Gość: katarzyna_werner IP: *.dip.t-dialin.net 24.04.05, 10:46 znacie jakis prosty CMS z wbudowanym edytorem gdzie bez znajomosci html czy php bede mogla dodawac / edytowac strony oraz dodawac zdjecia Link Zgłoś Obserwuj wątek
mariuszr_77 Re: cms 24.04.05, 14:40 mambo open source, w tej chwili to chyba najlpeszy wybór bo społeczność jest dość prężna i sporo komponenttów do niego można znaleźć. mambopl.net/ Link Zgłoś
Gość: mdk Re: cms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 15:37 "PHP-Fusion" "Mambo" "Blue Dragon 2" "Postnuke" Link Zgłoś
Gość: katarzyna_werner Re: cms IP: *.dip.t-dialin.net 25.04.05, 00:38 mambo nie nadaje sie do prostych stronek jak chcesz tam zamiescic cala strone np. oferte firmy jako artykul ? Zeby uzywac funkcje wrapper trzeba podpiac gotowa juz strone a mi chodzi o edycje portalu dla osoby ktora nie ma pojecia co to html (dlatego napisalam o wbudowanym juz edytorze) Link Zgłoś
Gość: katarzyna_werner Re: cms IP: *.dip.t-dialin.net 25.04.05, 00:54 po za tym zadnych wytworow nuke-podobnych czy wypasionych portalowych systemow typu jportal !bez logowania! cos bardzo prostego najlepiej po polsku Link Zgłoś
mariuszr_77 Re: cms 25.04.05, 07:10 Hmm, może MediaWiki?:) A przypomina mi się coś jeszcze ale to będę musiał poszukać, moze uda mi się znaleźć link. Link Zgłoś
mariuszr_77 Re: cms 25.04.05, 07:49 zobacz, może któryś z nich będzie się nadawał do twoich potrzeb webmaster.from.hell.pl/pl48/ Link Zgłoś
Gość: katarzyna_werner Re: cms IP: *.dip.t-dialin.net 25.04.05, 19:05 dzieki poszukam jakby cos sie jescze przypomnialo to daj znac - dzieki Link Zgłoś
mariuszr_77 Re: cms 25.04.05, 19:36 www.thefreecountry.com/php/contentmanagement.shtml Tu są jeszcze jakieś, ale jeśli potrzebujesz coś prostego to MediaWiki było by może odpowiednie. To silnik na ktorym oparta jest wikipedia, banalny sposób tworzenia kolejnych podstron, dość prosty język znaczników. Link Zgłoś