Dodaj do ulubionych

Porzadki w XP

30.05.05, 23:09

sciagnalem program Ultimate boot CD 3.0 do porzadkowania systemu na dysk,
teraz chcialbym nagrac go na plytke i potem z niej "robic porzadki"

www.internetstandard.pl/ftp/6573/Ultimate%20Boot%20CD%203.3.html
nie mam pojecia jak zrobic ta plytke botowalna?

mam program NERO w wersji OEM i nie zawiera aplikacji Nero Burning Rom
oprocz tego wiem ,ze jeszcze sa programy:

Easy Burning i Deep Burner
za ich pomoca podobno mozna zrobic taka plytke

moze mi ktos pomoc w zrobieniu takiej plytki?
Obserwuj wątek
    • cortez Re: Porzadki w XP 31.05.05, 03:54
      Z tego co pisza panowie polacy na stronie ktora polecasz ,aby ten program
      sciagnac trzeba im zaplacic.A czy wiesz ze jet to tzw open source i mozesz go
      miec za darmo.Idz tam i sciagnij sobie darmo full version.
      fileforum.betanews.com
      w search wpisz Ultimate Boot CD Full 3.3 i masz go .
      • drops22 Re: Porzadki w XP 31.05.05, 15:01
        cortez napisał:

> Z tego co pisza panowie polacy na stronie ktora polecasz ,aby ten program
        > sciagnac trzeba im zaplacic.A czy wiesz ze jet to tzw open source i mozesz go
        > miec za darmo.Idz tam i sciagnij sobie darmo full version.
        > fileforum.betanews.com
        > w search wpisz Ultimate Boot CD Full 3.3 i masz go .

udalo mi sie go sciagnac,i co dalej?

• cortez Re: Porzadki w XP 31.05.05, 18:52
          wlacz jakis program do nagrywania CD znajdz opcje "Burn from disk image file"
          kliknij na to kliknij browse poszukaj gdzie masz sciagniety "ubcd33-full.iso"
          bo tak sie nazywa ten program ,kliknij na nim dwa razy i zalezy od programu do
          nagrywania kliknij Burn .Po skonczeniu zostaw cd w CD Rom ,restart komputera i
          modl sie bo to dosowskie programy i nieopatrznie mozesz narobic wiele wiele
          zamieszania.Milej zabawy.
      • tetraktis Re: Porzadki w XP 08.06.05, 03:03
        tam jest szybszy dostęp płatny, ściąganie jest za darmo.
        • drops22 Re: Porzadki w XP 14.06.05, 23:57

"wlacz jakis program do nagrywania CD znajdz opcje "Burn from disk image file"
          kliknij na to kliknij browse poszukaj gdzie masz sciagniety "ubcd33-full.iso"
          bo tak sie nazywa ten program ,kliknij na nim dwa razy i zalezy od programu do
          nagrywania kliknij Burn .Po skonczeniu zostaw cd w CD Rom ,restart komputera i
          modl sie bo to dosowskie programy i nieopatrznie mozesz narobic wiele wiele
          zamieszania.Milej zabawy."

jednak nie odwazyłem sie skorzystac z niego....ale nadal chciałbym zrobić
          "porządek"
          otoz przy zakupie komputera "dolaczono" do niego wlaśnie XP-ka(wersje OM-
          chyba tak to sie nazywa?)ale nie dostalem plytki instalacyjnej-wtedy jeszcze
          nie mialem zielonego pojecia o komputerach.....a teraz chcialbym zrobic sobie
          taka plytke sam-kopie tego co teraz uzywam i jest mi potrzebne aby w przyszlosci
          nie miec problemow z formatem ,gdzies slyszalem ,ze jest mozliwosc zrobienia
          sobie takiej plytki XP+SP2(SP1)+podstawowe oprogramowanie -czy jest to
          rzeczywiscie mozliwe?
          • bogulo Re: Porzadki w XP 15.06.05, 11:13
            z tego co mi wiadomo, to nie mozna zrobic plytki instalacyjnej z gotowego
            systemu, musialbys miec plytke xp, wtedy mozna ja skompilowac z SP2, dodac
            wlasciwe sterowniki itd.
            natomiast mozesz sobie zrobic obraz partycji np pod ghost'em
          • torrencik Re: Porzadki w XP 23.06.05, 08:24
            > otoz przy zakupie komputera "dolaczono" do niego wlaśnie XP-ka(wersje OM-
            > chyba tak to sie nazywa?)ale nie dostalem plytki instalacyjnej

Czyli zrobili z ciebie balona :(

> wtedy jeszcze
            > nie mialem zielonego pojecia o komputerach...

A teraz już masz - we własnym chociaż mniemaniu :)

>..a teraz chcialbym zrobic sobie
            > taka plytke sam-kopie tego co teraz uzywam i jest mi potrzebne aby w
            przyszlosc
            > i
            > nie miec problemow z formatem ,gdzies slyszalem ,ze jest mozliwosc zrobienia
            > sobie takiej plytki XP+SP2(SP1)+podstawowe oprogramowanie -czy jest to
            > rzeczywiscie mozliwe?
            >
            Możliwe jest zrobienie kopii całego dysku,ale jak sobie wyobrażasz instalację
            samego SYSTEMU bez CD z instalatorem XP ???

Kopię zrobisz całej PARTYCJI programem np. GHOST ale przecież nie usuniesz
            potem z takiej kopii samych programów i zostanie tylko system XP.

To jakieś...BZDURY =:O

• bogulo Re: Porzadki w XP 23.06.05, 08:47
              torrencik napisał:
              > A teraz już masz - we własnym chociaż mniemaniu :)

Torrencik, nie badz juz taki zlosliwy, to zle wplywa na nastroje innych osob.
            • drops22 Re: Porzadki w XP 23.06.05, 20:35
              torrencik napisał:

> > otoz przy zakupie komputera "dolaczono" do niego wlaśnie XP-ka(wersje OM-
              > > chyba tak to sie nazywa?)ale nie dostalem plytki instalacyjnej
              >
              > Czyli zrobili z ciebie balona :(
              >
              > > wtedy jeszcze
              > > nie mialem zielonego pojecia o komputerach...
              >
              > A teraz już masz - we własnym chociaż mniemaniu :)
              >
              > >..a teraz chcialbym zrobic sobie
              > > taka plytke sam-kopie tego co teraz uzywam i jest mi potrzebne aby w
              > przyszlosc
              > > i
              > > nie miec problemow z formatem ,gdzies slyszalem ,ze jest mozliwosc zrobie
              > nia
              > > sobie takiej plytki XP+SP2(SP1)+podstawowe oprogramowanie -czy jest to
              > > rzeczywiscie mozliwe?
              > >
              > Możliwe jest zrobienie kopii całego dysku,ale jak sobie wyobrażasz instalację
              > samego SYSTEMU bez CD z instalatorem XP ???

Wlasnie sobie nie wyobrazam ,dlatego tez zadalem pytanie czy jest to mozliwe?

>
              > Kopię zrobisz całej PARTYCJI programem np. GHOST ale przecież nie usuniesz
              > potem z takiej kopii samych programów i zostanie tylko system XP.
              >

Nie jest to mozliwe?

Ghost jest drogi,a czy sa jakies darmowe?
              Jak mi sytem padnie to jak moge wtedy przywrocic kopie?

>

Wiem,ze zrobili balona ze mnie i teraz juz chyba nic nie da sie zrobic:(
              Przynajmniej przyznaje sie do swoich bledow
              • bogulo Re: Porzadki w XP 24.06.05, 08:52
                dzwonilem w twojej sprawie do microsoft polska, jedynym wyjsciem LEGALNYM (poza
                sprawa sadowa ze sprzedawca) jest pozyczenie od kogos plytki instalacyjnej i
                wpisanie podczas instalacji numerow z naklejki licencji OEM jaka powinienes
                miec przyklejona na obudowie
                microsoft za cholere nie dostarczy ci plytki nawet jezeli masz fakture i
                certyfikat autentycznosci produktu :(
                • drops22 Re: Porzadki w XP 25.06.05, 22:11
                  bogulo napisał:

> dzwonilem w twojej sprawie do microsoft polska, jedynym wyjsciem LEGALNYM (poza
                  >
                  > sprawa sadowa ze sprzedawca) jest pozyczenie od kogos plytki instalacyjnej i
                  > wpisanie podczas instalacji numerow z naklejki licencji OEM jaka powinienes
                  > miec przyklejona na obudowie

jesli Cie dobrze zrozumialem to chodzi o numer CD KEY (tak to sie chyba
                  zwie?) ?

a jesli chodzi o owa plytke to musi byc wersja OM?
                  szczerze mowiac to nie wiem czym sie rozni wersja OM od BOX(oprocz ceny)?
                  czy sa jakies znaczace roznice ?

> microsoft za cholere nie dostarczy ci plytki nawet jezeli masz fakture i
                  > certyfikat autentycznosci produktu :(
                  >
                  przypuszczam...przeciez juz minelo....czasu od zakupu
                  • bogulo Re: Porzadki w XP 27.06.05, 08:19
                    mozesz pozyczyc kazda plytke z xp (nie jest wazne OEM czy BOX), poza
                    korporacyjna (korporacyjna twojego klucza ci nie przyjmie, ale tylko w firmach
                    sie uzywa korporacyjnych)
                    wersja OEM od BOX rozni sie prawem do uzywania, OEM jest zwiazany ze sprzetem,
                    i po zainstalowaniu "przechodzi" na plyte, czyli przy wymianie plyty glownej
                    trzeba kupowac nowy system (taka glupota), natomiast wersja pelna nie zostaje
                    powiazana ze sprzetem (za co sie odpowiednio drozej placi)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka