Dodaj do ulubionych

Zmiany na forum

19.05.05, 16:21
Witajcie,
Ponieważ forum Komputery zmienia się powoli w forum pomocowe - proponujemy
aby wydzielić z niego nowe forum dyskusyjne - a to co pozostanie przekształcić
w helpdesk. Poza tym - jako, że tematyka popularna i na czasie - chcemy założyć
forum poświęcone aukcjom internetowym. Co sądzicie o takich zmianach?
pozdrawiam,
j/a
Obserwuj wątek
    • kalinowski11 Re: Zmiany na forum 19.05.05, 16:27
      Poprzednie zmiany już nam wystarczą , myślę że tak jak jest teraz ... jest dobrze.
    • kell99 Re: Zmiany na forum 19.05.05, 16:30
      juz byla o tym dyskusja, poszukaj. wiekszosc osob nie chce takich zmian, juz
      starczy, ze przez durna "strone glowna" fk nawigacja jest totalnie schrzaniona.

wydzielcie odrebne forum do pomocy, bez zmuszania bywalcow do zmian, do
      odpowiadania kilka razy w tygodniu na te same tematy, to sie w koncu kazdemu znudzi

ale po co ta dyskusja, na razie to forumowicze jedno, a wladcy i tak robia swoje
      zaslaniajac sie jakimis wyjatkowo debilnymi powodami (pozdro tebe;)
    • eressea Re: Zmiany na forum 19.05.05, 16:43
      jabbur napisał:

> Ponieważ forum Komputery zmienia się powoli w forum pomocowe - proponujemy
      > aby wydzielić z niego nowe forum dyskusyjne - a to co pozostanie przekształcić
      > w helpdesk.

A może odwrotnie - to forum zostawić na dyskusje a stworzyć nowe pomocowe.
      • jabbur Re: Zmiany na forum 19.05.05, 17:20
        kell99:
        Z Twojej wypowiedzi wnioskuje, że popierasz zrobienie nowego forum-helpdesku,
        a zarazem nie chcesz zmian. Czy też czegoś nie zrozumiałem? :)

Eressea:
        To kwestia wątku FAQ itp. Łatwiej go zostawić tutaj, niż
        przenosić wszystko na nowe forum i przerabiać

ps.
        Wiem, że o tym już rozmawialiśmy. Wtedy celem zmian było niedopuszczenie
        do tego aby forum Komputery zarosło pytaniami o pomoc; w tej chwili zarasta.
        • kell99 Re: Zmiany na forum 19.05.05, 17:31
          stworzenie helpdesku moge w ostatecznosci poprzec, jako podforum w hierarchi fk,
          a nie jako obecne forum komputery.

problem w tym, ze wiekszosc osob ktore moga byc zainteresowane helpdeskiem jest
          wyjatkowo leniwa i nie widzi potrzeby skierowania swojego pytania w odpowiednie
          miejsce. nierzadko zdarzaja sie te same pytania zadane w odstepie kilkunastu
          minut, pytania na ktore odpowiedz jest kilka watkow nizej albo w faq.
          stworzenie helpdesku tutaj nic nie pomoze. poza tym, sama idea polega na tym, ze
          ktos ma odpowiadac na te pytania, a widac, ze malo kto ma ochote odpowiadac na
          te same pytania po kilka razy. sama idea fk to rozmowy na rozne ciekawe tematy.
          mozna dyskutowac i przy okazji pomagac, ale z pewnoscia nie bede zagladal na
          forum gdzie bede mial tylko odpowiadac na te same banalne pytania.

tak wiec zebys mnie nie zrozumial zle: nie chce zmian na tym forum, jezeli
          stworzycie helpdesk, zrobcie to tak bym tego nie zauwazyl:) takie moje 3 grosze.

pozdrawiam
          • neder Re: Zmiany na forum 19.05.05, 17:48
            > tak wiec zebys mnie nie zrozumial zle: nie chce zmian na tym forum, jezeli
            > stworzycie helpdesk, zrobcie to tak bym tego nie zauwazyl:) takie moje 3 grosze

nie możliwe, żebyś nie zauważył, gdyż wtedy na "właściwym" FK zostana 2 wątki... :)
          • tebe Re: Zmiany na forum 20.05.05, 14:37
            kell99 napisał:
            > stworzenie helpdesku moge w ostatecznosci poprzec, jako podforum w hierarchi
            > fk,a nie jako obecne forum komputery.
            I wierzysz, że ktoś by tam zajrzał i nawet zadał pytanie.

Generalnie: ok, nie będziemy ruszać tego forum. Tylko nazwiemy je zgodnie z
            rzeczywistością.
            • kell99 Re: Zmiany na forum 20.05.05, 14:45
              nazwiecie jak? to juz nie jest to forum o komputerach? nazwijcie je "akwarium",
              albo "wesole forum", moze wtedy wiecej luserow bedzie przychodzic:) komputery,
              to brzmi groznie!
    • Gość: Cornolio Deja Vu ? IP: *.provider.pl / *.provider.pl 19.05.05, 16:50
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=17965687&a=17965687
      • elsik Re: Deja Vu ? 21.05.05, 16:28
        o ile się nie myle to w tamtej dyskusji chodzilo miedzy innymi o to zeby
        przenisc dyskusje n/t wyzszosci: "M$ nad Linxem", "MAC/OS -Windows 3000", "AMD
        kontra Cyrix" tylko tamto forum sie z robilo w "komentarze pisane do artykulów
        GW, a nie mozna by zrobic cos takiego
        www.blok.emil.tnp.pl/images/forum25.html ?? czy to jest takie trudne?
    • Gość: chopinnn Re: Zmiany na forum IP: 80.244.140.* 19.05.05, 17:47
      fajne propozycja złożona zmiany wprowadzone w części ale są to po co opinie?
      idąc ta metoda bedzie forum o procesorach poznije kartach takichi owakich jak
      ktoś chce podyskutowac na wyszukane tematy to chyba jest na tyle miejsa że się
      tutaj zmieści
    • Gość: kocpos Re: Zmiany na forum IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 19.05.05, 17:53
      Ja proponuję zostawić forum Komputery jako forum pomocowe, bo tu i tak wszyscy
      petenci będą walić, nie patrząc czy jest jakieś inne forum czy nie, a utworzyć
      oprócz tego odrębne forum komputery-dyskusja, gdzie będzie prowadzona dyskusja.
      • kalinowski11 Re: Zmiany na forum 19.05.05, 18:10
        Generalnie to administracja ma "jakieś filmy" z tymi dyskusjami . Czemu robicie
        ludziom dobrze na siłę ? A może potrzebujecie więcej miejsca na te wielkie
        reklamy których na forach komputerowych i tak nikt chyba nie ogląda ... :) Jak
        ktoś będzie chciał sobie podyskutować to równie dobrze zrobi to tutaj . Po kiego
        grzyba się rozdrabniać . Z tej Waszej nieszczęsnej "ramki" i tak mało kto
        świadomy korzysta , stosując "Personal Toolbar Folder" . I nie wymyślajcie już
        nic więcej bo mi się "P.T.F." skończy :)
        Pozdrawiam .
        • tebe Re: Zmiany na forum 20.05.05, 14:41
          kalinowski11 napisał:
          > grzyba się rozdrabniać . Z tej Waszej nieszczęsnej "ramki" i tak mało kto
          > świadomy korzysta , stosując "Personal Toolbar Folder" . I nie wymyślajcie już
          > nic więcej bo mi się "P.T.F." skończy :)

Masz jakieś statystyki dot. ilości "świadomych" vs nie i korzystania przez nich
          z PTF czy zakładasz, że jeśli Ty, to inni też?
          :-)
          • kalinowski11 Re: Zmiany na forum 20.05.05, 22:01
            tebe napisał:

> Masz jakieś statystyki dot. ilości "świadomych" vs nie i korzystania przez nich
            > z PTF czy zakładasz, że jeśli Ty, to inni też?
            > :-)

Zakładam , że inni (większość) też .
            • tebe Re: Zmiany na forum 23.05.05, 11:21
              kalinowski11 napisał:
              > Zakładam , że inni (większość) też .
              I np. patrząc na to, jakie pytania - w większości są zadawane na forach tego
              typu - jesteś spokojny o to założenie?
              To ryzykowne.
              Pozdrawiam
              • kalinowski11 Re: Zmiany na forum 23.05.05, 11:32
                Ci którzy bywają tu najczęściej na sto procent nie korzystają z Waszej "zwrotnicy"
                :)
      • tebe Re: Zmiany na forum 20.05.05, 14:39
        To coś mniej więcej w tym stylu będzie.
        Łatwiej będzie trafić na to obecne, trudniej do dyskusyjnego.
    • amon-ra IMVHO... 19.05.05, 19:09
      ... powinniście raczej zająć się tym:

"Wiadomość o podanym numerze nie istnieje lub została skasowana., id=0"

Taki komunikat, pojawiający się kilka razy dziennie co jakieś pół godziny (!!) może zniechęcić mniej znających "specyfikę" tego forum użytkowników.

A w kwestii zmian: podoba mi się pomysł stworzenia helpdesku (jako podstrony Forum Komputery), ale NIE kosztem już istniejących wątków. Ponadto proponuję zająć się wątkiem FAQ - mimo (dość) lakonicznej informacji w nagłówku strony, część userów po prostu o nim nie wie - radziłbym stworzyć kilka tzw. tematów "przyklejonych", które dostępne byłyby zawsze w pierwszej kolejności - teraz wątek ginie gdzieś wśród innych postów.
      W kwestiach technicznych: wydaje się, że o forum wykonanym w PHP (jak np. forum xp.net.pl) nie ma co marzyć - szkoda, że forum na GW nie będzie oferować np. możliwości edytowania lub usuwania swoich postów.
      • elsik Re: IMVHO... 19.05.05, 21:16
        jestem zdecydownanie przeciwny podziałowi forum na podfora, niedlugo zeby
        znalesc wlasciwe podforum trzeba bedzie ze 3 razy wcisnac page down ;)

amon-ra napisał:

> ... powinniście raczej zająć się tym:
        >
        > "Wiadomość o podanym numerze nie istnieje lub została skasowana., id=0"
        >
        > Taki komunikat, pojawiający się kilka razy dziennie co jakieś pół godziny
        (!!)
        > może zniechęcić mniej znających "specyfikę" tego forum użytkowników.
        >
        bardzo celna uwaga :)
        <ciach>
        > W kwestiach technicznych: wydaje się, że o forum wykonanym w PHP (jak np.
        forum
        > xp.net.pl) nie ma co marzyć - szkoda, że forum na GW nie będzie oferować np.
        m
        > ożliwości edytowania lub usuwania swoich postów.
        ten rodzaj forum mi sie wyjatkowo nie podoba:
        1. jesli userzy nie cytuja, to nie wiadomo kto do kogo pisze i na jaki fragment
        watku odpowiada,
        2. a edycja i kasowanie watkow to juz jest dla mnie calkowite "przegiecie",
        wyobrazmy sobie ze ja tutaj pisze " xxx to k...., ch...." itp, inni obrazaja
        sie na mnie jaki ja niekulturalny itd, a ja za godzine edytuje posta i
        pisze "jaka pikna pogoda dzisiaj byla..." , moim zdaniem jesli sie cos pisze to
        trzeba ponosic konsekwencje za swoje slowa po wcisnieciu przycisku wyslij
        • amon-ra Re: IMVHO... 19.05.05, 22:03
          elsik napisał:

> ten rodzaj forum mi sie wyjatkowo nie podoba:
          > 1. jesli userzy nie cytuja, to nie wiadomo kto do kogo pisze i na jaki fragment
          >
          > watku odpowiada,

Trzeba zatem zastosować system drzewka...

> 2. a edycja i kasowanie watkow to juz jest dla mnie calkowite "przegiecie",
          > wyobrazmy sobie ze ja tutaj pisze " xxx to k...., ch...." itp, inni obrazaja
          > sie na mnie jaki ja niekulturalny itd, a ja za godzine edytuje posta i
          > pisze "jaka pikna pogoda dzisiaj byla..." , moim zdaniem jesli sie cos pisze to
          >
          > trzeba ponosic konsekwencje za swoje slowa po wcisnieciu przycisku wyslij

... bez możliwości usuwania postów, ale za to z edycją - od administratorów portalu zależy, czy opierałaby się ona na zmienianiu całej treści wypowiedzi (co prowadziłoby do sytuacji opisanej przez Ciebie) czy na dopisywaniu dodatkowych linijek tekstu po słowie np. "Edycja w dniu... o godzinie..." bez zmiany pierwotnej zawartości posta.

> wyobrazmy sobie ze ja tutaj pisze " xxx to k...., ch...." itp, inni obrazaja
          > sie na mnie jaki ja niekulturalny
          [...]

Taka sytuacja raczej nie powinna mieć miejsca - post (wątek) byłby kasowany od razu ze wszystkimi podpostami, ewentualnie treść byłaby wymazywana (tak jak teraz), a możliwość edycji - blokowana.

