Dodaj do ulubionych

Jaki sklep internetowy polecacie?

IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 22:15
Do tej pory kupowałem sprzęt w sklepach firmowych. Słyszałem, że spokojnie
można korzystać z łącza sieciowego. Jakie bezpieczne sklepy polecacie?
Obserwuj wątek
    • Gość: chopinnn Re: Jaki sklep internetowy polecacie? IP: 80.244.140.* 17.12.04, 22:32
      ja kupowałem w komputroniku i wszystko było wporządku, ale mam świadomość że są
      pewnie tacy co będą narzekać, no chyba że masz na mysli wiertarki lodówki lub
      cośinnego to tego jscze nie kupowąłem online
      • gray Re: Jaki sklep internetowy polecacie? 18.12.04, 11:42

komputronik ma bardzo dobre ceny, duzy wybór i pozytywne komentarze aczkolwiek
        niedawno przy zakupie nowej karty graficznej trochę się zawiodłem ponieważ
        przesyłkę, za którą zapłacono przelewem z konta wysłano jako przesyłkę za
        pobraniem przez co kurier nie mógł jej oddać i trzeba było przez tydzień
        wydzwaniać do poznania i do DHL/Servisco celem dogadania obu stron - trochę
        dziwne... szkoda bo był plan dokupienia do karty reszty komputera ale teraz
        stanął on pod znakiem zapytania, że tak powiem...
    • Gość: jojo Re: Jaki sklep internetowy polecacie? IP: *.dyn.optonline.net 17.12.04, 23:24
      www.jr.com/
      • Gość: maciek Re: Jaki sklep internetowy polecacie? IP: *.acn.waw.pl 18.12.04, 10:54
        www.axon.com.pl
    • Gość: Artur Re: Jaki sklep internetowy polecacie? IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.04, 13:59
      Chyba jednak pozostanę przy tradycyjnych sklepach. Sprawdziłem z ciekawości
      drukarkę HP DeskJet 3745, monitor SAMSUNG 793DF i porównałem z dwoma sklepami,
      w których kupowałem tradycyjną metodą. Okazało się, że w Axonie było drożej o
      10%, a w Komputroniku o 20%. Poza tym w przypadku jakiś nieprawidłowości, do
      sklepu mogę wrócić w pół godziny i wiem kto mnie wcześniej obsługiwał, a do
      serwisu jest kilkadziesiąt metrów. Z internetu widzę tylko kuriera, a reszta
      jest załatwiana anonimowo.
      Dzięki za takie sieciowe "dogodności" i "atrakcyjną" cenę!
      Z takich form handlu niech korzystają klienci z prowincji, którzy nie mają
      innego wyjścia, bo do najbliższego sklepu muszą jechać pociągiem lub PKS-em.
      • Gość: Krzysztof Re: Jaki sklep internetowy polecacie? IP: *.acn.waw.pl 18.12.04, 23:22
        Zarówno AXON, jak i każdy inny sklep internetowy posiada również sprzedaż
        detaliczną w sklepach. Nie jest prawdą, że kupując produkt HP czy Samsunga
        serwis jest prowadzony przez sprzedawców. Produkty tych firm, podobnie, jak
        wielu innych, są serwisowane wyłącznie w sieci serwisowej producenta. Nie
        wydaje mi się, aby dało się kupić taniej niż w jednym z wymienionych przez
        Artura sklepów. HP 3745 kosztuje w AXON-ie 246 zł brutto, a monitor Samsung
        793DF 523 zł brutto. W Komputroniku nieco drożej, ale na pewno nie 20% w
        stosunku do większości sklepów. Poza tym te dwie firmy to renomowani dostawcy
        posiadający certyfikaty ISO 9001:2000. Wybór należy do kupującego. Ja polecam
        zakupy przez Internet. Towar zazwyczaj otrzymujesz w ciągu dwóch dni do domu,
        elegancko zapakowany, a koszty transportu pokrywa sprzedawca.
    • grzesio_m Re: Jaki sklep internetowy polecacie? 18.12.04, 20:31
      aukcje na allegro.pl
      • Gość: o.na Re: Jaki sklep internetowy polecacie? IP: *.aster.pl 19.12.04, 12:57
        W axonie kupowałam komputer w punkcie sprzedaży, nie online, i to, w jaki sposób
        został złożony, pozostawia wiele do życzenia. Przede wzystkim został np.
        zamontowany niewłaściwy zasilacz do tej płyty głównej, co przypłaciłam naprawą
        (kilka dni po gwarancji, sprytne, jak oni to robią?) i cieszyłam się, że nie
        zdążyła się uszkodzić cała płyta. Więc za takich dziękuję.
        Jeśli chodzi o inne sklepy to próbowałam nabyć tam różne akcesoria i zazwyczaj
        dopytywałam przez gg (podają numery konsultantów) lub maila (o szczegóły) -
        jedyny sklep - na kilka zapytanych -, który odpowiedział to ada.com.pl. Po co
        zatem zamieszczają tam swoje namiary, nie mam pojęcia. W sumie przecież to
        jedyna możliwość "dotknięcia" towaru tak, jak w normalnym sklepie.
        W rezultacie zaczęłam kupować na WGK i jestem zadowolona.
        • Gość: Mateusz Re: Jaki sklep internetowy polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 16:27
          Z tego, co się orientuję, to zasilacz nie ma nic wspólnego z płytą...
          • Gość: o.na Re: Jaki sklep internetowy polecacie? IP: *.aster.pl 21.12.04, 20:33
            Owszem, ma. Na płycie głównej jest miejsce do podłączenia zasilacza i właśnie
            tam powinien być on podłączony. I nie każdy zasilacz pasuje do każdej płyty,
            niektóre są zwyczajnie zbyt słabe.
            • Gość: Krzysztof Re: Jaki sklep internetowy polecacie? IP: *.acn.waw.pl 21.12.04, 22:38
              Większość płyt pod Pentium 4 / Celerona s.423 i 478 wymaga zasilaczy tzw. P4,
              tzn. z dodatkowym zasilaniem płyty. Bez tego dodatkowego zasilania po prostu
              się nie włączają. Zasilacz nie może być za słaby do płyty. Zasilacz natomiast
              może nie mieć wystarczającej mocy do obsługi wszystkich urządzeń, w które
              wyposażony jest komputer. Jeśli komputer posiada procesor Pentium 4 i kilka
              napędów powinien być wyposażony w zasilacz o mocy znamionowej 350 lub 400W,
              najlepiej dobrej klasy.
      • Gość: pozdro zakupy - Tutaj są przydatne adresy ... IP: *.man.bydgoszcz.pl 21.01.05, 12:05
        Allegro nie polecam i innych akucji :), z wiadomych przyczyn (towar niepewny)

za to tutaj jest spis bezpiecznych sklepów, porównania towarów itp:

www.start24.pl/biznes/zakupy.htm

• Gość: Pawus Re: Jaki sklep internetowy polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 15:19
      Ja jestem zadowolony z zakupu w www.itstore.pl i naprawde moge polecic.
      • Gość: Marcin Re: Jaki sklep internetowy polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 03:19
        Tez kupowalem na www.itstore.pl i wszystko super. Polecam.
    • mar_nn Re: Jaki sklep internetowy polecacie? 01.01.05, 21:15
      www.1klik.pl
      Jeszcze w nim nie kupowałem ale jest niezły wybór... i zawsze(pon.-pią. 9-17)
      jest ktoś z 3 osób, które online mogą doradzić przez gg (to wypróbowałem).
    • 17m82 Re: Jaki sklep internetowy polecacie? 10.01.05, 17:00
      www.komputronik.pl
    • Gość: edwin Re: Jaki sklep internetowy polecacie? IP: *.miedzyrzec-podlaski.sdi.tpnet.pl 10.01.05, 17:12
      ja polecam agmot.strefa.pl/ kupowałem i dostałem co chciałem...:DD

pozdrawiam
      edwin
    • Gość: maciej-d Re: Jaki sklep internetowy polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 17:21
      www.skapiec.pl
    • Gość: Piotrek Re: Jaki sklep internetowy polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 23:26
      www.itstore.pl
      • Gość: andy Re: Jaki sklep internetowy polecacie? IP: *.blt.pl 11.01.05, 10:37
        Pod względem cenowym są atrakcyjni:
        pcprojekt.pl/?str=strona_glowna
        a warto zajrzeć również do
        www.proline.pl/shop.php
        www.arest.pl/
        • Gość: alex Re: Jaki sklep internetowy polecacie? IP: *.238.89.74.adsl.inetia.pl 11.01.05, 12:46
          jesli ktos chce kupic laptopa to nie ma tanszego sklepu od Plat-Notebook
          (warszawa i katowice) www.plat-notebooki.pl POLECAM!!!
          • Gość: fatboy Re: Jaki sklep internetowy polecacie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.05, 17:15
            www.4speed.pl
            duży wybór podzespołów oraz markowych wentylatorów - ceny duuuzo niższe niż np w
            komputroniku
    • Gość: Jaaaaaaaanek Re: Jaki sklep internetowy polecacie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.05, 21:22
      Ja kupupiłem komputer na www.axon.com.pl - dosrczyli mi go następnego dnia po
      zamówieniu. Super sprzęt, a ceny niższe niż na giełdzie. Nie polecam itstore bo
      tam sprzedają używane części (kolega dostał niedawno roczny dysk twardy).
      • Gość: Robert Szafranski Re: Jaki sklep internetowy polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 23:02
        Ale chyba kolezka KLAMIE tutaj troszeczke, bo w itstore.pl nie maja zadnych
        dyskow twardych!!!. Kupujac odtwarzacz MP3 chcialem tez zakupic plyte glowna
        dzwonilem na ich infolinie z pytaniem o plyty glowne dopiero planuja duzy dzial
        z komponentami czyli tez z dyskami twardymi:) wiec mam wrazenie, ze nie
        doradzasz nikomu tylko probujesz zareklamowac swoj sklep i oczernic konkurencje.
        Trzeba uwazac co inni pisza, bo to niekoniecznie prawda tylko kryptoreklama...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka