astald 31.01.05, 15:23 mam pytanko czy nie znacie jakiegos software do obrobki plikow dzwiekowych nagranych na dyktafonie cyfrowym? chodzi o redukcje szumow, wyostrzenie, podwyzszenie poziomu glosnosci itp Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: antoni Re: dyktafon cyfrowy - software needed!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 19:12 A w jakim formacie masz zapisane pliki z dyktafonu? Ja pliki z dyktafonu mam w *.msv, robię konwersję na *.waw a nastepnie używam do obróbki GoldWave i zapisuję w *.mp3 Program jest bezpłatny, a dokładnie pozwala na dokonanie 3 tysięcy operacji. Służę pomocą i dalszymi szczegółami. Pozdrawiam Antoni Link Zgłoś
astald Re: dyktafon cyfrowy - software needed!! 31.01.05, 20:44 wielkie dzięki - polecano mi sound forge, no ale straszny kombajn i pozatym płatny :-/ Ściągne Gold Wave i zobaczę co i jak. /Pliki dyktafon zapisuje w Wave./ Jak będę miał jakieś wątpliwości to nieomieszkam skorzystać z Twojej pomocy. Jeszcze raz dzięki za pomoc. Link Zgłoś
Gość: mis Re: dyktafon cyfrowy - software needed!! IP: *.dip.t-dialin.net 31.01.05, 22:12 mam pliki dzwiekowe z dyktrafonu cyfrowego olympusa, nie pamietam juz jakie to bylo rozszezenie ale moze ktos by mi powiedzial jak to otworzyc, przekonwertowac na mp3, wav czy inne, thx Link Zgłoś
Gość: antoni Re: dyktafon cyfrowy - software needed!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 21:13 Najprawdopodobniej są to pliki DSS (Digital Speech Standard) lub WMA (Windows Media Audio) pliki DSS otwiera DSS Player (10 MB) pliki WMA otwiera Windows Media Player (50 MB) Antoni Link Zgłoś
Gość: antoni Re: dyktafon cyfrowy - software needed!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 21:27 Pomyślałem, że piszaąc "otworzyć, masz na myśli "edytować" Aplikacje do konwersji plików WMA znajdziesz na stronie: download.chip.pl/index/download_index_1178.html Antoni Link Zgłoś