Dodałbym także możliwość autologowania (np. za pośrednictwem ważnych przez X godzin/dni ciasteczek), możliwość bezpośredniego wklejania obrazków (np. <image src...> - chyba, że taka możliwość już istnieje, a ja o czymś nie wiem :D), prostego formatowania tekstu (kursywa, pogrubienie, kolor) itd... Jak wpadnę na jeszcze jakiś pomysł, napiszę ;)
          • kell99 Re: IMVHO... 19.05.05, 22:26
            nie.. zadnej mozliwosci wklejania obrazkow. zeby czytac co ktos napisal nie
            potrzebuje ogladac 10 animowanych bajerow. jezeli chcesz cos przekazac, wklejasz
            link do www i po klopocie. ale ja jestem staroswiecki, dalej najbardziej cenie
            grupy dyskusyjne a nie rozne "kolorowe" fora, gdzie tresc jest zastepowana przez
            animowane ikony
            • anaiss Re: IMVHO... 19.05.05, 22:33
              nic nie zmieniajcie, przydałoby się jedynie by powróciły linki do forum o wirusach i internecie i ta cała reszta, co kiedyś była na górze (chyba, że zostały one całkowicie wykasowane). Żadnych animacji, forum ma być czytelne i szybko działać.
            • amon-ra Re: IMVHO... 19.05.05, 22:33
              kell99 napisał:

> nie.. zadnej mozliwosci wklejania obrazkow. zeby czytac co ktos napisal nie
              > potrzebuje ogladac 10 animowanych bajerow. jezeli chcesz cos przekazac, wklejas
              > z
              > link do www i po klopocie. ale ja jestem staroswiecki, dalej najbardziej cenie
              > grupy dyskusyjne a nie rozne "kolorowe" fora, gdzie tresc jest zastepowana prze
              > z
              > animowane ikony

IMO nie jesteś wcale "staroświecki" (jakkolwiek pejoratywne znaczenie ma to słowo), ale praktyczny... Zgadzam się z Tobą. Nie mówię jednak o emotikonach, ale np. o miniaturach z ImageShack - to mogłoby ułatwić niekiedy pomoc delikwentowi. Z resztą można ograniczyć maksymalną wagę przesyłanego obrazka...
          • Gość: kocpos Re: IMVHO... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 19.05.05, 22:56
            > dzin/dni ciasteczek), możliwość bezpośredniego wklejania obrazków (np. <ima
            > ge src...> - chyba, że taka możliwość już istnieje, a ja o czymś nie wiem :
            > D), prostego formatowania tekstu (kursywa, pogrubienie, kolor) itd... Jak wpadn

no i mamy wtedy kolejne głupie forum typu php gdzie musze czytac po kolei
            wszystkie wypociny, oglądać jakieś idiotyczne awatary z gołymi babami albo mangą
            i patrzeć na zdjęcia z landszaftami pod każdą wiadomością. oczywiście do tego
            koneicznie mozliwość pisania krowimi literami i używania emotikonek. Nie
            dziękuję, jedno z ostantich normalnych, drzewkowanych plain-tekstowych forów
            proszę zostawić w spokoju.
    • adrian912 Re: Zmiany na forum 19.05.05, 19:30
      jest to bardzo dobry pomysł
      • kalinowski11 Re: Zmiany na forum 19.05.05, 19:41
        adrian912 napisał:

> jest to bardzo dobry pomysł

Głos aktywnego uczestnika forum ...

szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=adrian912&ile=10&sort=data_desc&spojnik=and&forum=34&poz=0&A_szukaj=autor&x=12&y=6&zywe=2
        • Gość: T-800 Re: Zmiany na forum IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 19.05.05, 20:04
          Jabbur się przelogował i wpisał jeden głos dla przeciwwagi. ;-)))))))))))))))))
          • amon-ra ROTFL :DDDD /nt 19.05.05, 20:07

• kalinowski11 Jak się Administracja nudzi to jeszcze ... 19.05.05, 20:30
              nad takim problemem można by się pochylić . Właśnie przed sekundką się mnie to
              przytrafiło :(

img66.echo.cx/img66/4291/snapyasnapshot19og.jpg

Pozdrawiam .
          • Gość: are Re: Zmiany na forum IP: *.clubnet.pl 19.05.05, 23:27
            > Jabbur się przelogował i wpisał jeden głos dla przeciwwagi.

Trzeba goscia w koncu zabanowac, to sie skonczy ;-))
    • m.gregor Re: Zmiany na forum 19.05.05, 22:35
      Nie, nie, nie...Tego rozkazu moja i Twoja pamiec nie poslucha...Znowu chcecie
      dzielic i rzadzic? Ostatnie zmiany nie wyszly na dobre forum (kell99 ma racje z
      durnym podzialem i nawigacja). To teraz po wydzieleniu kolejnego forum bedzie
      jeszcze gorzej (dopiero zrobi sie burdel za przeproszeniem bo balaganem nazwac
      tego raczej nie mozna bedzie). Lepiej zajmijcie sie zwiekszeniem wydajnosci
      serwerow co by sie nie pojawialy komunikaty ze dany watek nie istnieje itd. Bo
      tebe cos wspominal ze prace trwaja...wspominal w styczniu...mamy polwe maja i
      jakos nie widac zadnej poprawy...
      • piscina Re: Zmiany na forum 21.05.05, 16:48
        m.gregor napisał:

> co by się nie pojawialy komunikaty że dany watek nie istnieje itd.

Podpisuję się obiema rękami. Zdarza się to bardzo często właśnie na tym forum.
    • w36 Re: Zmiany na forum 20.05.05, 03:53
      jabbur napisał:

> Witajcie,
      > Ponieważ forum Komputery zmienia się powoli w forum pomocowe

:))
      Jabbur, odnoszę wrażenie jakbyś coś przespał.

Na stronie tego forum, pod tak naprawdę nic nie mówiącym tytułem Komputery są 3
      zdania:

"Uwaga: zanim zadasz pytanie przejrzyj wątek z FAQ i przeszukaj forum.
      Rozwiązanie Twojego problemu zapewne już tu jest.
      Gdy już pytasz - koniecznie wpisz treść pytania w tytule wątku! "

i każde z nich wyraźnie sugeruje że to forum służy do zgłaszania problemów i
      zadawania pytań.
      Dyskusje owszem też się zdarzają, ale od zniknięcia galileo-bzyka "dyskusyjność"
      tego forum wyraźnie siadła :( i może z tego wyciągasz Twój dziwny wniosek.
      Jeśli chcesz zakładać jakieś nowe fora, to przeciez żaden problem, ale
      rozdzielanie tego forum na dwa, nie wydaje mi się szczęśliwym pomysłem (już tak
      przecież było z opiniami z tego forum, poszły na forum "media coś tam", a teraz
      nawet link do niego zginął).
      Ale jeśli coś uda Ci się zrobić z tym koszmarnym nagminnym "wiadomość o podanym
      numerze nie istnieje... ", bo to w tej chwili jest poważnym problemem właśnie
      tego forum, to z góry wielkie dzięki.
    • Gość: Reader Moje skromne zdanie: IP: 212.247.232.* 20.05.05, 07:37
      - zamiast tworzyc nowe podfora czy nowego potfora :) lepiej posluchac
      uzytkownikow i dodac kilka drogiazgow, o ktore prosza - lepsza nawigacja,
      mozliwosc edycji itd
      - proba ingerencji w tresc postow poprzez przenoszenie i dzielenie tak by jakies
      tam forum zawieralo tylko pytania, inne dyskusje itd nie ma sensu i jest
      skazana na porazke: droga naturalnej selekcji i tak wytworzy sie glowne forum
      wokol, ktorego skupia sie najaktywniejsi i naturalnie tam zaczna padac pytania
      o "dzialanie przycisku reset", bo nie sadze by ktos 24 godziny na dobe mieszal
      i przekladal watki
      - problem z pytaniami o najlepszy monitor czy formatowanie dysku bedzie sie
      pojawial tak dlugo jak dlugo "www.google.pl" naucza sie zadawac pytania tylko
      takie na, "ktore zna sie odpowiedz" :)

Probolemu tego nie rozwiaze sie tworzac czy komplikujac fora, watki itd.
      Wystarczy spojrzec na usenet czy inne miejsca w interencie. Ilosc pytac z
      odpowiedziami NTG (nie ta grupa) jest porazajaca. Ale jakos wszyscy z tym zyja :)
      • tebe Re: Moje skromne zdanie: 20.05.05, 14:47
        Gość portalu: Reader napisał(a):
        > uzytkownikow i dodac kilka drogiazgow, o ktore prosza - lepsza nawigacja,
        Tzn. jaka?

> mozliwosc edycji itd
        Postów? Już jest.

> Probolemu tego nie rozwiaze sie tworzac czy komplikujac fora, watki itd.
        > Wystarczy spojrzec na usenet czy inne miejsca w interencie. Ilosc pytac z
        > odpowiedziami NTG (nie ta grupa) jest porazajaca. Ale jakos wszyscy z tym zyja
        > :)
        Ale spróbujemy.
        pzdr
        • kell99 Re: Moje skromne zdanie: 20.05.05, 15:00
          > > uzytkownikow i dodac kilka drogiazgow, o ktore prosza - lepsza nawigacj
          > a,
          > Tzn. jaka?

np taka jaka byla. ta obecna wymusza logowanie, ale nie umozliwia automatycznego
          logowania. z strony glownej forum nie da sie przejsc na forum komputery, ale da
          sie przejsc np na forum internet. z forum internet nie da sie juz przejsc na
          forum komputery klikajac na sciezke (Gazeta.pl > Forum > Komputery >
          Internet) jak bylo kiedys (i bylo dobrze). link na forum komputery, prowadzi na
          ta sama strone, jest idiotyczny i niepotrzeby. tak wiec wydaje sie, ze nawigacja
          jest nieuzywalna, nieprzemyslana i tak jakby jej wcale nie bylo...

do tego tebe tradycyjnie sobie zaprzeczasz, bo "zmian nie bedzie" tylko
          "zmienimy nazwe forum" czyli faktycznie zmiany beda, opinie forumowiczow sa w
          4ch literach, my mamy racje i basta... a zeby obejrzec watek trzeba go
          kilkanascie razy przeladowywac bo "nie istnieje" albo inny durny blad..
          • tebe Re: Moje skromne zdanie: 20.05.05, 15:34
            kell99 napisał:
            > np taka jaka byla. ta obecna wymusza logowanie
            > ale nie umozliwia automatycznego logowania.
            Trochę nie rozumiem. Jak to wymusza? Gdzie nie umożliwia?

> sie przejsc np na forum internet. z forum internet nie da sie juz przejsc na
            > forum komputery klikajac na sciezke (Gazeta.pl > Forum > Kompu
            > tery > Internet) jak bylo kiedys (i bylo dobrze).
            Da się, tylko jest dalej.

> link na forum komputery, prowadzi na ta sama strone, jest idiotyczny i
            Ten czerwony? Tak jest na całym forum. Niektórzy tego używają do odświeżenia.
            W ścieżce jest link do listy forów.

> do tego tebe tradycyjnie sobie zaprzeczasz, bo "zmian nie bedzie" tylko
            > "zmienimy nazwe forum" czyli faktycznie zmiany beda, opinie forumowiczow sa w
            Postaramy się zmienić tak, żeby dla tych co mają ptf były to mało odczuwalne
            zmiany.

> 4ch literach, my mamy racje i basta... a zeby obejrzec watek trzeba go
            > kilkanascie razy przeladowywac bo "nie istnieje" albo inny durny blad..
            To jest porażka, przyznaję. Nie potrafię tego zmienić bo nie wiem kiedy
            występuje.
            • kell99 Re: Moje skromne zdanie: 20.05.05, 15:40
              > Trochę nie rozumiem. Jak to wymusza? Gdzie nie umożliwia?

Jezeli nawigacja forum lezy, ale argumentem jest ramka z 'ulubionymi' to
              wybierajac forum ze swoich zakladek chcialbym ta ramke zobaczyc bez potrzeby
              "recznego" logowania sie. Poza tym, wam dalej ciezko zrozumiec, ze wiele osob
              zaglada na forum z roznych miejsc i z roznych komputerow, logowanie wtedy jest
              uciazliwe, a gdy wygodnej nawigacji nie ma, to i coraz mniej ochoty odwiedzania
              forum.

> Ten czerwony? Tak jest na całym forum. Niektórzy tego używają do odświeżenia.

Hmm, no pewnie, bo najlepsze funkcje to te ktore sie dubluja z przegladarka;)

> Postaramy się zmienić tak, żeby dla tych co mają ptf były to mało odczuwalne
              > zmiany.

Wiec nie pisz ze zmian nie bedzie i darujcie sobie watki na tym forum, skoro
              forumowicze i tak do gadania nie maja.

• amon-ra Re: Moje skromne zdanie: 20.05.05, 15:55
          tebe napisał:

> > mozliwosc edycji itd
          > Postów? Już jest.

????? Czy ja znowu o czymś nie wiem? Gdzie jest możliwość "edytowania postów"?
          • Gość: Cornolio Re: Moje skromne zdanie: IP: *.provider.pl / *.provider.pl 20.05.05, 16:05
            No jak? Nie wiesz? tebe i jabbur mają taką możliwość. ;-)
            • tebe Re: Moje skromne zdanie: 20.05.05, 16:13
              Każdy ma, jak pisze tekst może go edytować..
              I przeczytać, nawet dwa razy, przed wysłaniem.
              • Gość: Cornolio Re: Moje skromne zdanie: IP: *.provider.pl / *.provider.pl 20.05.05, 16:18
                Buehehe. Dobre, dobre.
              • amon-ra Re: Moje skromne zdanie: 20.05.05, 16:19
                Ha, ha, ha. Widzę, że administratorom humoru nie brakuje... Po co zatem inicjatywa jabbur-a?
                • kalinowski11 Re: Moje skromne zdanie: 20.05.05, 16:22
                  Tebe i S-ka zrobi nam dobrze na siłę ... a robienie dobrze na siłę to gwałt :(
                  • kell99 Re: Moje skromne zdanie: 20.05.05, 16:25
                    co sie lamiesz:) niedlugo to jedyne watki beda w stylu "jaki laptop", "jakie
                    dvd", "jak zainstalowac XXX na nieorginalne windows" :) ile mozliwosci dla
                    reklamodawcow
                    • kalinowski11 Re: Moje skromne zdanie: 20.05.05, 16:29
                      kell99 napisał:

>"jak zainstalowac XXX na nieorginalne windows" :) ile mozliwosci dla
                      > reklamodawcow .

Ale jak będą takie tematy to Microsoft pewnikiem reklamować się nie będzie :)
    • Gość: are Re: Zmiany na forum IP: *.clubnet.pl 20.05.05, 07:55
      Moglibyscie odnowic watek FAQ. Jest juz dosc nieposortowany, niektore porady
      rozrzucone na 2 i wiecej postow itp. Poza tym jest za dlugi i malo komu bedzie
      sie chcialo czegos w nim szukac.

Jakby ten skasowac i zrobic nowy, gdzie umiesciloby sie przepisane posty ze
      starego, bylby duzo lepszy. Powinien byc posortowany alfabetycznie i z
      prefixami.

Cos takiego IMHO powinno byc robione co kilka miesiecy.
      • neder Re: Zmiany na forum 20.05.05, 09:59
        Gość portalu: are napisał(a):

> Moglibyscie odnowic watek FAQ. Jest juz dosc nieposortowany, niektore porady
        > rozrzucone na 2 i wiecej postow itp. Poza tym jest za dlugi i malo komu bedzie
        > sie chcialo czegos w nim szukac.
        >
        > Jakby ten skasowac i zrobic nowy, gdzie umiesciloby sie przepisane posty ze
        > starego, bylby duzo lepszy. Powinien byc posortowany alfabetycznie i z
        > prefixami.
        >
        > Cos takiego IMHO powinno byc robione co kilka miesiecy.

I to jest chyba najlepszy pomysł ze wszystkich.

pzdr.
      • tebe Re: Zmiany na forum 20.05.05, 14:31
        W każdym momencie możecie odświeżyć wątek faq, nie ma z tym najmniejszego
        problemu ;-)
        Chętnie zalinkujemy do odświeżonego. My tu nie tworzymy treści, tylko
        użytkownicy.
        Pozdrawiam
        • Gość: chopinnn Re: Zmiany na forum IP: 80.244.140.* 20.05.05, 22:52
          chyba trzeba dać ten wątek do FAQ :) mi by nie przeszakdzało gdyby pierwszy
          zawsze był FAQ
    • b00g13 Re: Zmiany na forum 20.05.05, 13:13
      Ta dyskusja już chyba była?
      I chyba już poprzednio było to uznane za głupi pomysł?
      ... Aha, już pamiętam, poprzednia dyskusja była w temacie tej pierwszej strony :/

No to ja może powtórze swoją opinię. IMHO jest głupim pomysłem sztuczne
      wydzielanie kilku 'specjalistycznych' forów z jednego. Utrudnia to nawigację, i
      AFAIK się nie sprawdza. Oczywiście zrobicie co uważacie za słuszne, jednak tym
      razem można by i nas posłuchać.
      • Gość: ass Re: Zmiany na forum IP: *.dip.t-dialin.net 20.05.05, 14:38
        A co przyjeliscie Nowego "fachowca" i nie ma dla niego zajecia ??????
        Wasze zmiany tylko odstraszaja.
        Moze o to chodzi??????
    • elsik Re: Zmiany na forum 20.05.05, 21:25
      Po co pytacie jak i tak robicie co chcecie? jeden dzien dyskusji widze
      wystarczyl
    • elsik Re: Zmiany na forum 20.05.05, 21:33
      jeszcze jedno - nie bardzo rozumie ktore jakie tematy maja byc w "it.dyskusje"
      a jakie w "technologia i media - opinie" - czy tu maja byc tylko i wylacznie
      komentarze do artykulow z GW?
      • eressea Re: Zmiany na forum 21.05.05, 14:19
        elsik napisał:

> "technologia i media - opinie" - czy tu maja byc tylko i wylacznie
        > komentarze do artykulow z GW?

Najlepiej by było.
    • Gość: Cornolio Zmiany na forum - pic na wodę IP: *.provider.pl / *.provider.pl 20.05.05, 22:42
      Dzisiaj zaglądnąłem na forum "auto-moto" i mam takie dziwne wrażenie, że na tym
      forum szykuje się to samo.
      Te niby "zmiany" na forum "komputery" mające coś tam ulepszyć są tylko
      przykrywką dla czegoś zupełnie innego. Mianowicie GW chce chyba wprowadzić
      obowiązkowe logowanie się i zaczynają z doopy strony. Cóż jeśli miałoby tak być
      to IMHO niech "penis szczeli" takie zmiany. Ja tam się lgować nie chcę i uważam
      to za wstęp do ostrzejszej cenzury.
    • Gość: chopinnn Re: Zmiany na forum IP: 80.244.140.* 20.05.05, 22:55
      zaleci troche wiochą i się chyba powtórzę "jo chce ramki u góry z linkami na
      inne podfora żebym nie musiał wćiskać linku komputery"
      • Gość: niktabc@vp.pl Re: Zmiany na forum IP: *.toya.net.pl 20.05.05, 23:11
        po diabła te zmiany - nie mam ochoty logować sie za każdym razem szczególnie zę
        komunikatyy - wybrany watek nie istnieje nie raz wymuszają ponowne otwieranie
        strony forum
        bajery typun gif też są NIE POTRZEBNE - to nie miejsce zabaw dla bezmyślnych
        czy myślicie że ktoś wejdzie na helpdesk?? albo na helpdsesku będziemy wszyscy a
        forum dyskusje i tak umrze - niemożliwośc przeskakiwania jednym kliknięciem
        gwarantuje wam to od razu
        • Gość: chopinnn Re: Zmiany na forum IP: 80.244.140.* 20.05.05, 23:44
          tak by dla mnie było lepjej roboty tyle co nic a wygodniej
          www.blok.emil.tnp.pl/images/forum25.html
          • nano.cyberix Kilka pytan do adminow 21.05.05, 11:04
            Dlaczego pozorujecie ta dyskusje ?
            Przeciez na forum aesow zaczeliscie ja wczesniej niz tu.

ps. jesli mozna to przy okazji Tebe,
            zabierz stad ta pacyne prawdziwego.tebe najlepiej w niebyt czyli do Cachalota.
    • Gość: T-800 Na razie cały czas bez zmian. IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 21.05.05, 13:56
      Wiadomość o podanym numerze nie istnieje lub została skasowana.
      • elsik Re: Na razie cały czas bez zmian. 21.05.05, 14:04
        A najlepsze jest to, że jestem zalogowany, odpowiadam w wątku i mam taki
        komunikat:) ponawiam wyślij i za 3 razem w końcu się udało
    • Gość: mika_p Re: Zmiany na forum IP: *.c154.petrotel.pl 21.05.05, 19:17
      Ja sie dołaczam do głosów przeciw podziałowi forum.
      Mozna przeciez załozyc watek zbierajacy linki do najciekawszysch dyskusji i
      przylepic go na górze analogicznie do fucka.

A jak cierpicie na nadmiar wolnego czasu, to pozwole sobie przypomniec, ze w
      edziecku zielona belka ma złe linki, juz dawno mowiłam, zdazyłam isc do
      szpitala, urodzic dziecko i połóg odprawic, a tam ciagle to samo:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=21837904&a=21837904
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka