Gość: adj IP: *.net.autocom.pl 04.08.02, 09:11 Proszę o poradę co zrobić z napędem, który jedne płytki "napędza" a inne nie. M/w co druga płytka CD nie rusza mimo słyszalnej chęci "odpalenia". Pzdr. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: qq Re: Napęd CD IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.02, 11:50 na wszelki wypadek... spróbuj uruchomić te płyki w innym napędzie.... Jeżeli pójdą ok, to w pierwszej kolejności radziłbym... przeczyszczenie napędu... oddanie do serwisu bywa ryzykowne :( Powodzenia Link Zgłoś
Gość: adj Re: Napęd CD IP: *.net.autocom.pl 04.08.02, 12:26 Dziękuję za odp. Płytki są OK, niektóre ruszają po kilku próbach, stawiałbym na zanieczyszczenie, ale nie wiem jak się do tego zabrać. Chętnie to zrobię, ale czy sobie poradzę? Link Zgłoś
da.killa Re: Napęd CD 04.08.02, 14:04 www.google.com/search?hl=pl&ie=UTF-8&oe=utf-8&q=czyszczenie+p%C5%82yt+cd Link Zgłoś
jacek19 Re: Napęd CD 04.08.02, 14:17 Ja miałem taki sam problem z moim Samsungiem 32x Czytał tylko oryginalne płytki a tych nagrywanych nie z małymi wyjatkami oczywiście. Generalnei zanosiło się, ze je wzyta ale tylko nimi "rzucał" w napędzie i koniec. Dopiero jak wyczyściłem go(bardzo dokładnie) zaczął czytać płytki wszelkiem masci oczywiście oprócz DVD ale do tej pory choć minęło prawie pół roku od czyszczenia to czyta pięknie i bez zająknięcia:)) Link Zgłoś
Gość: Gothmog Re: Napęd CD IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.08.02, 12:09 Toże miałem taki problem w Samsungu 32x, tyle tylko że czyszczenie nic nie dalo, a po pewnym czasie przestal czytac jakiekolwiek plytki. Znajomy stwierdzil, ze moj cd-romek uległ rozkalibrowaniu - czy cos takiego i musialem kupic nowy naped. Mozliwe ze problem zadany w tym watku moze zatem oznaczac poczatek powolnej smierci cd-romu. Ale to tylko pesymistyczne spojrzenie. Pozdr Link Zgłoś
ads.forum Re: Napęd CD 05.08.02, 12:43 Gość portalu: Gothmog napisał(a): > Toże miałem taki problem w Samsungu 32x, tyle tylko że czyszczenie nic nie dalo > , a po pewnym czasie przestal czytac jakiekolwiek plytki. Znajomy stwierdzil, z > e moj cd-romek uległ rozkalibrowaniu - czy cos takiego i musialem kupic nowy na > ped. Mozliwe ze problem zadany w tym watku moze zatem oznaczac poczatek powolne > j smierci cd-romu. > Ale to tylko pesymistyczne spojrzenie. > Pozdr Bardzo wiele złego syszałem o napędach Samsunga i to Cd-romach jak i Hdd... Link Zgłoś