Dodaj do ulubionych

BELLISIMA Restauracja

17.06.05, 11:24
Witajcie Kochani!Może znacie Restaurację Bellisima w Warszawie? Jeśli tak,
jakie macie wspomnienia i opinie na jej temat!Bardzo mnie to interesuje, bo
na ich stonie internetowej wszystko wygląda pięknie i bez zastrzeżeń, ale jak
jest naprawdę, to może dowiem się od Was!Dziekuję z góry.Pozdrowionkasmile
Obserwuj wątek
    • anula95 Re: BELLISIMA Restauracja 17.06.05, 11:26
      Poszukaj w starszych postach,parę tygodni temu byla dyskusja na ten temat
      • kami251 Re: BELLISIMA Restauracja 17.06.05, 11:29
        Dzięki wielkie, w takim razie przeszukuję archiwum!smile
        • weronika2005 Re: BELLISIMA Restauracja 17.06.05, 11:38
          Witam, my mamy tam wesele we wrzesniu,bylam tam ostatnio wiec sala ta na gorze
          jest po remoncie i wyglada calkiem fajnie,najlepiejw ybrac sie tam
          osobiscie,bylo na forum sporo uwag osob ,ktore byly tam na weselu jako goscie,
          nie bylo niestety opinii osob,ktore organizowaly tam przyjecie w tym roku
          pozdrawiam
          • kami251 Re: BELLISIMA Restauracja 17.06.05, 11:45
            Dziekuję, wiesz, znalazłam faktycznie parę opinii,są różne-to fakt.
            Ostatnio przejrzałam jakieś info na www.slub.waw.pl i znalazłam dwie pozytywne
            opinie. Co w tym stylu, że niektóryz przesadzaja, że prawdopodobnie to
            konkurencja tak negatywnie się wypowiada. Dlatego stąd moje pytanko na temat
            tej knajpki.Powiem szczerze, że byłam tam. Wybraliśmy ta salę na dole,
            wpłąciliśmy zaliczkę -dopiero na przyszły rok.Powiem szczerze, że
            przeglądaliśmu kilkanaście ofert restauracji, ale ta najbardziej przypadła nam
            do gustu, zresztą mieszkamy w Centrum, więc dobry dojazd no i oczywiście
            blisko.Wybraliśmy menu to za 150 zł. Nie wiem,ale wydaje mi się,że jest
            wystarczająco duże!
            Ale po przeczytaniu tych opinii z maja na forum w Gazecie, troszkę się
            zaniepokoiłam- bo przeczytałam pare niemiłych infomacji, typu: zimne dania,
            niedziałająca klima, znikające prezenty, znikające butelki z alkoholem ze
            stołów.Buuu.Troszkę się przeraziłam.
            Ale miejmy nadzieję,że będzie jednak dobrze. Życzę Ci udanej imprezy i
            pozytywnych wibracji. Napewno będzie dobrze!Bynajmniej tego Ci życzę!Pozdrawiam
            cieplutkosmile
            • mija4walles Re: BELLISIMA Restauracja 08.09.05, 13:42
              bierz pod uwage wszytkie te negfatywne opinie i zawrzyj je w umowie koniecznie
              ze maja dzilac inaczej niech firma placi odszkodowanie
          • kami251 Re: BELLISIMA Restauracja 20.06.05, 10:28
            Witaj, zapomniałam zapytać Cię, czy podpisywaliście może z nimi umowę na
            wynajęcie tej sali? Bo wiesz, przy wpłacie zadatku, powiedzieli, że nie
            podpisują, ale jednak może uda się jakoś podpisać z nimi taki dokument-tak dla
            zabezpieczenia! Dziękuję Ci za info z góry.Pozdrawiam ciepłosmile
      • monia1111 Re: BELLISIMA Restauracja 22.06.05, 09:56
        ja tam bylam na weselu w maju, w sali na dole.
        Szczerze nie podobało mi siesad jedzenie zimno, malo jedzenia (znajomi tez mieli
        ta najdrozsza wersje jedzenia) kiepska obsluga strasznie niemrawa, zabierali ze
        stolu buletki z alkoholem, sami zdecydowali o zmianie jednego posilku czyli
        podali zupelnie cos innego niz to co bylo ustalone.
        na mnie ta knajpa nie zrobila zadnego wrazenia a wrecz przeciwnie- jeszcze raz
        pisze mi sie nie podobalo
    • kami251 Re: BELLISIMA Restauracja 17.06.05, 12:16
      A może ktoś już organizował wesele w Bellisimie na przełomie maja i czerwca
      2005 r.?
      Jakie wrażenia?
    • an20 Re: BELLISIMA Restauracja 17.06.05, 14:12
      byla tam moja kolezanka jako gosc i mowila ze jedzenie bylo dobre. Tyle ze nie
      wymieniali polmiskow na pelne tylko staly puste, takze jedzenie dobre ale malo.
      Tez z podaniem herbaty i kawy byl problem, bo nie mozna bylo sie jej doprosic.
      Mowila ze panstwo mlodzi chyba interweniowali ale nic to nie dalo bo sytuacja
      sie nie poprawila. Twierdzila ze ogolnie dobrze sie bawila. Nie wiem osobiscie
      czy mowila prawde czy nie, ale pisze to co opowiadala.
      • kami251 Re: BELLISIMA Restauracja 17.06.05, 14:37
        Dziękuję Ci za odpowiedź.
        Właśnie, ponoć zazwyczaj z herbata i kawą jest problem-bo nie ma ich w menu i
        młodzi muszą chyba zapewnić te dwa napitki we własnym zakresie!
        Wszystko zalezy tez od tego co ustala się przy spisaniu umowy lub innego
        podobnego dokumentu. Zawsze mozna kupic jedno i drugie i poprosić
        przedstawiciela knajpki o to, aby gościom ich nie zabrakło.Pozdrowiam Cię
        serdeczniesmile)
    • kami251 Re: BELLISIMA Restauracja 21.06.05, 14:56
      A może ktoś ma jeszcze jakieś opinie o Bellisimie w Warszawie?
    • kami251 Re: BELLISIMA Restauracja 22.06.05, 11:03
      A może ktoś kiedyś zrezygnował z usług Bellisimy-już po wpłaceniu zadatku?
    • kami251 Re: BELLISIMA Restauracja 24.06.05, 10:55
      Witajcie, może dziś ktos cosik ciekawego napisze o Bellisimie?Pozdrowionkasmile
    • janik16 Re: BELLISIMA Restauracja 27.06.05, 12:40
      Ja byłem zadowolony!
      Wszystko odbyło jak w szczegółowych uzgodnieniach przed całą imprezą!
      Pozdrawiam
      • kati_t Re: BELLISIMA Restauracja 27.06.05, 12:50
        niestety muszę przyłączyć się to tych negatywnych opinii na temat tej
        restauracji, byłam tam na weselu koleżanki, i jest dokladnie tak jak opisał
        koleżanka powyżej, obsługa niemarawa i niemiła - kelnerka caly cas podkreślala
        że się nie wyrabia jak poprosili ją o przyniesienie butelki koli, do tego rosół
        jaki podali był nie świeży (kwaśny) więc nikt go nie jadł, drugie danie zimne,
        jedzenie nie bło najlepsze, a kielich goryczy przepełnił fakt iż o godzinie 3
        podali barszcze czerwony z krokietami (dodam iż część gości wczesniej wysżla) i
        zabrakło a było wykupine dla wszystkich - teściowa zrobiła wtedy nizłą aferę,
        nie polecam zastanów się i pamiętaj że to najwazniejszy dzień w twoim życiu, ja
        wspominam ten ślub nie najlepiej jeżeli chodzi o jedzenie i obsługę, na
        szczęście reszta dopisala co blo zupelnie niezalezne od tego miejsca.

pozdtawiam
      • weronika2005 Re: BELLISIMA Restauracja 27.06.05, 14:51
        A CZY BYLES JAKO GOSC CZY MOZE JAKO PAN MLODY?I KIEDY MIALES TO WESELE?
        POZDRAWIAM
        • weronika2005 Re: BELLISIMA Restauracja 27.06.05, 14:53
          tO OCZYWISCIE PYTANIE SKIEROWANE DO "janik 16"
    • kami251 Re: BELLISIMA Restauracja 27.06.05, 13:15
      Tak się zastanawiam, skoro jest tyle negatywnych opinii na temat tej
      restauracji, to dlaczego oni nic z tym nie zrobią! Na prawdę ich propozycja
      cenowa jest dość dobra, galeria zdjęć też nie przedstawia nic złego, więc
      dlaczego tyle reklam na stronach związanych z organizacją wesel!buuuu. Szkoda,
      że później trudno wyciągnąć konsekwencje od restauracji, bo pewnie wymigują się
      nieźle i zrzucają wszystko na „Młodych” . Czytałam na jakims forum cosik
      takiego, że to Młodzi” nie chcą płacić i dlatego zarzucają im jakieś
      niedociągnięcia! buuuu
      • kati_t Re: BELLISIMA Restauracja 27.06.05, 13:48
        kami, oczywiście to co ja napisałam jest moim wrażeniem z tego wesele chociaż
        zapewne jak zapytała byś panne młodą to by odpowiedziała że było świetnie, wiem
        że ząłamana bla tesciowa bo podobon posżlo na to wesele kupa pieniędzy menu
        wyglądąlo świetnie a potem okaząło się że nie jest tak pieknie, teściową już
        tak zajerzyli że pytała gości czy były kabanosy - oczywiście nie bło (a w menu
        były) wiem że później teściowe mojej koleżanki składali tam reklamacje. Pwiem
        tak- miejsce jest fajne atrakcyjne dość ale po tym doświadczeniu z narzeczonym
        powiedzieliśmy sobie tu nierobimy.

• kami251 Re: BELLISIMA Restauracja 27.06.05, 13:56
          Dziękuję Ci Kati! Każda opinia w tej chwili jest bardzo ważna. Ja znalazłam ich
          ofertę w necie i nawet mi się spodobało.Pojechałam, oglądałam i też nie
          wydawało mi się, że jest tak źle. Ale jak ktoś nie będzie świadkiem imprezy i
          nie spróbuje tego co podają w menu to się może oszukać.Dlatego bardzo jestem Ci
          wdzięczna!Pozdrawiam ciepłosmile
        • mija4walles Re: BELLISIMA Restauracja 08.09.05, 13:49
          posluchaj usiadz wygodnie wez dlugopis i zapisz wszystkie zle rzeczy i
          podkc=niecia tej knajpy potem ulóż umowe i wymys jakąs rekompensate albo
          najlepiej niech restauracja ja zaproponuje, jezeli nie beda chcieli zawrzec
          umowy to zapytaj czy wynika to z tego ze nie sa pewni swoich uslog?????//
          • kami251 Re: BELLISIMA Restauracja 08.09.05, 13:52
            Wiesz, dziękuję Ci!Tak właśnie zrobiłam. Umowę już sporządziłam i jest
            podpisana prze obie strony!
    • kami251 Re: BELLISIMA Restauracja 01.07.05, 11:47
      Ponownie podnoszę ten wątek.
      Czy naprawdę nie ma nikogo kto tam miał wesele?
      • mija4walles Re: BELLISIMA Restauracja 08.09.05, 13:55
        mam nadzieje ze zawarlas tam kary umowne
        • kami251 Re: BELLISIMA Restauracja 08.09.05, 14:00
          Właśnie nie!Mój błąd!Dlatego mam szczerą nadzieję,że wszystko odbędzie się
          zgodnie z planem!
          • mija4walles Re: BELLISIMA Restauracja 08.09.05, 14:04
            posluchaj kiedys czytalam jedna umowe sporzadzona wlasnie przez chlopaka ktory
            chcial zrobic wesele i sie usmialam wiesz czemu bo tam bylo tak napisane "
            knajpa.... zobowiazyuje sie do zorganizowania przyjęcia weselnego w dniu tym i
            tym no i kropka..."taka umowe mozna podpisac od reki a wiesz czemu bo wpadnie
            klient ktoryy bedzie chcial zrobic impreze za 50 tys i tamten z ta umowa poleci
            nie ma zadnej kary
            proponuje jezeli do wesela jeszcze troche czasu zostalo dopisac jeden punkt
            typu " kary umowne w załączniku nr...
            i na odzielnej kartecznce piszesz jak leci wszsytko
            • kami251 Re: BELLISIMA Restauracja 08.09.05, 14:10
              Dziękuję Ci z całego serca za dobrą radę!Pozdrawiam ciepłosmile
    • kami251 Re: BELLISIMA Restauracja 06.07.05, 11:18
      up
      • bubunia1 Re: BELLISIMA Restauracja 06.07.05, 17:33
        A to nieźle, sama zastanawiam się nad organizacją tam wesela 06.2006. Moja
        koleżanka była tam jako gość i zachwalała pod niebiosa a szczególnie grila
        w "najdroższej" opcji smile Teraz zaczynam sie wahać.
    • kami251 Re: BELLISIMA Restauracja 08.09.05, 13:24
      Up!
    • adzik27 Re: BELLISIMA Restauracja 09.09.05, 12:15
      W zeszłą sobotę tzn 03.09.2005 w Bellisimie był mój brat z bratowa na weselu
      znajomej. Sala podobno ok. ale jedzenia podobno mało i kiepska wódka. Mieli
      wrażenie że jest strasznie słaba być może została rozcieńczona. Więc wrażenia z
      wesela mieli mieszane.
      • weronika2005 Re: BELLISIMA Restauracja 09.09.05, 15:58
        Sala oki to dobrze, a co z ta wodka przeciez wodke kupuja mlodzi,co do jedzenia
        dobrze miec ustalone przed ile i co.my mamy wesele we wrzesniu i mam nadzieje
        ze wszystko bedzie oki.pozdrawiam ps a nie wiesz na ktorej sali sie bawil bo sa
        dwie gora i dolsmile
        • kami251 Re: BELLISIMA Restauracja 09.09.05, 17:58
          Witaj!Dostałam info od Pary, która robiła tam swoją imprezę dwa tygodnie
          temu.Bawili się na górze. Ponoć wszystko było OK. Byli naprawdę zadowoleni.
          Niedopisała tylko klima. Było duszno, a nie było możliwości by otworzyć
          okno.Ogólnie pozytyw. Tak słyszałam. Więc, jak widzisz, nie martw się, u Ciebie
          napewno będzie superowo!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka