Dodaj do ulubionych

brak prądu = brak dokumentu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 01:02
pisałam ważnego mejla,po czym tekst przeniosłam do worda ale nie zdazyłam go
zapisać bo prąd wyłączyli:( a po włączeniu komputera nic sie nie pojawiło z
powrotem:( jest sposób by to odzyskac??
Obserwuj wątek
    • m.gregor Re: brak prądu = brak dokumentu 05.07.05, 08:35
      Nie da sie? A tak wogole to kup sobie UPS'a. Najtansze mozna juz dostac za
      jakies 150-200 PLN. Wystarcza przynajmniej na zapisanie dokumentów i bezpieczne
      wylaczenie komputera.
    • Gość: ja Re: brak prądu = brak dokumentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 13:09
      na przyszłośc pisząc WAŻNE DOKUMENTY pisz je w Wordzie i zapisuj co jakiś czas
      (ikonka "dyskietka") a gotowe wklejaj do e-maila

A UPS mało komu jest potrzebny - w ciągu ostatnich 3 lat 4x miałem prąd wyłączony
      • m.gregor Re: brak prądu = brak dokumentu 05.07.05, 13:23
        > A UPS mało komu jest potrzebny - w ciągu ostatnich 3 lat 4x miałem prąd wyłączo
        > ny
        He he he...Fajne podejscie: mi nie wylaczaja to nikomu nie wylaczaja! Zauwaz ze
        niektorzy zyja w mniejszych miastach albo wsiach gdzie wylaczenia pradu sa na
        porzadku dziennym.
        • Gość: asd Re: brak prądu = brak dokumentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 13:50
          Word ma funkcje autozapisywania. Ustaw autozapisywanie co sekunde naprzyklad. :P
    • Gość: niezadowolona:/// Re: brak prądu = brak dokumentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 14:32
      wasze rady oczywiscie pomogą mi nie dopuszczac wiecej do takich sytuacji ale
      nadal nie wiem czy jest szansa by ten dok odzyskać?
      • Gość: ass Re: brak prądu = brak dokumentu IP: *.dip.t-dialin.net 05.07.05, 14:51
        Komputer przy wylaczaniu recznym zapisuje wszystko ,
        przy naglym wylaczeniu(np.brak pradu) wszystkie dane sa utracone.
        Jezeli dokument byl pisany i zapisany , pozniej wykasowany (w miedzy czasie
        komputer wylaczony recznie) to mozna odzyska go.
        W twoim przypadku nie ma szans.
        • Gość: ja Re: brak prądu = brak dokumentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 17:29
          w foldeerze plików tymczasowych dokument może się znajdować, ale jeśli to
          dokument był pisany w Wordzie lub programie pocztowym, w tym wypadku był pisany
          pewnie w przeglądarce więc już go nie ma...
          można na przyszłość korzystać z programów pocztowych
          • torrencik Re: brak prądu = brak dokumentu 05.07.05, 18:56
            Tak może być.
            Najlepiej jakbyś pamiętała godzinę awarii i wyszukała w komputerze wszystkie
            pliki o rozszerzeniu *.tmp (tymczasowych)z DATĄ (godziną+minutami)awarii.

Jeśli pliki takie znajdziesz to SKOPIUJ do jednego folderu i...ordynarnie zmień
            im rozszerzenia na typowe dla WORDA .

Czasami się taka sztuczka udaje :)

Gdyby to był zwykły tekst pisany w Notatniku to miaŁabyś większe szanse na
            odzyskanie go w ten siłowy sposób.

Ale z tym formatownym tekstem WORDa to...same problemy .

Kto to pisze emilki w WORDZIE ? :(
            • Gość: niktabc@vp.pl Re: brak prądu = brak dokumentu IP: *.toya.net.pl 05.07.05, 20:53
              UPS i jeszcze raz UPS nie ma lepszego rozwiązania na tekie sytuacje - nawet w
              dużym mieście jeśli komp służy do przechowywania danych, lub cenisz swoją pracę
              !! to nie ma lepszego rozwiązania
              • primum_non Re: Ups nie wart 10 centów. 05.07.05, 21:01
                U mnie byly chyba jakieś wyłączenia nie wiem kiedy,ale na pewno wtedy
                spałem.Pamiętam,jak byłem obruszony gdy po napisaniu listu i skasowaniu
                znalazłem jego kopię.Zapisywanie kopii zapasowej powinno być opcją default,a
                zrzuty nowych danych co linijkę w tle bez pytań.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka