sonia.gl 25.02.05, 14:57 Nie wiem dlaczego z mojego konta uzytkownika nie mogę wejśc na inernet. Pojawia się napis - Trwa otwieranie....i nic się nie dzieje. A z konta drugiego użytkownika - wchodzę bez problemu .W czym może tkwić problem ??? Link Zgłoś Obserwuj wątek
sendto Re: konta uzytkowinków w XP 25.02.05, 20:50 Najpierw napisz w jaki sposób łączysz się z siecią, czy używasz firewalla, jaka przeglądarka itp może wtedy razem coś wymyślimy. Link Zgłoś
sonia.gl Re: konta uzytkowinków w XP 25.02.05, 22:32 Nawet nie pomyślałam ,że to może byc ważne :) :)Korzystam z osiedlowej sieci interntowej - nie przez modem, ani neostradę ( nie wiem czy o to pytałeś :) ), przeglądarka - IE 6,0 , nie mam firewalla , ale mam włączoną zaporę w XP :). Najdziwniejsze , że czasem wchodzę na google - i wszystko działa ( i wtedy mam nadzieję - że się "naprawiło " samo :) )a za chwilę - znowu nie mogę nic przeglądać ze swojego konta. Acha- na moim koncie ciągle pojawia się jako strona startowa "about blank "- biała plansza, zmieniam na "google " . Na innym użytkowniku- nie ma tego . Wiem - to pewnie wirus , ale ani Avast ani Ad-Aware SE - nie usuneły tego. No . ale jeśli to wirus - to nie rozumiem - czasem "śpi" i wtedy bez problemu korzystam z internetu ? I może być wirus tylko na moim koncie ? UPS - chyba za dużo i zbyt chaotycznie napisałam??? Ale nie mogę tego zrozumieć :).Acha - konta uzytkowników mam tak ustawione - że z każdego użytkownika mam dostęp do dokumentów wszystkich użytkowników - więc sądziłam że wszystkie konta powinny mieć taki sam dostęp do internetu :). Pozdrawiam Link Zgłoś
sendto Re: konta uzytkowinków w XP 27.02.05, 12:35 Z twojego opisu winika, ze to jakiś wirus lub koń trojański. Spróbuj przeskanować system antywirusem on-line skaner.mks.com.pl/skaner.html , proponuję także darmowy AntiVir Personal www.avup.de/personal/en/avwinsfx.exe (jeszcze nigdy mnie nie zawiódł) Daj znaćczy to pomogło. Link Zgłoś
sonia.gl Re: konta uzytkowinków w XP 27.02.05, 16:08 A wiesz- trafiłes w "10" ja z wirusami "walczę" już klka dni. I jest jakiś taki - ktorego niczym nie moge usunąć. Ale nie pomyślałam- że "to" może być przyczyna kłopotów z internetem.Sądziłam- że to jakieś ustawienia - czy coś takiego. Mam program "Avast" i on nic nie wykrywa, probowałam - CWSrederem, Hijacthis- też nie potrafi usunąć tego programu. Antywir może być tylko jeden - więc nie wiem czy instalować AVUP ? Strona mks - nie otwiera sie i szkoda bo ja zawsze tego skanera używałam i bardzo bylam zadowolona. Dziękuję za pomoc :) Link Zgłoś
sonia.gl Re: konta uzytkowinków w XP 27.02.05, 20:02 Wiesz-spróbowałam kolejny raz wejśc na strone mks. - i udało się !!! usunął kilka wirusów - i teraz na razie działa internet. A czy mogłbyś mi powiedzieć- czy powinnam skanowac konto każego użytkownika ? Bo w czasie skanowania - widzę , że skanuje wszystko. A kiedy przeskanowałam z ciekawości konto innego użytkownika - mks - znalał więcej wirusów , niż na moim koncie . BArdzo, bardzo ci dziękuję za pomoc !!!! Pozdrawiam Link Zgłoś
sendto Re: konta uzytkowinków w XP 28.02.05, 14:19 Najlepiej przeskanuj wszystkie konta oddzielnie. Co do programu Antivir Personal: Programów antywirusowych możesz mieć zainstalowanych na komputerze ile chcesz. ważne jest tylko by nie działały one razem. Dlatego proponuję: 1) wyłączyć ( ale nie odinstalowywać) obecny antywirus 2) zainstalować Antivir Personal 3) Przeskanować nim system 4) Jeśli znajdzie jakieś wirusy to zastanowić się poważnie nad rezygnacją z dotychczasowego antivira na rzecz AV Personal. Jako, że na codzień zajmuję się odwirusowywaniem komputerów to podam Ci skrajny przykład jaki znalazłem, Znajomy dał mi komputer by go skonfigurować bo nie chciał się uruchamia, twierdził,że to na pewno nie wirusy bo ma zainstalowane 2 programu do odrobaczanie. Gdy przeskanowałem ten komputer AV Personalem to za głowę się złapałem - znalazłem ponad 850 różnych trojanów i wirusów. Więc co to za antywirusy, które przepuszczają taką ilość robactwa ? Jesen to AntivirenKit a drugi mniej znany (nie pamiętam nazwy) Link Zgłoś