Dodaj do ulubionych

dziwne zachowanie kompa..

IP: 195.205.146.* 09.07.05, 14:35
nie bylo mnie pare dni w domu, nikt komputera nie uzywal, a jest jakis dziwny.
1.zatrzymuje sie w pewnym miejscu, dopiero po kliknieciu F1 wlacza sie dalej
2.w momencie wlaczania, kiedy na monitorze pojawia sie napis zapraszamy
(chyba taki ;)) glosno 'klika' :|
3.nie chce sie wlaczyc, tylko jesli klikne ctrl+alt+del lwcza sie
4.wszystko jest ok, oprcz daty i godziny, za kazdym razem po wlaczeniu jest
1.01.2000 godzina 0:00
o co chodzi?
dodam ze mam win xp
Obserwuj wątek
    • Gość: henryczek Re: dziwne zachowanie kompa.. IP: *.com / 213.199.204.* 09.07.05, 18:57
      nie jestem ekspertem ale z wypowiedzi innych forumowiczow których prosilem o pomoc gdy komp tez mi sie tylko przez f1 uruchamiał (tylko ten objaw)wywnioskowałem ze sypneła sie bateria na płycie głównej,jeszce jej nei wymieniłem bo narazie przestało ise samo tak dziać ,ale jesli zegar ci sie zeruje to musi oznaczac ze po wylączeniu komp nie trzyma ustawien bo nie ma energi dostatecznej
      • Gość: Obywatel Re: dziwne zachowanie kompa.. IP: *.ists.pl / *.ists.pl 10.07.05, 18:43
      • Gość: Obywatel Re: dziwne zachowanie kompa.. IP: *.ists.pl / *.ists.pl 10.07.05, 18:45
        A nie było burzy? Komputer podpięty do sieci i wyłączony tylko przyciskiem jest
        stale pod prądem. Spróbuj wyłączyć go przed uruchomieniem całkowicie z sieci na
        kilka minut.
        • Gość: niktabc@vp.pl Re: dziwne zachowanie kompa.. IP: *.toya.net.pl 10.07.05, 19:05
          wymień BATERIE CMOS (BATERYJKE PODTRZYMUJĄCĄ USTAWIENIA BIOS NA PŁYCIE GŁÓNEJ)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka