Gość: Stefan IP: 2.4.STABLE* / 10.0.0.* 13.07.02, 00:57 Czy możecie mi doradzić,jakiej firmy nagrywarka jest dobra. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Xinhua Re: Jaka nagrywarka jest dobra IP: 62.233.183.* 13.07.02, 01:51 www.cdrinfo.pl www.cdrinfo.com Link Zgłoś
Gość: jacek84 Re: Jaka nagrywarka jest dobra IP: 2.4.STABLE* / 192.168.3.* 13.07.02, 07:59 CDRinfo nie jest witryną opisującą która nagrywarka jest lepsza. Strona b.dobra dla tych co zakupili już sprzęt. ---------------------------------------- Osobiście radzę Ci Teac . Niemiecka solidność i duże możliwości. Jeżeli nie potrzebujesz jej aby "bez przerwy" na niej pracować, nie ma sensu kupować szybkiej. Związane jest to tylko z ceną zakupu. Ja mam Teac 8x8 i zapisanie jednej płytki na tydzień zupełnie mi wystarcza. ( tracę kilka minut, zarabiam na koszcie zakupu) Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Jaka nagrywarka jest dobra IP: *.csc.com.pl 13.07.02, 12:25 Gość portalu: jacek84 napisał(a): > CDRinfo nie jest witryną opisującą która nagrywarka jest lepsza. > Strona b.dobra dla tych co zakupili już sprzęt. > ---------------------------------------- > Osobiście radzę Ci Teac . Niemiecka solidność i duże możliwości. Jeżeli nie > potrzebujesz jej aby "bez przerwy" na niej pracować, nie ma sensu kupować > szybkiej. Związane jest to tylko z ceną zakupu. Ja mam Teac 8x8 i zapisanie > jednej płytki na tydzień zupełnie mi wystarcza. ( tracę kilka minut, zarabiam n > a > koszcie zakupu) także stawiam na Teac i też mam taką jak ty 8x8. ja nagrywam płyty tylko dla siebie i w dodatku dość żadko ( max. 1 na tydzień) i ta prędkość zapisu mi wystarcza (płyta 700MB w 10 min.). Uzywam jej od ponad 1,5 roku i nic sie z nią nie dzieje. Mam znajomego, który namówił mnie do kupna tego Teac'a, bo sam jej uzywał już wcześniej - on nagrywał ponad 5 dziennnie (teraz juz dużo mniej) i ta nagrywarkę ma do dziś. Znam za to dwa przypadki u moich kolegów, gdzie po 2/5 miesiącach padły nagrywarki LG (chyba 8x i 12x), ale może to być przypadek..... Szybsza nagrywarka narazie nie jest mi potrzebna więc nie interesowałem się nowościami. PS. Z tego co słyszałem to Teac podobno niektóre komponenty do wypalarek bierze od Plextor'a, tylko że Plextor jest sporo droższy i bardziej awaryjny od Teac'a - chociaż to też bardzo dobre nagrywarki. pozdrawiam ktos. Link Zgłoś
Gość: Franz Re: Jaka nagrywarka jest dobra IP: *.pradniki.sdi.tpnet.pl 13.07.02, 16:07 Gość portalu: Stefan napisał(a): > Czy możecie mi doradzić,jakiej firmy nagrywarka jest dobra. Kupiłem jakies 6 miesiecy temu combo LG (nagrywarka + DVD Rom) GCC 4120B za 560 zlotych - wypalam 3-4 plyty w tygodniu - zero problemow. Mysle ze mogę polecic ;) Link Zgłoś
Gość: yorgus Re: Jaka nagrywarka jest dobra IP: *.physik.Uni-Osnabrueck.DE 13.07.02, 16:36 Teac to jest japonska firma imho. Tez mam taka nagrywarke tyle ze 4x4x32 (sprzed ok 2 lat) i dziala bez zarzutu. Link Zgłoś
alfalfa Re: Jaka nagrywarka jest dobra 13.07.02, 22:50 Plextor. Nie wiem dlaczego "ktos" uważa że to awaryjny sprzęt? Mnie nie te nagrywarki nie zawiodły. Cena wyższa ale np. tech. burnproof. pzdr. Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Jaka nagrywarka jest dobra IP: *.csc.com.pl 14.07.02, 12:03 alfalfa napisał: > Plextor. Nie wiem dlaczego "ktos" uważa że to awaryjny sprzęt? Mnie nie te > nagrywarki nie zawiodły. Cena wyższa ale np. tech. burnproof. > pzdr. nie, nie - źle mnie zrozumiałeś - nagrywarki Plextora uważam za barzdo dobre - ale u moich znajomych: krąży o nich opinia, że są bardziej awaryjne od Teac'a - a dlaczego? - Nie słyszałem jeszce o uszkodzeniu Teac'a, a Plextor ... no niestety były przypadki (mówie tu o użytkowaniu "extremalnym" obu tych urządzeń) - no i cena wyższa. Może tego dowodzić nawet parametr MTBF - Mean Time Beetwen Failure (zobacz na cdrinfo.pl) - czyli średniego bezawaryjnego czasu pracy który wynosi odpowiednio dla poszczególnych firm: Plextor: 60 000 godzin Teac: 100 000 godzin Co do technologo burnproof w Plextorze - nic nadzwyczajnego, naprawdę - Teac ma też cos takiego, tylko, że pod inną nazwą - wiesz jaka? - "Burn Proof" - myślę że jest to ten sam system co u Plextora... Tak na marginesie - teraz chyba wszystkie nowe nagrywarki maja systemy zapobiegające "spaleniu" płyty - więc żadna innowacyjność. pozdrawiam ktos. Link Zgłoś
Gość: ktos W kwestii formalnej IP: *.acn.pl / 10.134.128.* 14.07.02, 16:02 Przepraszam bardzo, ale nick "ktos" jest zajety. Link Zgłoś
Gość: ktos_numero1 Re: W kwestii formalnej IP: *.csc.com.pl 14.07.02, 23:44 gdzie, kiedy, kto tak powiedział? Jak chcesz mieć zarezerwowany nick to sobie załóż konto w portalu. Ja uzywam tego od bardzo dawna na forum Auto-Moto, tutaj zaglądam okazjonalnie - ale zrobie Ci ta przyjemność... na tym forum Link Zgłoś
Gość: ktos Re: W kwestii formalnej IP: *.acn.pl / 10.134.128.* 15.07.02, 00:05 > gdzie, kiedy, kto tak powiedział? Jak chcesz mieć zarezerwowany nick to sobie > załóż konto w portalu. Bez nerw, prosze ;-). Nie ma ku temu powodow. > Ja uzywam tego od bardzo dawna na forum Auto-Moto, > tutaj zaglądam okazjonalnie A ja na forum Aktualnosci, Kraj, Swiat, Komputery (ostatnio rzadko tu bywam, fakt) i Nauka (takze rzadko). > - ale zrobie Ci ta przyjemność... na tym forum Dziekuje. Link Zgłoś
alfalfa Re: Jaka nagrywarka jest dobra 15.07.02, 00:16 Pewnie masz rację. Teac`a nie znam, to może i jest dobry sprzęt, nie przeczę. Po prostu kiedyś, gdzieś przeczytałem o innowacjach i wyprzedzaniu innych przez Plextora i faktycznie na tym sprzęcie się nie zawiodłem. pzdr. Link Zgłoś
Gość: ML Re: Jaka nagrywarka jest dobra IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.02, 20:14 Ja mam Teac 4x4x32 i jest świetna. Zero awarii przez 2 lata. Przymierzam sie do zmiany na szybszą, biorę pod uwagę LG 24x. Za 215zl.!!! chyba nic lepszego nie ma. Jedyną wadą tej nagrywarki jest to, że nie radzi sobie zbyt dobrze z porysowanymi płytkami, ale mam drugi CD-ROM więc NO PROBLEM!! Napewno Teac jest lepszą marką, ale cena też dużo większa. Link Zgłoś
da.killa Re: Jaka nagrywarka jest dobra 15.07.02, 08:25 szczerze polecam liteon - od kilku miesiecy uzywam wersji 24x10x42 i jestem zachwycony... szybka i bezbledna praca, skuteczne kopiowanie zabezpieczonych plyt... swietny sprzet, a na dodatek niedrogi. Link Zgłoś