Dodaj do ulubionych

Zasilacz awaryjny

IP: *.chelm.sdi.tpnet.pl 18.03.05, 11:36
Smart UPS 620 firmy APC.
Ta swołocz wyłącza się sama bez powodu conajmniej 3 razy w miesiącu.
Awarie prądu są znacznie rzadsze. To na cholerę mi taki zasilacz?
Co może być powodem?
pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: niktabc@vp.pl Re: Zasilacz awaryjny IP: *.toya.net.pl 18.03.05, 15:43
      a jaki usgtawiłeś czas w konfiguracji, nieraz nawet niewielki skok napięcia
      powoduje że UPS przechodzi na chcwile na zasilanie z baterii!! ale NIE POWINIEN
      OD RAZU WYŁACZAĆ KOMPA i sorry sam kupiłeś wynalazek
      polecam EVER lub FIDELTRONIC i żadnych innych
      • m.gregor Re: Zasilacz awaryjny 18.03.05, 16:27
        > sorry sam kupiłeś wynalazek
        Jesli ups'y APC nazywasz WYNALAZKAMI to nie wiem co uwazasz za porzadna marke...
    • m.gregor Re: Zasilacz awaryjny 18.03.05, 16:31
      UPS sie wylacza? Sprawdz bezpiecznik i czy bateria jeszcze sie do czegos nadaje
      (czy trzyma). Jesli nie: oddaj do APC (w Warszawie serwis jest zdaje sie na
      Orężnej czy Okrężnej albo przy Sobieskiego niedaleko Dolnej) to wymienia
      akumulatory. Ja mam APC od jakis 3 lat i do dzisiaj trzyma srednio 10-15 min.
      (AMD 2500+ + monitor LG 775FT). Aha: i ja z kolei nie polecam Ever'a czy
      jakiegos Fideltronik'a. Trzymaj sie APC (tylko sprawdz to co mowilem ew. zadzwon
      do APC w Polsce - powinni cos doradzic a serwis maja naprawde dobry).
      Wszystkiego dowiesz sie tutaj:
      www.apc.pl/index.cfm?ISOCountryCode=pl
      • Gość: niktabc@vp.pl Re: Zasilacz awaryjny IP: *.toya.net.pl 18.03.05, 16:43
        sorry ale znam FIDELTRONIC, nie ejst to wielka marka ale mają dobry sprzęt (
        jako jedyni z mi znanycb bez problemowy sprzęt któy działa ze wszystkim nie
        tylko z kompem (typowe gniazda i brak podłączenia COM wymaganego do działania)
        sygnalizacja dzwiękiem (JA TO LUBIE, jestem wrogiem funkcji autozamkniecia

EVER - znani na rynku, mało kłopotliwy sprzęt

APC sorry NIE ZNAM i nie są one zbyt popu8larne w Łódzkich hurtowniach, mały
        wybór , pojedyńcze sztuki lub 0 stany magazynowe
        • m.gregor Re: Zasilacz awaryjny 18.03.05, 18:25
          1.) Jesli nie znasz to dlaczego nazywasz je 'wynalazkami'?
          2.) To dziwne ze nie ma w hurtowniach. Widocznie nie sprowadzaja tego typu
          sprzetu bo zaopatruja sie u nich male firmy sprzedajace tanie podzespoly (choc
          pewno i zdarzaja sie drozsze). To sprzet profesjonalny (serwerownie) i
          polprofesjonalny (dom i male firmy).
          • Gość: niktabc@vp.pl Re: Zasilacz awaryjny IP: *.toya.net.pl 18.03.05, 18:40
            jeśli nie widze czegoś (lub widze w minimalnych ilościach) w 5 hurtowniach to
            odruchowo traktuje to jako wynalazek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka