Dodaj do ulubionych

Mam pytanie..

05.08.05, 22:18
Może się wydać niektórym śmieszne,ale od niedawna mamy internet i dopiero
zagłebiam tajniki tegoż cuda...CO TO JEST SPAM??NP.ŻE KTOŚ SPAMUJE,co to
znaczy??Proszę napiszcie mi....
Pozdrawiam-ANIA
Obserwuj wątek
    • gateskiller Re: Mam pytanie.. 07.08.05, 09:28
      SPAM - jest to niechciana reklama. Jeśli wejdziesz na jakąs stronę skąd można
      coś "za darmo" pobrać, zazwyczaj musisz się tam zarejestrować, podając swój
      login (nazwę użytkownika), hasło, oraz adres e-mail. Często zdarza się, że dane
      wykorzystane podczas Twojej rejestracji (a więc Twój adres e-mail) trafiają do
      ludzi, którzy masowo wysyłają reklamy, których większość z nas w ogóle nie
      chce. Jeśli masz założoną darmową skrzynkę mailową np. na serwerze Wirtualnej
      Polski lub Onetu itp. to reklamy, które oni Ci przysyłają do SPAMU nie należą.
      Co prawda mogą Cię one nie interesować, ale rejestrując swoją skrzynkę w tych
      serwisach, wyraziłaś zgodę na otrzymywanie tych reklam. Podobnie ma się sprawa
      z reklamami typu ADWARE. Zapewne korzystasz z komunikatora GaduGadu, tam
      również się wyświetlają reklamy, jest to właśnie ADWARE -reklama, która jest
      doklejana do jakiegoś produktu. Jeśli będziesz korzystała z darmowej wersji
      przeglądarki internetowej 'Opera' w prawym górnym rogu również zauważysz
      reklamy, które są typu ADWARE. Problem ze SPAMEM jest taki, że w dzisiejszych
      czasach nie wysyłają SPAMU SPAMERZY, lecz komputery, które wysyłają te reklamy
      w ogromnych ilościach. Aby nie otrzymywać takich niechcianych reklam, najlepiej
      załóż sobie konto shellowe i napisz porządny filtr, oczywiście będziesz go
      musiała co jakiś czas modyfikować, ale to jest jedyna metoda. Warto również
      zapoznać się z terminem IMAP ;) Pozdrawiam

Wojtek
    • aniab28 Re: Mam pytanie.. 07.08.05, 11:18
      Bardzo dzięki za wyczerpującą odpowiedz!!
      Pozdrawiam-Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka