IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 15:42
Witam
Skorzystałem z programu nLite do połączenia Windy z SP2, przy okazji usunołem z płyty różne niepotrzebne programy oraz wersje językowe zostawiłem tylko angielski (Polskiego nawet na liście języków nie było więc jako domyślny został na cd).
Po zainstalowaniu WinXP z utworzonej płytki system ma trudnosci z wyświetlaniem polskich znaków. Okna dialogo we windy są ok ale programów np. tlen już nie i napis "narzędzia" wygląda dość dziwnie (ale już w Operze jest OK), wydaje mi się, że musze doinstalować jakiś język z oryginalnej płytki, ale jak to zrobić?
ps. w panel sterowania>opcje regionalne i językowe dodałem wszystko co można (chyba przekopiował jakieś fonty) uruchomiłem kompa ponownie i nic.
Dalej błędy w polski ogonkach

my.opera.com/kozikpl/affiliate/
Obserwuj wątek
    • amon-ra Re: Winda XP 23.04.05, 15:47
      A język ustawiony na Polski: programisty?
    • Gość: kzoikpl Re: Winda XP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 15:55
      Tak, w opcjach językowych wszędzie jest Polski albo Polski programisty, więc nie wiem czemu menu niektórych programów nie potrafi wyświetlić polskich znaków :(

www.my.opera.com/kozikpl/affiliate/
      • amon-ra Re: Winda XP 23.04.05, 16:31
        Zawsze odradzałem kolegom używania programów "odchudzających" takich jak nLite... Moja rada: sporządź sobie bootowalny CD Windows XP zintegrowany z SP2 - artykuł opisujący proces integracji znajdziesz w tym artykule - przestudiuj go dokładnie. Następnie przeinstaluj system z tak sporządzonej płyty - miej świadomość, że na XP + SP1/SP2 nie działa pewna część kluczy instalacyjnych (w tym słynny FCKGW...), ponieważ MS dodał nowe klucze na listę zablokowanych przed premierą SP1 (jednak nie uzupełnił jej przed SP2) - sądząc po treści Twojego pierwszego posta chyba jednak nie masz tego problemu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka