Dodaj do ulubionych

Monitor stracił czerwony kolor

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 16:53
Wyszłam na chwilę do sklepu zostawiając włączony komputer, po powrocie
okazało się, że wcięło czerwony kolor :( Próbowałam grzebać w ustawieniach,
ale ani kontrast ani nic innego tu nie pomaga. Może mi ktoś pomóc, czy
powinnam szukać przyczyny w ustawieniach (gdzieś we właściwościach) czy
odrazu liczyć się z naprawą?
Obserwuj wątek
    • Gość: KT05 Re: Monitor stracił czerwony kolor IP: *.pronet.lublin.pl 09.06.05, 16:59
      Ile lat ma monitor? Choć osobiście wiziałem jak prawie nowy monitor stracił
      wszystkie kolory oprócz czerwonego... Chyba trzeba będzie się liczyć z
      naprawą/kupnem nowego.
      • Gość: help Re: Monitor stracił czerwony kolor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 17:01
        Niecałe pół roku. Szkoda, że nie wiesz, gdzie można regulować kolory :(
    • ping.tasmanski to niekoniecznie musi być monitor 09.06.05, 17:06
      to niekoniecznie musi być monitor. Równie dobrze moze to być luźna wtyczka karty
      graficznej , lub sama karta.
      • Gość: help Re: to niekoniecznie musi być monitor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 17:10
        A jest taka możliwość, że sama z siebie się poluzowała w ciągu 10 minut
        nieruszanego komputera? Wtyczki sprawdziłam wszystkie i nic :(
        • Gość: caroll Re: to niekoniecznie musi być monitor IP: *.toya.net.pl 09.06.05, 17:17
          Może to Cię naprowadzi - miałem kiedyś tego rodzaj€ awarię, z tą różnicą, że na
          całym ekranie królował kolor buraczkowy i nic nie udawało mi się zrobić. Monitor
          musiał trafić do serwisu - okazało się, że jednak poleciał (jeśli dobrze
          pamiętam) wzmacniacz obrazu.
          Ale taki efekt może wystąpić także wtedy, gdy uszkodzeniu ulegnie wtyczka.
          • Gość: help Działa !!! Dzięki :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 17:20
            Jednak wtyczka, ta, która wchodzi do monitora. Kręciłam nią wcześniej i nic,
            ale teraz jak znowu przeczytałam o wtyczce, to jeszcze raz spróbowałam i
            wskoczył czerwony :)
            Dzięki za naprowadzenie :))))
            • dakow1 Re: Działa !!! Dzięki :) 09.06.05, 17:57
              w czym problem monitor ma półroku wiec ma gwarancje oddaj do serwisu
              • Gość: help Re: Działa !!! Dzięki :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 18:06
                dakow, nie potrzebuję, już pisałam, że działa (a to, że monitor ma pół roku nie
                znaczy, że ma gwarancję).
                • Gość: niktabc@vp.pl Re: Działa !!! Dzięki :) IP: *.toya.net.pl 09.06.05, 18:50
                  jeśli ma pół roku to MA GWARANCJĘ!!! (chyba że u ciebie pł roku, ale wtedy nie
                  pisz nam idiotyzmów że ma pół roku - bo my słysząc pół roku bierzemy pod uwage 6
                  miesięczny od nowości!!!)
                  • m.gregor Re: Działa !!! Dzięki :) 09.06.05, 19:55
                    Co się tak burzysz? Moze ona ma go pol roku a monitor ma np. 3 lata (bo go od
                    kogos dostala, kupila na allegro czy od kogos)?
                    • Gość: niktabc@vp.pl Re: Działa !!! Dzięki :) IP: *.toya.net.pl 09.06.05, 20:22
                      ale od pisała że MONITOR MA PÓŁ ROKU - więc niech nam nie myli!! - jeśli to ona
                      ma go pół roku mogłaby konkretnie tak napisać!! tylko o to mi chodziło!! nie
                      lubie jak ktoś mnie w błąd wprowadza
                      • Gość: help Re: Działa !!! Dzięki :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 20:38
                        niktabc@vp.pl a niby gdzie ja cię w błąd wprowadziłam?????????
                        Monitor ma pół roku, a ja mam go 5 miesięcy. Został kupiony nowy w innym kraju
                        i przywieziony do Polski jako prezent. Czy tak jest wystarczająco konkretnie???
                        Ludzie, czy wy już nie macie się czego czepiać??????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka