Dodaj do ulubionych

Dziewczyna prosi o pomoc:

IP: *.futuro.pl 29.07.05, 19:52
Mam zainstalowanego Avasta. Niewiem czy facet który mi ten program instalował
zrobił to dobrze ponieważ dzisiaj przy włączeniu komputera wyskoczyła
informacja z

tzw.Centrum zabezpieczeń (pomoż chronić ten komputer PC)jest tam min.jakas
zapora (?)

O co chodzi z tym chodzi???? co ja mam zrobić? Proszę o pomoc.

Dziękuje Wszystkim którzy zechcą mi pomóc.
Obserwuj wątek
    • m.gregor Re: Dziewczyna prosi o pomoc: 29.07.05, 19:54
      TAK
      • Gość: papryczka Re: Dziewczyna prosi o pomoc: IP: *.futuro.pl 29.07.05, 19:55
        Czy możesz powiedzieć coś więcej?
        • Gość: T-800 Re: Dziewczyna prosi o pomoc: IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 29.07.05, 19:59
          Prawdopodobnie niedawno ściągnęłaś aktualizacje Windows. Centrum zabezpieczeń
          to jedna z nowych funkcji Windows.
          • Gość: Papryczka Re: Dziewczyna prosi o pomoc: IP: *.futuro.pl 29.07.05, 20:03
            T-800, nic nie ściagałam. Chodzi o to że niewiem co mam teraz zrobić?
            • amon-ra Re: Dziewczyna prosi o pomoc: 29.07.05, 20:08
              Ale co się dzieje? Czy w komunikacie jest jakieś ostrzeżenie?
              • Gość: Papryczka Re: Dziewczyna prosi o pomoc: IP: *.futuro.pl 29.07.05, 20:13
                MIN. Zabezpieczenia podstawowe, zapora, ustawienia.

Wyświetlił sie komunikat że nie jest chroniony komputer, czy coś takiego
                (dokładnie nie pamiętam).

Był u mnie specjalista, wgrał mi tego wspaniałaego avasta (niewiem czy zrobił
                jakieś aktualizacje, czy ja mam to teraz sama zrobić), może wgrał windowsa
                (jakieś aktualizacje)- niewiem . Pomilczał, postukał w klawiaturę i poszedł.

Chodzi o to że ja dalej niewiem co mam z tym fantem zrobić?

• Gość: Papryczka Re: Dziewczyna prosi o pomoc: IP: *.futuro.pl 29.07.05, 20:19
                podobno maja być 3 zabezpieczenia włączone. Ja widze tylko 2.

Czy mam właczyć aktualizacje automatyczne?

czy może lepiej mam wypełnić jakieś formularze aby otrzymać jakiś tam Klucz na
                maila?
                • Gość: T-800 Re: Dziewczyna prosi o pomoc: IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 29.07.05, 20:38
                  To są standardowe alerty. Nie przejmuj się nimi; najlepiej wyłącz (alerty
                  zapory zostaw, aktualizacji też możesz zostawić):
                  img85.imageshack.us/img85/3857/zapora1xc.gif
                  • Gość: Papryczka T-800 IP: *.futuro.pl 30.07.05, 01:24
                    Dziękuję Ci!

Admin wyciął moje posty (zupełnie nie mam pojęcia dlaczego), myślałam ż
                    ecałkowicie usunie ten wątek. Nie czekałam wiec na odpowiedz i poszłam za
                    sugestią tego alertu zaktualizowałam windowsa(zrobiłam to co było tam
                    zalecane).

Tylko w dalszym ciągu niewiem czy ja mam wypełniac jakieś formularze do Avasta
                    aby dostac ten klucz na maila, czy to co zrobiłam już wystarczy?
                    • neder Re: T-800 30.07.05, 10:57
                      > Tylko w dalszym ciągu niewiem czy ja mam wypełniac jakieś formularze do Avasta
                      > aby dostac ten klucz na maila, czy to co zrobiłam już wystarczy?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=15679891&a=19472430
                • Gość: mk Re: Dziewczyna prosi o pomoc: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 10:56
                  > Czy mam właczyć aktualizacje automatyczne?

Włącz (przynajmniej bazę wirusów).

> czy może lepiej mam wypełnić jakieś formularze aby otrzymać jakiś tam Klucz na
                  > maila?

Wypełnij i się zarejestruj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka