link Zgłoś
gray Re: KICHA z tym Linuxem :( 09.12.04, 20:39 szkoda raczej tego, że plustek olewa ludzi nie wypuszczając linuksowych sterowników swoich produktów - może kiedyś zmądrzeje. Link Zgłoś
barracuda7110 Re: KICHA z tym Linuxem :( 09.12.04, 22:26 Nie tylko plustek. Na stronach lg też nie znalazłem sterowników do mojego monitora... Link Zgłoś
user0001 Do czego? 09.12.04, 22:38 To monitory wymagają sterowników?? Mnie do konfiguracji wystarczyły zakresy częstotliwości odchylania wyczytane z instrukcji. (Z przykrością stwierdzam że nie było gdzie wstawić profilu kolorów). Link Zgłoś
kell99 Re: Do czego? 09.12.04, 22:53 eee.. czytanie instrukcji jest takie skomplikowane;) gdyby ludzie czytali, to by o 1/3 postow bylo mniej;) windows to fajny system, moj stary monitor byl chyba super plug & play bo raz na jakis czas windows orientowalo sie, ze zostal na nowo podlaczony i chcial sterownik. niech zyje nowoczesnosc! Link Zgłoś