Dodaj do ulubionych

WOLNY KOMPUTER PO FORMACIE DYSKU

03.03.05, 16:13
dlaczego po formacie dysku w serwisie komputer chodzi mi 2 razy wolniej tak
jak i inernet? np overnet zawsze sciagal z 80 kbs a teraz tylko 40? mam neo
740 bez limitow. mam xp i firewala wenetrze sa wylaczone, wiec o co chodzi?
skad nagle ta wolnosc?
Obserwuj wątek
    • m.gregor Re: WOLNY KOMPUTER PO FORMACIE DYSKU 03.03.05, 16:27
      1.) Masz zainstalowane poprawki?
      2.) Masz zainstalowanego firewall'a?
      3.) Masz zainstalowanego antywirusa?
      4.) Sprawdzales system programem antywirusowym i adaware?
      • bogomis Re: WOLNY KOMPUTER PO FORMACIE DYSKU 03.03.05, 16:55
        dzieki za odp ale kurcze nie mam pojecia jak to sprawdzic?? wiem ze we
        wlasciwosiach polaczenia internetowego mam wyloczonego firewola wewnetrzego a
        innych nie mam, a jak sprawdzic reszte tych podpunktow?pomoz prosze bo nie chec
        znow zanosic go do serwisu;(
        • m.gregor Re: WOLNY KOMPUTER PO FORMACIE DYSKU 03.03.05, 18:45
          Nie wiesz czy masz zainstalowane oprogramowanie antywirusowe i firewall'a? Czy
          masz wgrane poprawki (najlepiej Service Pack 2)? Co do tego drugiego (SP2) to
          kliknij prawym klawiszem myszy na Moj komputer, wybierz wlasciwosci i zobacz czy
          w czesci System masz Dodatek Service Pack 2. Co do antywirusa i firewall'a to Ty
          powinienes wiedziec co masz zainstalowane na komputerze i panowac nad tym a nie
          odwrotnie (a jak narazie to komputer panuje nad Toba a nie Ty nad komputerem ;-) ).
          Przykladowe firewalle: Sygate, Kerio, Norton Internet Security (pakiet 2
          programow antywirusowego Norton Anty Virus i firewall'a Norton Personal
          Firewall), Zone Alarm.
          Przykladowe antywirusy: Panda, Kaspersky, McAfee, Norton Anty Virus (albo w
          pakietach Norton Internet Security, Norton System Works), Avast, AVG, NOD32.

Polecam lekture tego postu:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=15679891&a=19472430
          i postow nastepnych (erraty linkow i linki do nowszych wersji programow).
          Ale pamietaj: w systemie jednoczesnie aktywny moze byc TYLKO JEDEN program
          antywirusowy i jeden firewall (wliczajac w to zapore systemowa ktora jest u
          Ciebie wylaczona).
    • bogomis Re: WOLNY KOMPUTER PO FORMACIE DYSKU 03.03.05, 18:57
      no jak wchodze do moj komputer-wlasciwosci i jest tam tylko: przywracanie
      systemu, aktualizacja automatyczna, zdalny, ogolne,nazwa komputera, sprzet i
      zaawansownae a nie widze "systemu"??
      • Gość: m@n Re: WOLNY KOMPUTER PO FORMACIE DYSKU IP: 217.153.241.* 03.03.05, 19:47
        Na zakładce "ogólne" jest coś takiego: System - Windows XP ....". Powinno być na
        końcu "Dodatek Service Pack 2". Zrób inaczej. Naciśnij START, rozwinie się menu
        i włącz Windows Update. Zainstaluj wszystkie poprawki z tej strony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka