Gość: NOE52 IP: *.chelm.sdi.tpnet.pl 18.03.05, 11:36 Smart UPS 620 firmy APC. Ta swołocz wyłącza się sama bez powodu conajmniej 3 razy w miesiącu. Awarie prądu są znacznie rzadsze. To na cholerę mi taki zasilacz? Co może być powodem? pzdr Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: niktabc@vp.pl Re: Zasilacz awaryjny IP: *.toya.net.pl 18.03.05, 15:43 a jaki usgtawiłeś czas w konfiguracji, nieraz nawet niewielki skok napięcia powoduje że UPS przechodzi na chcwile na zasilanie z baterii!! ale NIE POWINIEN OD RAZU WYŁACZAĆ KOMPA i sorry sam kupiłeś wynalazek polecam EVER lub FIDELTRONIC i żadnych innych Link Zgłoś
m.gregor Re: Zasilacz awaryjny 18.03.05, 16:27 > sorry sam kupiłeś wynalazek Jesli ups'y APC nazywasz WYNALAZKAMI to nie wiem co uwazasz za porzadna marke... Link Zgłoś
m.gregor Re: Zasilacz awaryjny 18.03.05, 16:31 UPS sie wylacza? Sprawdz bezpiecznik i czy bateria jeszcze sie do czegos nadaje (czy trzyma). Jesli nie: oddaj do APC (w Warszawie serwis jest zdaje sie na Orężnej czy Okrężnej albo przy Sobieskiego niedaleko Dolnej) to wymienia akumulatory. Ja mam APC od jakis 3 lat i do dzisiaj trzyma srednio 10-15 min. (AMD 2500+ + monitor LG 775FT). Aha: i ja z kolei nie polecam Ever'a czy jakiegos Fideltronik'a. Trzymaj sie APC (tylko sprawdz to co mowilem ew. zadzwon do APC w Polsce - powinni cos doradzic a serwis maja naprawde dobry). Wszystkiego dowiesz sie tutaj: www.apc.pl/index.cfm?ISOCountryCode=pl Link Zgłoś
Gość: niktabc@vp.pl Re: Zasilacz awaryjny IP: *.toya.net.pl 18.03.05, 16:43 sorry ale znam FIDELTRONIC, nie ejst to wielka marka ale mają dobry sprzęt ( jako jedyni z mi znanycb bez problemowy sprzęt któy działa ze wszystkim nie tylko z kompem (typowe gniazda i brak podłączenia COM wymaganego do działania) sygnalizacja dzwiękiem (JA TO LUBIE, jestem wrogiem funkcji autozamkniecia EVER - znani na rynku, mało kłopotliwy sprzęt APC sorry NIE ZNAM i nie są one zbyt popu8larne w Łódzkich hurtowniach, mały wybór , pojedyńcze sztuki lub 0 stany magazynowe Link Zgłoś
m.gregor Re: Zasilacz awaryjny 18.03.05, 18:25 1.) Jesli nie znasz to dlaczego nazywasz je 'wynalazkami'? 2.) To dziwne ze nie ma w hurtowniach. Widocznie nie sprowadzaja tego typu sprzetu bo zaopatruja sie u nich male firmy sprzedajace tanie podzespoly (choc pewno i zdarzaja sie drozsze). To sprzet profesjonalny (serwerownie) i polprofesjonalny (dom i male firmy). Link Zgłoś
Gość: niktabc@vp.pl Re: Zasilacz awaryjny IP: *.toya.net.pl 18.03.05, 18:40 jeśli nie widze czegoś (lub widze w minimalnych ilościach) w 5 hurtowniach to odruchowo traktuje to jako wynalazek Link Zgłoś