Gość: Ewa IP: 213.42.2.* 20.05.05, 21:21 Mam starego laptopa i baterię,która kiedyś wytrzymywała 1.5 godziny a teraz ok.40 min.Czy jest sposób na to aby zwiększyc ponownie jej żywotność..??? Link Zgłoś Obserwuj wątek
znacznik Re: Czy da się ożywić starą baterię.... 20.05.05, 21:28 I to jest bardzo dobra rada :)))) Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Czy da się ożywić starą baterię.... IP: 213.42.2.* 21.05.05, 06:42 Wiedziałam,że mogę na Was liczyć!!!! Link Zgłoś
bartoszpar Re: Czy da się ożywić starą baterię.... 21.05.05, 09:13 W przeciwieństwie do moich poprzedników tryskających humorkiem postaram się coś powiedzieć chociaż akurat to tylko sposób zasłyszany i gwarancji nie dam (a na dodatek dotyczy akumulatorków z telefonów kom.), ale jak nie pomoże to już chyba i tak nie zaszkodzi. Jeszcze raz powtarzam, że to "obiło mi się o uszy", sam nie sprawdzałem i nie weryfikowałem, może wydawać się to śmieszne, ale: Całkowicie rozładowany akumulator należy zamrozić na czas conajmiej 8 godzin (chyba) a po powrocie do temp. pokojowej sformatować (czyli 3 pełne cykle pełnego prezdłużonego ładowania i praca do całkowitego rozładowania). A teraz pewnie posypią się docinki "wszechwiedzących" ;p Pzdr. :) Link Zgłoś
Gość: barracuda7110 Re: Czy da się ożywić starą baterię.... IP: *.dsl.telepac.pt 21.05.05, 11:09 Możesz oddać baterię do regeneracji. Pomoże ale nie oczekuj zbyt długo trwającego efektu. Lepiej mimo wszystko kupić nową baterię. Link Zgłoś
m.gregor Re: Czy da się ożywić starą baterię.... 21.05.05, 12:59 Efekt wbrew pozorom jest calkiem dobry. W Warszawie moge polecic firme Wamtechnik w Piasecznie. Link Zgłoś