Dodaj do ulubionych

Za mało miejsca na HDD dla SP2

18.01.05, 13:07
Witam
Mam takiego starutkiego kompa z dyskiem 2 GB, podzielony na partycje 0,5GB i
1,5GB- na nim WinXP Home. Chciałem zainstalować SP2, ale w trakcie instalacji
instalator krzyczy, że potrzebuje 600 MB na pliki tymczasowe na dysku
systemowym, tymczasem po wyczyszczeniu wszystkiego co mogę dostaje maksymalnie
400 MB wolnej przestrzeni. Czy jest jakiś sposób instalacji SP2, aby
wykorzystał inny dysk ? Może jeszcze inne rozwiązania.

Pozdrawiam
Jacek
Obserwuj wątek
    • Gość: swissman Re: Za mało miejsca na HDD dla SP2 IP: *.usz.ch / *.unizh.ch 18.01.05, 13:33
      ciezko bedzie i nie wiem czy to jest mozliwe... pozatym to jak sobie wyobrazasz prace na tym kompie gdy on nie bedzie mial praktycznie miejsca na pamiec wirtualna?

mam w domu pare wiekszych dzialajacych dyskow, chetnie bym ci nawet dal jeden ale kurde nie mieszkam w polsce....

:(

inna sprawa ze jakbym w polsce mieszkal to by mi takie glupoty do glowy nie przychodzily i pewnie sprzedalbym stare dyski...

tak zle i tak niedobrze...
      • mr.statler Re: Za mało miejsca na HDD dla SP2 18.01.05, 13:50
        Gość portalu: swissman napisał(a):

> ciezko bedzie i nie wiem czy to jest mozliwe... pozatym to jak sobie wyobrazasz
        > prace na tym kompie gdy on nie bedzie mial praktycznie miejsca na pamiec wirtu
        > alna?

Ech geniuszu ty mój . Mam drugą partycje 0,5 GB na której mam plik wymiany oraz tmp.

> mam w domu pare wiekszych dzialajacych dyskow, chetnie bym ci nawet dal jeden a
        > le kurde nie mieszkam w polsce....

Podziwiam Cię za twoją dobrą wole. A masz dyski SCSI ? Jak tak to podjade. Nie
        ma problemu.

> :(
        >
        > inna sprawa ze jakbym w polsce mieszkal to by mi takie glupoty do glowy nie prz
        > ychodzily i pewnie sprzedalbym stare dyski...
        >
        > tak zle i tak niedobrze...

???

A wydawało mi się, że opisałem w miarę dokładnie problem. Chodzi mi o jego
        rozwiązanie.Jasne, że mogę kupić nowy komputer, albo nowy dysk, albo
        zainstalować inny system operacyjny itd itp

Wielkie dzięki za konstruktywną pomoc.

Pozdrawiam
        Jacek
        • Gość: jap Re: Za mało miejsca na HDD dla SP2 IP: 195.136.36.* 18.01.05, 14:09
          To już mi tylko kompresja dysku do głowy przychodzi. Można by spróbować
          podłączyć jeszcze jeden dysk i przenieść na niego folder TMP, ale czy masz taki
          dysk i czy to wystarczy, nie wiem.
          Generalnie przy takiej pojemności dysków, to niezła zabawa ze wszystkim.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka