Dodaj do ulubionych

Jaka nagrywarka jest dobra

IP: 2.4.STABLE* / 10.0.0.* 13.07.02, 00:57
Czy możecie mi doradzić,jakiej firmy nagrywarka jest dobra.
Obserwuj wątek
    • Gość: Xinhua Re: Jaka nagrywarka jest dobra IP: 62.233.183.* 13.07.02, 01:51
      www.cdrinfo.pl www.cdrinfo.com
    • Gość: jacek84 Re: Jaka nagrywarka jest dobra IP: 2.4.STABLE* / 192.168.3.* 13.07.02, 07:59
      CDRinfo nie jest witryną opisującą która nagrywarka jest lepsza.
      Strona b.dobra dla tych co zakupili już sprzęt.
      ----------------------------------------
      Osobiście radzę Ci Teac . Niemiecka solidność i duże możliwości. Jeżeli nie
      potrzebujesz jej aby "bez przerwy" na niej pracować, nie ma sensu kupować
      szybkiej. Związane jest to tylko z ceną zakupu. Ja mam Teac 8x8 i zapisanie
      jednej płytki na tydzień zupełnie mi wystarcza. ( tracę kilka minut, zarabiam na
      koszcie zakupu)
      • Gość: ktos Re: Jaka nagrywarka jest dobra IP: *.csc.com.pl 13.07.02, 12:25
        Gość portalu: jacek84 napisał(a):

> CDRinfo nie jest witryną opisującą która nagrywarka jest lepsza.
        > Strona b.dobra dla tych co zakupili już sprzęt.
        > ----------------------------------------
        > Osobiście radzę Ci Teac . Niemiecka solidność i duże możliwości. Jeżeli nie
        > potrzebujesz jej aby "bez przerwy" na niej pracować, nie ma sensu kupować
        > szybkiej. Związane jest to tylko z ceną zakupu. Ja mam Teac 8x8 i zapisanie
        > jednej płytki na tydzień zupełnie mi wystarcza. ( tracę kilka minut, zarabiam n
        > a
        > koszcie zakupu)

także stawiam na Teac i też mam taką jak ty 8x8. ja nagrywam płyty tylko dla
        siebie i w dodatku dość żadko ( max. 1 na tydzień) i ta prędkość zapisu mi
        wystarcza (płyta 700MB w 10 min.). Uzywam jej od ponad 1,5 roku i nic sie z nią
        nie dzieje. Mam znajomego, który namówił mnie do kupna tego Teac'a, bo sam jej
        uzywał już wcześniej - on nagrywał ponad 5 dziennnie (teraz juz dużo mniej) i ta
        nagrywarkę ma do dziś. Znam za to dwa przypadki u moich kolegów, gdzie po 2/5
        miesiącach padły nagrywarki LG (chyba 8x i 12x), ale może to być przypadek.....
        Szybsza nagrywarka narazie nie jest mi potrzebna więc nie interesowałem się
        nowościami.

PS. Z tego co słyszałem to Teac podobno niektóre komponenty do wypalarek bierze
        od Plextor'a, tylko że Plextor jest sporo droższy i bardziej awaryjny od Teac'a -
        chociaż to też bardzo dobre nagrywarki.

pozdrawiam ktos.
    • Gość: Franz Re: Jaka nagrywarka jest dobra IP: *.pradniki.sdi.tpnet.pl 13.07.02, 16:07
      Gość portalu: Stefan napisał(a):

> Czy możecie mi doradzić,jakiej firmy nagrywarka jest dobra.

Kupiłem jakies 6 miesiecy temu combo LG (nagrywarka + DVD Rom) GCC 4120B
      za 560 zlotych - wypalam 3-4 plyty w tygodniu - zero problemow.
      Mysle ze mogę polecic ;)
      • Gość: yorgus Re: Jaka nagrywarka jest dobra IP: *.physik.Uni-Osnabrueck.DE 13.07.02, 16:36
        Teac to jest japonska firma imho. Tez mam taka nagrywarke tyle ze 4x4x32 (sprzed
        ok 2 lat) i dziala bez zarzutu.
    • alfalfa Re: Jaka nagrywarka jest dobra 13.07.02, 22:50
      Plextor. Nie wiem dlaczego "ktos" uważa że to awaryjny sprzęt? Mnie nie te
      nagrywarki nie zawiodły. Cena wyższa ale np. tech. burnproof.
      pzdr.
      • Gość: ktos Re: Jaka nagrywarka jest dobra IP: *.csc.com.pl 14.07.02, 12:03
        alfalfa napisał:

> Plextor. Nie wiem dlaczego "ktos" uważa że to awaryjny sprzęt? Mnie nie te
        > nagrywarki nie zawiodły. Cena wyższa ale np. tech. burnproof.
        > pzdr.

nie, nie - źle mnie zrozumiałeś - nagrywarki Plextora uważam za barzdo dobre -
        ale u moich znajomych: krąży o nich opinia, że są bardziej awaryjne od Teac'a -
        a dlaczego? - Nie słyszałem jeszce o uszkodzeniu Teac'a, a Plextor ... no
        niestety były przypadki (mówie tu o użytkowaniu "extremalnym" obu tych
        urządzeń) - no i cena wyższa.
        Może tego dowodzić nawet parametr MTBF - Mean Time Beetwen Failure (zobacz na
        cdrinfo.pl) - czyli średniego bezawaryjnego czasu pracy który wynosi
        odpowiednio dla poszczególnych firm:
        Plextor: 60 000 godzin
        Teac: 100 000 godzin

Co do technologo burnproof w Plextorze - nic nadzwyczajnego, naprawdę - Teac
        ma też cos takiego, tylko, że pod inną nazwą - wiesz jaka? - "Burn Proof" -
        myślę że jest to ten sam system co u Plextora...
        Tak na marginesie - teraz chyba wszystkie nowe nagrywarki maja systemy
        zapobiegające "spaleniu" płyty - więc żadna innowacyjność.

pozdrawiam ktos.
        • Gość: ktos W kwestii formalnej IP: *.acn.pl / 10.134.128.* 14.07.02, 16:02
          Przepraszam bardzo, ale nick "ktos" jest zajety.
          • Gość: ktos_numero1 Re: W kwestii formalnej IP: *.csc.com.pl 14.07.02, 23:44
            gdzie, kiedy, kto tak powiedział? Jak chcesz mieć zarezerwowany nick to sobie
            załóż konto w portalu. Ja uzywam tego od bardzo dawna na forum Auto-Moto,
            tutaj zaglądam okazjonalnie - ale zrobie Ci ta przyjemność... na tym forum
            • Gość: ktos Re: W kwestii formalnej IP: *.acn.pl / 10.134.128.* 15.07.02, 00:05

> gdzie, kiedy, kto tak powiedział? Jak chcesz mieć zarezerwowany nick to sobie
              > załóż konto w portalu.

Bez nerw, prosze ;-). Nie ma ku temu powodow.

> Ja uzywam tego od bardzo dawna na forum Auto-Moto,
              > tutaj zaglądam okazjonalnie

A ja na forum Aktualnosci, Kraj, Swiat, Komputery (ostatnio rzadko tu bywam,
              fakt) i Nauka (takze rzadko).

> - ale zrobie Ci ta przyjemność... na tym forum

Dziekuje.
        • alfalfa Re: Jaka nagrywarka jest dobra 15.07.02, 00:16
          Pewnie masz rację. Teac`a nie znam, to może i jest dobry sprzęt, nie przeczę.
          Po prostu kiedyś, gdzieś przeczytałem o innowacjach i wyprzedzaniu innych przez
          Plextora i faktycznie na tym sprzęcie się nie zawiodłem.
          pzdr.
    • Gość: ML Re: Jaka nagrywarka jest dobra IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.02, 20:14
      Ja mam Teac 4x4x32 i jest świetna. Zero awarii przez 2 lata. Przymierzam sie
      do zmiany na szybszą, biorę pod uwagę LG 24x. Za 215zl.!!! chyba nic lepszego
      nie ma. Jedyną wadą tej nagrywarki jest to, że nie radzi sobie zbyt dobrze z
      porysowanymi płytkami, ale mam drugi CD-ROM więc NO PROBLEM!! Napewno Teac
      jest lepszą marką, ale cena też dużo większa.
    • da.killa Re: Jaka nagrywarka jest dobra 15.07.02, 08:25
      szczerze polecam liteon - od kilku miesiecy uzywam wersji 24x10x42 i jestem zachwycony... szybka i bezbledna praca, skuteczne kopiowanie zabezpieczonych plyt... swietny sprzet, a na dodatek niedrogi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka