Gość: Tom14 IP: 213.199.198.* 28.07.05, 12:39 chcialbym zaczac programowac, w javie ale jestem kompletnie zielony i nie mam o tym zadnego pojecia, jak znacie to dajcie jakies linki do stron z nauka programowania z gory wielkie dziki tomek Link Zgłoś Obserwuj wątek
real_krecik Re: programowanie java 28.07.05, 17:46 Jak jesteś kompletnie zielony to na początek może od jakiegoś Pascala zacznij, albo Ada95. A poza tym, jak ty sie pytasz o jakieś linki to raczej nie stwierdzam u ciebie żadnego zapału do nauki. Nie lepiej do czegoś samemu dojść? Zapewniam cię , że satysfakcja jest wtedy ogromna. Link Zgłoś
Gość: tom Re: programowanie java IP: 213.199.198.* 28.07.05, 17:51 dzieki ze wogle ktos odpowiedziel, pokombinuje z tym Pascalem Link Zgłoś
neder Re: programowanie java 28.07.05, 17:59 www.interklasa.pl/portal/index/web?webURL=/portal/dokumenty/java/index.htm www.hotscripts.pl/produkt-478.html -> tu kurs do pobrania pood linkiem 'pobierz Java by Stelmach' pzdr Link Zgłoś
neder Re: programowanie java 28.07.05, 18:12 jeszcze jak podasz maila to mogę wysłać Ci jakieś materiały, które mam u siebie na dysku. szukałam teraz tego w Internecie ale nie pamiętam skąd ściągałam. Tyle, że to dopiero jutro bo teraz spadam. pzdr. Link Zgłoś
Gość: tom Re: programowanie java IP: 213.199.198.* 28.07.05, 21:46 moj mail boras007@autograf.pl wielkie dzieki neder pozdro Link Zgłoś
Gość: kj Re: programowanie java IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 23:33 a ja mam zupelnie odmnienna opinie zreszta podobna do Straustroupaa(tworcy c++) nie trzeba sie uczyc programowanie procedurlnego zanim zacznie sie uczyc programowania obiektowego!! mozesz smialo zaczac od JAVY i inntych obiektowych jezykow, no tylko zalatw sobie jakis w miare prosty podrecznik, nie w stylu programowanie w javie dla programistow ..... a jezeli chodzi o pascala to jest on bardzo sztucznym jezykiem, moze latwo sie jest go nauczyc ale nigdzie sie go nie wykorzystuje, ja sam zaczynalem od c/c++ duzo lepszy poczatek niz pascal jezeli boisz sie zaczynac od JAVY!!! Jezyk programowania powinien byc srodkiem a nie celem, jezeli ci nie odpowiada powinienes go zmienic!!!! Link Zgłoś
real_krecik Re: programowanie java 29.07.05, 18:41 Dlatego wspomniałem też o języku Ada95. Jest mniej sztuczny i przygotowuje do programowania w c++. Chociaż tak z perspektywy czasu to przyznaje, że w sumie to mogłem zacząć od c++. A strona, którą polecam to www.4programmers.net/ , jest tam sporo artykułów. Link Zgłoś