IP: 217.98.124.* 22.05.02, 00:46
słuchajcie jak przegrac z plyty np. utwór muzyczny na twardy dysk by go później
skompilowac z utworami sciagnietymi z internetu. czy mozna przesłac utwór
muzyczny imejlem?Czy predkosc nagrywania i odtwarzania ma wpływ na jakosc
nagrania? czy mając program aimster- mogą inni sciągasć mp3 z mego kompa?-
kiedys mi sie gosciu pytał ze czegos nie moze sciagnąc- byłem zaskoczony ze ma
wglad w moje mp3-jki.
dz
pozdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gothmog Re: mp3 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.05.02, 10:42
      Gość portalu: dark napisał(a):

> słuchajcie jak przegrac z plyty np. utwór muzyczny na twardy dysk by go później
      > skompilowac z utworami sciagnietymi z internetu.

Istnieje bardzo wiele programow konwertujacych pliki audio (z płyty) na format mp3. Ja polecam "Simple Mp3 Maker" - gdzie znadziesz wszystko co trzeba aby zrobic mp3 o takiej jakosci o jaka ci chodzi. Przyblizona jakosc do CD to 192kbps .

> czy mozna przesłac utwór
      > muzyczny imejlem?

Oczywiscie ze mozna - odpowiedni plik mp3 dodac jako zalacznik do maila, najlepiej go najpierw spakowac archiwizerem. Trzeba jednak pamietac, ze plik mp3 zajmuje kilka mega, wiec bedzie sie komus dlugo sciagal.

>Czy predkosc nagrywania i odtwarzania ma wpływ na jakosc
      > nagrania?

Domyslam sie ze chodzi o parametry nagrywarki i cd romu. Nie ma to zadnego wplywu na jakosc nagrania. Gorsze parametry wydluzaja tylko proces konwersji i nagranie płyty, ale jakosc nagrania od nich nie zalezy.

>czy mając program aimster- mogą inni sciągasć mp3 z mego kompa?-

Nie znam tego programu ale jesli to cos podobnego do Kazza, czy Audiogalaxy to kazdy uzytkownik takiego softu moze sciagnac z twego kompa mp3. Poszukaj w ustawieniach tego programu, czy sa udostepnione twoje mp3 z okreslonej lokalizacji. Sprawdz to bo moze sie okazac ze nie tylko udostepniasz mp3 ale i wszystkie swoje pliki - oczywiscie mozna to odpowiednio skonfigurowac.
      Pozdr
      • Gość: dark dzieki(no text) IP: 217.98.124.* 22.05.02, 21:30

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka