Dodaj do ulubionych

Jak przewiezc?

25.05.05, 20:29
Witam, mam okazje kupic w Stanach komputer. Najpierw napalilam sie na laptopa,
ale po lekturze archiwum stwierdzilam, ze skoro laptop ma zastapic stacjonarny
to moze za mniejsze pieniadze kupic sobie wypasiony (jak dla laika :)
stacjonarny z LCD. W zwiazku z tym mam pytanie jak go przewiezc - przejdzie
jako bagaz podreczny? A tak w ogole to ile sprzetu mozna przewiezc na uzytek
wlasny? Czy komputer + LCD to nie bedzie za duzo? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • onequestion Re: Jak przewiezc? 25.05.05, 20:49
      na początku oblicz czy nie lepiej kupić w PL. Pamietaj, że gwarancji z USA nie
      zrelizujesz w Polsce.
      • joaska77 Re: Jak przewiezc? 25.05.05, 23:32
        Przeliczone. A ja i tak nie mieszkam w PL.
        • Gość: swissman Re: Jak przewiezc? IP: *.usz.ch / *.unizh.ch 26.05.05, 09:33
          joaska77 napisała:

> Przeliczone. A ja i tak nie mieszkam w PL.

no to jak nie mieszkasz w pl ani nie mieszkasz na stale w usa to gdzie ty mieszkasz ze chce ci sie bawic w to? w kraju gdzie mieszkasz mozesz sobie tez kazac zlozyc dobra maszyne za przyzwoita cene... co to amerykanie maja jakis patent na LEPSZE komputery? chyba ze chcesz miec stamtad cos na pamiatke a lepszy pomysl ci do glowy nie przychodzi...
          • joaska77 Re: Jak przewiezc? 26.05.05, 20:09
            Swissman, jesli nie masz do powiedzenia czegos konstruktywnego nt. to daruj
            sobie pisanie.
            • Gość: dino Re: Jak przewiezc? IP: *.gdynia.mm.pl 26.05.05, 23:42
              Akurat odpowiedział Ci jak najbardziej konkretnie. Koszt przewożenia komputera
              prywatnie z jednego kraju do drugiego kompletnie mija się z celem. Dlaczego? Bo
              w czasie przewożenia może się uszkodzić i na miejsce dowieziesz kilkanaście
              kilogramów złomu. Skoro lubisz komplikacje to wieź co chcesz i dokąd chcesz,
              ale (i to druga konkretna część odpowiedzi swissa) na miejscu złożysz co chcesz
              i za ile chcesz - w Stanach kompy są droższe niż w Europie.
              • 7em Re: Jak przewiezc? 27.05.05, 01:01
                bzdura. elektronika jest czasem 50% tansza. asia prawdopodbnie zeruje teraz na
                jakiejs bogatej cioci i chce miec maxprofit. ja bym wzial laptopa. wiekszy szpan

5040
            • swissman Re: Jak przewiezc? 26.05.05, 23:48
              joaska77 napisała:

> Swissman, jesli nie masz do powiedzenia czegos konstruktywnego nt. to daruj
              > sobie pisanie.

czy mam sie za to obrazic czy zaczac w koncu pisac cos konstruktywnego?

nie wiem, wiec sie pytam...

nie bardzo rozumiem ten dziki ped zakupow w usa... i tak wszystkie a
              przynajmniej 95% podzespolow komputerowych jest dzisiaj produkowana w chinach,
              na tajwanie czy w korei... nie rozumiem po co dawac jeszcze amerykanom zarabiac
              a potem miec np problemy z zasilaczem, ktory trzeba bedzie byc moze wymienic po
              przyjezdzie do domciu bo tam maja 110 volt a u ciebie w albanii czy gdzie tam
              mieszkasz macie moze 180-270 volt... nie wiem gdzie mieszkasz i tylko zgaduje...

a takie durne odpowiedzi mnie nie biora... jak chcesz mnie obrazic czy chocby
              lekko rozzloscic to musisz sie troche jednak wysilic...

hej
              pozdrawiam tym razem z mojej wiochy w szwajcarii... bo rano pisalem z zurichu z
              pracy...
              swissman
    • onequestion Re: Jak przewiezc? 27.05.05, 00:04
      Z USA opłaca się ściągać tylko notebooki (tez nie do końca – bez gwarancji
      serwis jest cholernie drogi), ipody oraz konsole sony (ta nowa podobna do
      nitendo) i xbox. Pzdr
    • onequestion Re: Jak przewiezc? 27.05.05, 00:06
      www.skapiec.pl - takie ceny są w PL. ps. no i oczywiście opłaca się ściągać ze
      stanów cyfrówki (choć ryzyko jest duże – zepsuje się = brak gwarancji = nie
      opłacalna naprawa)
    • joaska77 Re: Jak przewiezc? 27.05.05, 21:09
      Dzieki za infosy.
      Swissman, moja intencja nie jest obrazanie ludzi, lecz uzyskanie konkretnych
      informacji. Nie spodobal mi sie ton twojej wypowiedzi - nie musisz od razu
      atakowac ludzi dlatego, ze ty masz inna wizje swiata. Szwacjarzy sa przeciez
      znani ze swej Kinderstube ;-)
      Pozdr
      • Gość: długopisem Re: Jak przewiezc? IP: *.plock.mm.pl 28.05.05, 12:37
        tak, tylko na Okenciu albo tam gdzie będziesz przekraczać granicę doliczą Ci cło i podatek vat dojdzie jakieś pewnie 1000zł albo jak wolisz 300$
        • Gość: długopisem Re: Jak przewiezc? IP: *.plock.mm.pl 28.05.05, 12:38
          miało być Okęciu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka