Dodaj do ulubionych

mldonkey pod windows98

IP: *.chello.pl 27.12.04, 14:09
zainstalowalem z ciekawosci mldonkey(ease bin win32) + sancho gui;ot sprawdzic,przekonac sie lub itd.
problem - z chwila gdy zniknie daemon(zrestartuje komp.zgasze okienko dosowe lub ikonke w trayu-nie mam mozliwosci wlaczenia programu,musze instalowac go jeszcze raz-czy jest na to jakas rada?
pozdr;
Obserwuj wątek
    • Gość: linux-bobas Re: mldonkey pod windows98 IP: *.crowley.pl 28.12.04, 01:33
      pod linuksem sancho gui też nie chciało chodzić z mldonkeyem
      nie wiem jak można uruchomić w windows mldonkey w trybie tekstowym(w linux to
      nie problem-wystarczy konsola i polecenie- mlnet)-tam jest napisane na jakim
      adresie mldonkey łączy się np.z przeglądarką internetową-wystarczy uruchomić
      więc mldonkeya z konsoli(moze po prostu w trybie DOS pod windows tez tak się
      da),a potem wpisać ten adres w pasek adresu przeglądarki
      internetowej,np.IE-powinien się otworzyć w niej mldonkey ze wszystkimi opcjami
      mnie żaden gui,ani ten z samym programem mldonkey_gui,ani sancho nie chciały
      chodzić z rok temu aktualną wersją mldonkeya,ale dla windows jest więcej innych
      nakładek-może więc spróbuj odinstalować sancho gui a ściągnij jakieś inne-dla
      windows jest ich więcej niż dla linux(nie mogę znaleźć tamtej strony-odnosnik
      chyba był z domowej mldonkeya do opisanych kilku gui dla windows,nawet jeden
      polski projekt był i to wysoko oceniany,mam tą stronę przed oczami ale nijak nie
      mogę jej znaleźć)-ale warto zajrzeć też tu:
      zeus.polsl.gliwice.pl/~dydko/linux/mldonkey/
      • Gość: kochenek Re: mldonkey pod windows98 IP: *.chello.pl 28.12.04, 07:02
        dzieki za odpowiedz;
        moze uscisle problem- mldonkey sie instaluje(daemon w trayu jest itd.)gui rowniez-problem polega na tym iz gdy przykladowo zamkne,zrestartuje komp itp.mldonkey sie za nic nie da sie uruchomic i musze go odinstalowac tracac wszystko i zainstalowac raz jeszcze (giu owszem i pisze ze nie moze znalezc silnika albo zamykanie silnika po powtornej reinstalacji mldonkeya wszytko gra)
        -dzieki za ades strnonki-bylem i tam ale cos doszukac sie tego nie moge.
        pozdrawiam porannie:-)
        • Gość: linux-bobas Re: mldonkey pod windows98 IP: *.crowley.pl 28.12.04, 13:24
          nie jestem pewna,ale może podobnie jak w linux mldonkey po prostu dalej chodzi
          po restarcie czy ponownym uruchomieniu komputera,tylko w tle jako daemon czy jak
          to tam fachowo się nazywa(tzn.startuje razem z systemem w autostarcie)i dlatego
          nie można go uruchomić,bo przecież nie da się uruchomić drugi raz,tyle,że gui
          nie jest też jednocześnie uruchamiane i dlatego go nie widać

spróbuj może wiec po ponownym uruchomieniu komputera wpisac to co podają na tej
          stronie w adres w Internet explorer Twój ip:4080
          IP ma chyba wyglądać podobnie do 12X.0.0.1

a jak nie to,to spróbuj zainstalować jaką inną wersję mldonkey-starszą i stable
          a nie pre(może to jakieś błędy w nowej wersji)
          w linux wpisuje się w konsoli polecenie mlnet i ewentualnie "wywalają się"
          jakieś błędy z uruchamianiem mldonkey-w windows nie wiem jak można w trybie
          tekstowym uruchomić mldonkey

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka