Dodaj do ulubionych

Serwer proxy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 11:17
Słyszałem o takim czymś jak podmiana IP, ja podmieniłem w moim kompie i to w ogóle nie chodzi, może coś źle zrobiłem a robiłem tak; włączyłem internet explorer, narzędzia, opcje internetowe, połączenia i tam gdzie pisze coś o sieci LAN zmieniłem IP (wcześniej wybrany z listy). I nie mogłem dać zastosuj nie wiem czego, powiedzcie co źle zrobiłem??
Obserwuj wątek
    • Gość: mmx Re: Serwer proxy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 12:05
      A co dokladnie wpisales?
      • Gość: chmmmm Re: Serwer proxy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 12:26
        do portu wpisałem 3128 a do a do adres używanego serwera proxy 213.17.180.26 ze strony www.publicproxyservers.com/page2.html moje gg 7566695
        • diabel-tasmanski Re: Serwer proxy 10.08.05, 12:45
          to jest serwer taransparent więc on ci nie zmienie zdresu IP. Jeżeli chcesz
          zmienić adres ip zgłaszany na serwerze to uzyj
          anonymous - zmiania adres Ip ale zgłasz na serwerze że używasz serwera proxy
          high anonymity - zmiania adres Ip nie zgłaszając że używasz serwera proxy

połacz sie z toą stronom to zobaczysz jak to działa
          ip.boo.pl/proxy-info.php
          • Gość: chmmm Re: Serwer proxy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 13:57
            można to wypróbować na pramce simplusa, mi nie działa.
            • diabel-tasmanski Re: Serwer proxy 10.08.05, 15:33
              w tej chcili nie ma juz tego serwera na liście. Prawdopodobnie został wyłączony.
              Jak znajdowal sie na liście to był to serwer transparent - czyli nie maskujący IP.
              wybierz inny anonymus albo high anonymity i wtedy sprawdzaj.

P.s.
              jeżeli nadal wchodzą ci strony pomimo tego że serwer nie działa to znaczy że
              nie w tym miejscu uytawiłeś adres serwera.

• etom Re: Serwer proxy 10.08.05, 14:49
          przeszukalem te listy i ...nie ma tam takiego adresu ,zle wpisales !!!
          • diabel-tasmanski Re: Serwer proxy 10.08.05, 15:35
            to jest dynamiczna lista. ten adres był ale znikl - widocznie serwer przestał
            odpowiedać
    • diabel-tasmanski Re: Serwer proxy 10.08.05, 12:37
      > Słyszałem o takim czymś jak podmiana IP, ja podmieniłem w moim kompie i to w og
      > óle nie chodzi, może coś źle zrobiłem a robiłem tak; włączyłem internet explore
      > r, narzędzia, opcje internetowe, połączenia i tam gdzie pisze coś o sieci LAN z
      > mieniłem IP (wcześniej wybrany z listy). I nie mogłem dać zastosuj nie wiem cze
      > go, powiedzcie co źle zrobiłem??

server proxy jest "usługa". Gdy masz wlaczony serwer proxy to gdy któj komputer
      żąda jakis zasobów z sieci to żądanie jest obsługiwane przez serwer proxy.
      twój komputer ząda zasobów od serwera prozy a serwer proxy w pobiera zasoby i
      przesyła je twojemu komputerowi.
      Ideom tworzenia serwerów proxy było przyśpieszenie obsługi żądań. (serwer
      proxy przechowywal sobie w pamieci lokalnej często pobierane zasoby i jeżeli
      żadanie odwoływało sie do zasobu który jest na serwarze to serwer nie pobieral
      go tylko wysyłał z pamieci lokalnej nie obciązając łacza.
      Ostatnio popularne jest używanie serwerów prozy w celu zapewnienia
      anonimowosci interneru. Anonimowy serwer proxy żada zasobu w swoim imieniue nie
      zdradzając twojego IP.

Teraz o uruchomieniu serwera.
      nie wiem jakie masz połączenie jeżeli sieć lo9kalna to o wpisaniu adresu i porty
      serwera powinno działac. Jezeli łacze telefoniczne to przeczytaj co tam
      dokładnie pisze i gdzie masz wpisać adres serwera proxy.

sam muszisz wybrać adres serwera proxy. Poszukaj w internecie potestuj i wyberz
      ten ktory ci odpowieda.

taki wątek był gdziej na forum albo w faq

• Gość: chmmm Re: Serwer proxy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 13:50
        mam neostradę, używan internet explorer 5 proszsę o kontakt na gg 7566695
        • Gość: ------------------ Re: Serwer proxy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 14:36
          Polecam Hide IP Platinum
        • neder Re: Serwer proxy 10.08.05, 14:39
          Gość portalu: chmmm napisał(a):

> mam neostradę, używan internet explorer 5 proszsę o kontakt na gg 7566695

troche upierdliwy jesteś;) dostałeś odpowiedź że było już o tym na forum. jesli nie chce Ci się tu czekać aż ktoś ci odpowie to poszukaj.

pzdr
        • diabel-tasmanski Re: Serwer proxy 10.08.05, 15:32
          to adres serwera proxy nie wpisujesz w "ustawieniach lan". Tylko w utawieniach
          połączenia jeden przycisk wyżej :)
          Przeczytaj uważnie i ze zrozumieniem co pisze obok "ustawienia lan"
          • Gość: chmmm Re: Serwer proxy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 19:09
            A faktycznie (zbłaz) pomyliło mi się :o) możecie jeszcze napisać, czy za
            pośrednictwem zmienionego IP można mieć internet za darmo?? Czyli korzystać z
            czyjegoś łącza?? :D
            • diabel-tasmanski Re: Serwer proxy 10.08.05, 19:19
              Nie nie mozna mieć inetrnetu za darmo.
              Serwer proxy tylko zgłasza ządania zasobow i przekazuje je twojemu kompowi.
    • Gość: chmmm Re: Serwer proxy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 19:11
      w zamian za udzielone informacje ten kto się zgłosi na moje gg dostanie istne
      kombajny do łamania haseł i trochę dok. textowych o tym jak złamać hasło ;o)
      7566695 ZAPRASZAM podam też linki na strony o chakerstwie!
    • Gość: chmmm Re: Serwer proxy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 19:49
      ej, czy przez to, że mam inne proxy, nie mogę zalogować się na swoją pocztę na
      onecie?? wpisuję hasło ładuje się do końca i znowu mi każe wpisywać login i nie
      pisze, że źle podałem hasło, na koncie w o2 mam tak samo *_*
      • diabel-tasmanski Re: Serwer proxy 10.08.05, 19:54
        Niektore potrale (gazeta wyborcza) blokują połaczenia z serwerów proxy żeby
        ludzie nie czuli sie tak anonimowi i nie spamowali.
        spróbój innego serwera proxy.
        • Gość: chmmm Re: Serwer proxy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 20:00
          Dzięki, jesteś całkiem fajnym gościem diabel-tasmanski, jak byś chciał strony o
          chakingu, albo progrosy do łamania haseł to wal na gg 7566695
          • diabel-tasmanski Re: Serwer proxy 10.08.05, 20:14
            > Dzięki, jesteś całkiem fajnym gościem diabel-tasmanski, jak byś chciał strony o
            > chakingu, albo progrosy do łamania haseł to wal na gg 7566695

nie chce. przynajmnie na razie. nie i nie mam tego szatańskiego programu gg :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka