Gość: Bart IP: 217.153.156.* 19.02.05, 12:51 Witam! Czy istnieje taki program, który zebrawszy informacje o dysku wyświetliłby w postaci jakiegoś grafu najbardziej "wypchane" foldery? Pozdrawiam! Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: piecyk gazowy Re: Program pokazujący największe katalogi na dys IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 19.02.05, 12:54 Total Commmander Lewy Alt + Shift + Enter (ale nie będzie to graf). Link Zgłoś
Gość: user Re: Program pokazujący największe katalogi na dys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 14:26 U mnie na XP nie działa :( Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Program pokazujący największe katalogi na dys IP: 217.153.156.* 19.02.05, 19:54 łał, działa, dzieki! Link Zgłoś
Gość: w++ Re: Program pokazujący największe katalogi na dys IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 19.02.05, 20:05 Ktoś tu powiedział "graf" ?? Naprawdę warto to sciągnąć sobie i obejrzeć swój dysk: www.win.tue.nl/sequoiaview/ Interesujące ;) Link Zgłoś
Gość: Krzychu Re: Program pokazujący największe katalogi na dys IP: *.bis / 212.244.80.* 20.02.05, 08:24 > Naprawdę warto to sciągnąć sobie i obejrzeć swój dysk: > Tiaaa... razem z trojanem TR/Bdoor-OG.A. Bardzo interesujące:( Link Zgłoś
Gość: w++ Re: Program pokazujący największe katalogi na dys IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 20.02.05, 18:43 Gość portalu: Krzychu napisał(a): > Tiaaa... razem z trojanem TR/Bdoor-OG.A. Bardzo interesujące:( Ciekawostka ;) Link jest na stronę autorów, a pliki są na serwerze politechniki (są również kopie na innych serwerach z freewarem). Ściągałem jakiś czas temu i nie było kłopotów. Ale jak masz jakieś uprzedzenia, to znalazłem chyba coś nawet lepszego: windirstat.sourceforge.net/ Robi bardzo podobne do SequoiaView efektowne mapy graficzne, dodatkowo robi listę katalogów i plików (podobną np. do Treesize) a do tego ma polski interfejs i parę ciekawych bajerów. Inny ciekawy (i mały) program z tej rodziny: www.werkema.com/software/spacemonger.html Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Program pokazujący największe katalogi na dys IP: 217.153.156.* 20.02.05, 22:32 łohohhohoh łał windirstat.sourceforge.net/ Link Zgłoś
Gość: Bart A teraz IP: 217.153.156.* 21.02.05, 18:47 To ja bym chciał coś takiego: grafy jak w windirstat i dodatkowo wolne miejsce na biało. Jest coś takiego? Link Zgłoś
Gość: Krzychu Do w++ IP: *.bis / 212.244.80.* 21.02.05, 21:36 Co by nie być gołosłownym: Start of scan: 21 lutego 2005 21:24 Memory test OK Master boot record of hard disk HD0 OK Master boot record of hard disk HD1 OK Boot record of drive C: OK Boot record of drive D: OK D:\PROGRAM FILES\OPERA\PROFILE\CACHE4 OPR001JU.EXE.VIR [DETECTION] The Trojan horse TR/Bdoor-OG.A WAS DELETED! End of scan: 21 lutego 2005 21:25 Time taken: 00:13 min 2 razy próbowałem ściągnąć SequoiaView version 1.3 XP i wywala mi trojana. Bez uprzedzeń... Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: w++ Re: Do w++ IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 26.02.05, 05:10 Gość portalu: Krzychu napisał(a): > Co by nie być gołosłownym: (...) > [DETECTION] The Trojan horse TR/Bdoor-OG.A Nie wiem co to u Ciebie się dzieje :-o . Dla eksperymentu ściągnąłem wszystkie 4 instalki SequoiaView na dysk, ze strony tej którą podałem wyżej (Politechnika Eindhoven) i przeskanowałem najnowszym avastem i nic, jak widać poniżej :( Poza tym używam od pewnego czasu (co prawda wersji 1.3 ale nie XP) SequoiaView i nie ujawnił mi się żaden trojan w systemie. * Raport avast! * Ten plik jest generowany automatycznie * * Użyto zadania 'Prosty interfejs użytkownika' * Uruchomiono 26 luty 2005 4:45:17 * VPS: 0507-4, 2005-02-18 * C:\sekwoja_instalki\Sequoia1_3XPInstall.exe [+] jest OK C:\sekwoja_instalki\Sequoia1_3Install.exe [+] jest OK C:\sekwoja_instalki\Sequoia1.3Install.zip\ReleaseNotes.txt [+] jest OK C:\sekwoja_instalki\Sequoia1.3Install.zip\DEFAULT.COL [+] jest OK C:\sekwoja_instalki\Sequoia1.3Install.zip\DeIsL1.isu [+] jest OK C:\sekwoja_instalki\Sequoia1.3Install.zip\Images.col [+] jest OK C:\sekwoja_instalki\Sequoia1.3Install.zip\License.txt [+] jest OK C:\sekwoja_instalki\Sequoia1.3Install.zip\Movies.col [+] jest OK C:\sekwoja_instalki\Sequoia1.3Install.zip\Archives.col [+] jest OK C:\sekwoja_instalki\Sequoia1.3Install.zip\Sequoia.cnt [+] jest OK C:\sekwoja_instalki\Sequoia1.3Install.zip\Sequoia.exe [+] jest OK C:\sekwoja_instalki\Sequoia1.3Install.zip\SEQUOIA.HLP [+] jest OK C:\sekwoja_instalki\Sequoia1.3Install.zip\Sound.col [+] jest OK C:\sekwoja_instalki\Sequoia1.3Install.zip [+] jest OK C:\sekwoja_instalki\SequoiaInstall.exe [+] jest OK Pliki zarażone: 0 Wszystkie pliki: 15 Wszystkie katalogi: 1 Rozmiar: 3,9 M * * Zadanie zatrzymane: 26 luty 2005 4:45:19 * Czas działania: 2 sekund Link Zgłoś
Gość: w++ Re: Do w++ IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 26.02.05, 05:59 Gość portalu: Krzychu napisał(a): > 2 razy próbowałem ściągnąć SequoiaView version 1.3 XP i wywala mi trojana. Bez > uprzedzeń... Może po prostu fałszywy alarm z antywira, zdarza się. Ściągnąłem też tą instalkę dla XP z innego źródła: www.kinodomowe.idg.pl/ftp/pobierz/pc/1949.html i okazało się że jest to identyczny bajt w bajt z tym z Holandii. Ale, zostawiając trojany na boku ;), to po obejrzeniu programu Windirstat, widać że potrafi on dokładnie to co SequoiaView (jest ta nazwa tam w opcjach) i równocześnie dużo więcej (jest zresztą wzorowany na linuksowym Kdirstat), więc już nie trzeba się upierać przy tej SequoiaView (choć ani w jednym, ani drugim, nie da się ustawić wolnego miejsca na biało, jak to sobie Bart zamarzył ;) ). Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Do w++ IP: 217.153.156.* 26.02.05, 14:12 I po raz kolejny zdarza się, że nie ma tak, jak bym chaciał;) Ale windirstat jest bardzo fajny, łatwo namierzyłem pare dużych plików, folderów itp. Link Zgłoś
Gość: rspychaj@wp.pl Re: Program pokazujący największe katalogi na dys IP: 195.116.34.* 26.02.05, 23:42 Haj, Bardzo fajną funkcję ma TotalCommander ver. 6.03, trzeba ustawić podgląd na "pełny" i wcisnąć spację na katalogu - obok nazwy folderu program pokazuje wielkość katalogu. Wprawdzie to nie wykres, ale polecam, bo jest bardoz szybkie i uniwersalne, zaś widząc objętości katalogów najbardziej widać, co jest największe. Link Zgłoś