Dodaj do ulubionych

Komputer nie zawsze się uruchamia

IP: *.oskbraniewo.pl 05.02.05, 23:14
Mam problem, czasami gdy uruchamiam komputer, cała wieża niby chodzi bo diodka się świeci i słychać wszystko działa, ale monitor ma lampkę czerwoną i nie ma obrazu. W instrukcji jest napisane że albo coś nie łączy (ale wszystko dociskałem po kilka razy) albo problem dotyczy karty grafiki (ale przecież nie raz się uruchamiał). Monitor mam LG Flatron F700B, karta graficzna: MINT GeForce4 MX 440SE 64 m.b, procesor Intel Pentium 4 2,4, komputer ma ok. 1,5 roku. Jeżeli ktoś wie co to może być to bardzo proszę o pomoc
Obserwuj wątek
    • mini999 Re: Komputer nie zawsze się uruchamia 06.02.05, 00:58
      Zajrzyj na

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=19735965&a=19739043
      • b00g13 Re: Komputer nie zawsze się uruchamia 06.02.05, 02:48
        Zanim kazałbym otwierać obudowę, to najpierw dokładnie bym się dopytał czy
        użyszkodnik pomajtał kabelkami od monitora.
        Brzmi głupio, ale działa. ;)
        • kell99 Re: Komputer nie zawsze się uruchamia 06.02.05, 05:43
          tak sie tez dzieje w przypadku niewyrabiajacego zasilacza. jezeli masz 200/250W
          to moze znalazles winowajce. czy komputer najczesciej nie startuje po wlaczeniu
          (przyciskiem zasilania, a wystartuje po ktoryms tam resecie?). podobnie moze to
          byc za bardzo podkrecone cpu/pamieci. jest to raczej problem sprzetu, a nie
          monitora (moge sie zalozyc, ze system tez nie startuje - nie slychac aktywnosci
          dysku, a kontrolki na diodzie wykazuja niepelna inicjalizacje plyty).
          • Gość: niktabc@vp.pl Re: Komputer nie zawsze się uruchamia IP: *.toya.net.pl 06.02.05, 13:58
            LUDZIE a FAST WRITE!!!!! często wystrczy wyłączyć to w biosie, nieraz jeszcze
            przestawić AGP na 4 x i działa!!!!

Zazwyczaj problem tanich płyt głównych, lub tanich kart graficznych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka