Gość: JMJ IP: *.olsztyn.mm.pl 21.02.05, 07:08 Mam kłopot. Gdy gram w te nowsze gry lub chodze po necie to komputer samoczynie się restartuje. Można od tego nerwicy dostać. Pomóżcie !! Link Zgłoś Obserwuj wątek
w.o.d.z.i.r.e.j Re: Ciągły reset kompa 21.02.05, 13:23 Powodów może być kilka: 1. Kiepski, źle trzymający napięcia zasilacz. 2. Uszkodzona płyta główna. 3. Uszkodzona elektronika lub mechanizm dysku twardego. 4. Wadliwa, lub niekompatybilna z płytą główną kość pamięci RAM. 5. Ewentualnie jakaś aplikacja może powodować "pady" maszyny. Kiedyś miałem identyczną sytuację. W moim przypadku okazało się, że płyta główna była popsuta. Wymieniłem na nową, lepszą, bo stara była na gwarancji (Jetway V266B -> Jetway V600DAP) i to za darmo :-). Polecam też wymianę zasilacza na jakiś HighEndowy. Bardzo dobre i w miarę tanie są zasilacze firmy NeoTec. Link Zgłoś
Gość: JMJ Re: Ciągły reset kompa IP: *.olsztyn.mm.pl 21.02.05, 14:09 Ja myśle że to płyta główna. Mam płyte ASUS A7600X , czyściłem pamięć , komputer kupowałem pod koniec wakacji. Spróbuje z zasilaczem Link Zgłoś
lukasz19822 Re: Ciągły reset kompa 21.02.05, 13:59 Gość portalu: JMJ napisał(a): > Mam kłopot. Gdy gram w te nowsze gry lub chodze po necie to komputer > samoczynie się restartuje. Można od tego nerwicy dostać. Pomóżcie !! SPRAWDZ CZY NIEMASZ WIRUSA PRZESKANUJ KOMPUTER Link Zgłoś
neder Re: Ciągły reset kompa 21.02.05, 14:07 sprawdź pamięć programem memtest - opis w FAQ forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=15679891&a=18827953 Link Zgłoś