Gość: cz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.05, 19:14 Co to jest? Czy ktos wie?Pokazuje mi to Firewall. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: j23 Re: akamaitechnologies ????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 19:55 www.akamai.com/en/html/about/company_information.html Link Zgłoś
Gość: cz Re: akamaitechnologies ????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.05, 20:11 Czyli mam to zablokowac? Nie znam sie na tym. Dla mnie ten link nic nie wyjasnia. Link Zgłoś
mbucz Re: akamaitechnologies ????????? 03.07.05, 20:20 Zablokuj. Nazwa z niczym znanym sie nie kojarzy, więc po co ryzykować? Link Zgłoś
Gość: j23 Re: akamaitechnologies ????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 23:28 Nie blokuj! To jest tzn Content Provider. Zajmuje sie w uproszczeniu udostepnianiem laczy innym dostawcom i rozdzielaniem ruchu. Obsluguje okolo 15% calej sieci. To jedna z najwiekszych firm tego typu na swiecie. Nawet MS korzysta z uslug Akamai. Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Dla mnie jest jasne,że jeżeli ma być google.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 10:23 To właśnie ten adres a nie inne serwery jak filip z konopi.Nawet poprawki MS lepiej robić w nocy z funkcji Windows Update,wtedy przynajmniej widać znaną stronę.Gdy swego czasu używałem modemu w dzień i w nocy okazało się,że hackerzy i szpiedzy też często śpią w nocy. Link Zgłoś