vertical1 09.03.06, 15:32 Popatrzcie jak na 3,08 siedzi dwóch takich co skupuja wszystko. czyzby coś wiedzieli. Może jutro jakies dobre info sie ukaże!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tut666 Re: JAGO 09.03.06, 15:48 dokupiłem dzisiaj tego papieru troche.. też za 3.08. ciekawe rzeczy zaczynają się dziać.. Odpowiedz Link Zgłoś
juancruz Re: JAGO 09.03.06, 16:07 do pelni ekstazy braknie nizszego RSI, ale i tak wyglada super Odpowiedz Link Zgłoś
dopra Re: JAGO 09.03.06, 16:28 czas najwyższy, bo się kisi strasznie, ciekawe jaki wpływ na kurs będzie miałto to, może ktoś wie??: Fundusze Prospect Poland sprzedadzą akcje Jago w ciągu sześciu miesięcy 9.3.Warszawa (PAP) - Dwa fundusze venture capital, Prospect Poland UK LP oraz Prospect Poland US LP, zamierzają najpóźniej w ciągu sześciu miesięcy sprzedać akcje giełdowego dystrybutora mrożonek Jago - poinformował PAP Piotr Oskroba, dyrektor generalny AIB WBK Fund Management, zarządzającego funduszami. "Jago to ostatnia spółka w portfelu funduszy Prospect Poland, a fundusze będą się za jakiś czas zamykać. Planujemy sprzedaż posiadanego pakietu akcji Jago, myślę że w terminie do pół roku" - powiedział PAP Oskroba. Nie chciał powiedzieć, czy trwają rozmowy z konkretnym inwestorem. W październiku 2005 roku Oskroba mówił, że Jago ma możliwość konsolidacji polskiego rynku dystrybucji mrożonek oraz, że koncentracja sektora może przyciągnąć dużego inwestora zagranicznego. Prezes Jago Zbigniew Mendel potwierdził w rozmowie z PAP, że spółka zamierza w drugim półroczu tego roku przeprowadzić nową emisję akcji, aby pozyskać środki na rozszerzenie działalności o dystrybucję produktów schłodzonych. "Potwierdzam, że będziemy wchodzić w segment żywności schłodzonej i w tym celu przeprowadzimy nową emisję. Zaczniemy nad tym pracować w drugim półroczu" - powiedział Mendel. Jago wkrótce rozpocznie budowę chłodni w Warszawie. Zdaniem prezesa, spółka finalizuje sprawę pozyskania gruntu pod budowę. W ofercie publicznej przeprowadzonej pod koniec ubiegłego roku Jago sprzedało 7,5 mln akcji serii B nowej emisji, z której uzyskało 15 mln zł. Za te pieniądze, a także za środki z kredytu, spółka zbuduje dwie platformy logistyczne, w okolicach Warszawy i Bydgoszczy oraz zwiększy bazę transportową. Prospect Poland US LP posiada 27,64 proc. akcji i głosów na WZA Jago, a Prospect Poland UK LP ma 21,67 proc. Ponad 13 proc. akcji i głosów na WZA spółki ma Zbigniew Szarek. Paulina Bełżecka (PAP) Odpowiedz Link Zgłoś
vertical1 Re: JAGO 09.03.06, 19:36 No to wszystko jasne. Prezes Jago Zbigniew Mendel potwierdził w rozmowie z PAP, że spółka zamierza w drugim półroczu tego roku przeprowadzić nową emisję akcji, aby pozyskać środki na rozszerzenie działalności o dystrybucję produktów schłodzonych. To może wynieść spólke do 5-8zl. Odpowiedz Link Zgłoś
cimoszenka Re: JAGO 09.03.06, 19:55 Zgłoś się do mnie na e-mail to coś podeślę Tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
vertical1 Re: JAGO 13.03.06, 15:44 Od jakiegoś czasu ktoś sprytnie z ukrytego skupuje ten papierek. Lada dzień będzie wyskok na pólnoc. Odpowiedz Link Zgłoś
tut666 Re: JAGO 13.03.06, 16:02 racja, ja też dokupuje codziennie w granicach 3.08 bo zauważyłem to samo. poza tym koniec marca, kwiecień oraz początek maja to rewelacyjny okres dla spółki. poczytajcie raporty :) Odpowiedz Link Zgłoś
dopra Re: JAGO 15.03.06, 09:56 no właśnie co się dzieje?? albo spekuła podciąga kurs do góry albo jakieś info którego nie widziałem, na tej spółce taki odpał to nienormalne. Odpowiedz Link Zgłoś
cimoszenka Re: JAGO 15.03.06, 10:05 Całkiem normalne. W koncu ta spóleczka musi dać satysfakcje inwestorom....Będzie dobrze:) Odpowiedz Link Zgłoś
dopra Re: JAGO 15.03.06, 10:10 no dobrze ale przez tyle dni to się kisiło, mam od 1,5 miesiąca i jeszcze takiej sytuacji nie widziałem, sam nie wiem czy jak tak wypaliło to nie wyskoczyć bo boję się że później też się będzie kisić znowu przez 2 miesiące Odpowiedz Link Zgłoś
dopra Re: JAGO 15.03.06, 10:14 dopra, już wiem co się stało www.dmbzwbk24.pl/rek_iol/rek_jag_150306_130.pdf pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cimoszenka Re: JAGO 15.03.06, 10:15 Wiem, że nie należy odpowiadać pytaniem na pytanie ale...To po co inwestowałeś w ten walor? Czy nie po to aby zobaczyć +7,12 %? Jak na 1,5 miesiąca całkiem niezła stopa zwrotu... Wyślij do mnie e-mail to coś Tobie napiszę... Odpowiedz Link Zgłoś
cimoszenka Re: JAGO 15.03.06, 10:32 Odbierz pocztę i popatrz ile jeszcze Jago może wzrosnąć:) Odpowiedz Link Zgłoś
tut666 Re: JAGO 15.03.06, 19:08 na uwagę zasługują też rekordowe obroty 35x większe niż na poprzedniej sesji Odpowiedz Link Zgłoś
tut666 Re: JAGO 15.03.06, 16:22 tydzień skupowania się opłacił :) dawno nie było lepiej.. Odpowiedz Link Zgłoś
salos1 Re: JAGO 15.03.06, 16:44 TO GRATULACJE, JA SPRZEDALEM JAKIS CZAS TEMU WIEKSZOSC ZA 3,14 NEISTETY, zostawilem sobie maly pakiecik, ale pewnie teraz sprzedam do konca tygodnia, moze nawet juz jutro, bo chyba powinien kurs jeszcze troche podskoczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
tut666 Re: JAGO 15.03.06, 16:47 proponuje stoplosy 2-3% i trzymać piapierek aż sam sie sprzeda :) Odpowiedz Link Zgłoś
vertical1 Re: JAGO 15.03.06, 17:14 Ja skupowalem po 3,08 i teraz jestem duzo do przodu. Spólka ma niewielką kapitalizacje i jest wielkie prawdopodobieństwo że kurs w przeciągu miesiąca może dojśc do 5-6zl. Prosze pamietać ze spólka szykuje sie do nowej emisji akcji. Jeżeli takie info pojawi sie ponownie może to wywindować kurs podobnie jak Swissmedu lub Polnordu o 300% w przeciagu miesiąca. To bedzie zwykla spekula ale na tej spólce szanse takiego rozwoju spraw jest spore. Odpowiedz Link Zgłoś
tut666 Re: JAGO 15.03.06, 17:20 też mam po 3,08. myślę że jutro dalej w górę. realizacja zysków ze strony inwestorów myślę nastąpi nieco poźniej Odpowiedz Link Zgłoś
makler2006 Re: JAGO 15.03.06, 19:13 A ja dziś kupiłem po 3,50. I nie wiem czy dobrze zrobiłem. Myśle że nie poleci jutro na pysk. Co myślicie??? Trzymacie czy sprzedajecie??? Odpowiedz Link Zgłoś
dopra Re: JAGO 15.03.06, 19:19 ja wyskoczyłem po 3,58, nie dałem rady, dokupie na korekcie, jak dla mnie za duży wzrost żeby nie odbył się bez korekty. To raczej nie sanwil czy fon żeby tak skakał mocno do góry przez kilka dni z rzędu, może się mylę..... Odpowiedz Link Zgłoś
vertical1 Re: JAGO 15.03.06, 19:23 1.Zauważ ze kurs doszedl na maksimum dzisiejsze i gdyby nie koniec sesji pewnie jutro jeszcze by rósl. 2.Pamiętaj o PP, jeżeli wyjdzie taka wiadomośc to ...(przypomij sobie Swissmed, Polnord) 3. Male spólki maja to do siebie że wchodzi w nie spekula i winduje kurs do nieba. Odpowiedz Link Zgłoś
dopra Re: JAGO 15.03.06, 19:35 Ad1 masz rację Ad2 jak wyjdzie taka wiadomość to oczywiście dokupię, na razie mówili że może będzie Ad3 Nie wydaje mi się żeby dziś wskoczyła w to spekuła, jak by tak było to widly by były wcześniej, Odpowiedz Link Zgłoś
vertical1 Re: JAGO 15.03.06, 20:04 Powiem szczerze chcialbym aby jutro byla zwala do 3,28 poniewaz mam tam ustawione zlecenie kupna. Wiem ze to raczej niemozliwe. Jezeli jutro nastapi korekta to do 3,4 max. Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: JAGO 15.03.06, 20:22 jutro nie bedzie korekty, nie rob ludziom wody z mozgu... chce to forum opuscic, ale no serce mi nie chce do tego dopuscic.... duzo ludzi ma kontrakty od 2800 porobione. beda przed piatkiem wyciagac ile sie da wig... nie kumacie tego ? ludzie... w poniedzialek za to bedzie bardzo ciekawie..... bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
vertical1 Re: JAGO 15.03.06, 20:43 fular chyba Ci sie pomylil post. Tutaj dyskutujemy na temat JAGO a nie kontraktów terminowych. Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: JAGO 15.03.06, 20:46 widzisz jaki jestes ograniczony ze nawet nie kumasz tego co do ciebie mowie. Wig jest ciagniety za uszy, moze i jago.... zobaczysz w poniedzialek, co ja sie bede produkowal. w USA tez 17 marzec jest godzina czarow, prosze jak bija rekordy.. obym sie mylil.. Odpowiedz Link Zgłoś
vertical1 Re: JAGO 15.03.06, 21:13 Nigdy nie obrazilem Ciebie więc bądz tak dobry i nie zwracaj uwagi na moje posty. Co do zwyzki JAGO to raczej rekomendacja KUPUJ z cena 3.90 spowodowala wzrost o 17% a nie kontakty na WIG. Koniec dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: JAGO 15.03.06, 21:15 nigdy nie zostales jeszcze chyba obrazony kolego. nie obrazam. nie mowie ze to od kontraktow. koniec dyskusji. po co pisac w niezgodzie Odpowiedz Link Zgłoś
tut666 Re: JAGO 15.03.06, 21:40 Jutro będzie wzrost podobny do dzisiejszego. Taka jest moja opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
vertical1 Re: JAGO 16.03.06, 13:14 Jednak korekta. Patrzac jednak na wielkośc korekty 3% po wczorajszym wzroście 16% to pokazuje na moc tej spóleczki. Odpowiedz Link Zgłoś
tut666 Re: JAGO 16.03.06, 15:02 jednak sie myliłem. jeszcze bedzie warto kupić ten papier Odpowiedz Link Zgłoś
dopra Re: JAGO 16.03.06, 15:22 Po dzisiejszej sesji widać że nie ma w tym papierze spekuły, inaczej pewnie bysmy mieli dzisiaj 4,50 a tak lekka korekta i potem znowu do góry:) Odpowiedz Link Zgłoś
makler2006 Re: JAGO 16.03.06, 20:03 Jutro powinno być do góry i w następnych dniach też. Wg mnie to spółka z przyszłością i technicznie wygląda dobrze(wybicie na wysokich obrotach). Myśle że w kwietniu może kosztować nawet 5-6 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
makler2006 Re: JAGO 17.03.06, 14:57 Korekta czy fałszywa wybicie w góre??? Co myślicie??? Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: JAGO 17.03.06, 14:59 mysle ze korekty nie bedzie. to solidna spolka. a jak ktos patrzy long horizont to w ogole bez 2 zdan Odpowiedz Link Zgłoś
lucky_82 Re: JAGO 17.03.06, 15:00 Mówiąc o wybiciu chodzi ci o to przedwczorajsze ? Odpowiedz Link Zgłoś
osborne4 Re: JAGO 17.03.06, 15:02 Jago to ja bym zostawił w spokoju na cały miesiąc no chyba, ze zakup ok.6-10.04 Odpowiedz Link Zgłoś
skorb Re: JAGO 20.03.06, 11:02 Zakupilem akcje po 3.43 Jak myslicie ile jeszcze pojdzie w gore. Jak dlugo powinienem czekac? Odpowiedz Link Zgłoś
dopra Re: JAGO 22.03.06, 11:25 Panowie, podciągam Jago do góry listy, no bo mam powód wiedzicie ten nagły odpał na 3,69?? Coś się znowu dzieje na naszych Jagódkach Odpowiedz Link Zgłoś
makler2006 Re: JAGO 22.03.06, 14:47 Ładny mamy dzisiaj wzrost, myśle że zamknięcie bedzie na poziomie +15%. Jeszcze troche podciągną kurs do końca sesji. Ale ja i tak nie sprzedam. Czekam aż bedzie po 6-7 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
cimoszenka Re: JAGO 22.03.06, 16:29 Niewykluczone, że będzie nawet wyżej jak 7 pln...bardzo rozsądny dzisiaj wzrost. Odpowiedz Link Zgłoś
makler2006 Re: JAGO 23.03.06, 15:56 Widze że nikt nie jest zainteresowany ta spółeczką, ale myśle że wkrótce sie to odmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
vertical1 Re: JAGO 23.03.06, 16:00 Ja mam sporo tej spoleczki i jeszcze dzis dokupilem po 3,63 5000. Odpowiedz Link Zgłoś
dopra Re: JAGO 23.03.06, 16:02 może to i dobrze że nikt nie pisze o tej spółce, duże pieniądze (które już niedługo na niej zarobimy) lubią dużą ciszę:) Odpowiedz Link Zgłoś
makler2006 Re: JAGO 24.03.06, 16:04 I co mamy mały zastój na tej spółeczce. Mam nadzieje że nie długo. W poniedziałek jesdziemy na północ. Powtarzam, że to spółka dla cierpliwych, duży wzrost gwarantowany. Kto jeszcze siedzi w tym papierku??? Pisać. Jakie są wasze opinie??? Odpowiedz Link Zgłoś
luki9222 Re: JAGO 24.03.06, 16:15 Makler2006 mam nadzieje ze dobrze wiesz co mowisz. czekam. dzisiaj lekko na polnoc i niedlugo nowe szczyty Odpowiedz Link Zgłoś
salos1 Re: JAGO 24.03.06, 16:18 tez jestem z Wami, tez juz dlugo, ale mysle sceptycznie, czekam do tych 3,9 i sprzedam, jak ladnie przebije 3,90 to moze troche jeszzce potrzymam, Odpowiedz Link Zgłoś
dopra Re: JAGO 24.03.06, 16:21 Ja dzisiaj wyskoczyłem na górce, dokupię jak się skorekci, w poniedziałek tak myślę:) Odpowiedz Link Zgłoś
vertical1 Re: JAGO 24.03.06, 16:39 Mam sporo akcyjek tej spólki i nie bawie się w kupowanie na dolkach, sprzedawanie na górkach. 1.Pamietajcie ze dawno z tej spólki nie bylo zadnego info (np. o nowej duzej umowie) takie info spowoduje raptowny wystrzal i juz nie dokupisz JAGO. Za duze ryzyko aby tak sie bawić. 2.Pamietajcie że spólka ma oglosic emisje nowych akcji z PP (wiemy co się dzieje z kursem po takim info (100% - 500% w góre przyklad Polnord, Gant, Swissmed) Odpowiedz Link Zgłoś
cimoszenka Re: JAGO 24.03.06, 18:42 Mnie wystarczy,że DOL [( DOL = %DEBIT / %DS) gdzie: DOL - stopień dźwigni operacyjnej (ang. degree of operating leverage) %DEBIT - procentowy wzrost zysku operacyjnego (lub zysku przed spłatą odsetek i opodatkowaniem) %DS - procentowy wzrost przychodów netto ze sprzedaży firmy ] wynosi 2,19 Odpowiedz Link Zgłoś
broker999 Re: JAGO 26.03.06, 21:06 No chyba niedługo przyjdą dobre czasy na akcje tej spółki. Jutro możliwe niemałe wzrosty. Niewykluczone także że bedzie emisja z prawem poboru, a to może zapowiadać.... sami wiecie co(Capital, GANT, Alchemia). Każdy wie o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
soros2 Re: JAGO 27.03.06, 00:15 Sorry, ale emisja akcji to generalnie zła informacja dla kursu akcji. Jakoś nie rozumiem czemu na tym forum od pewnego czasu są posty sugerujące duży ruch w górę z powodu emisji akcji - to jest przecież rozrzedzenie akcjonariatu więc wpływ takiej informacji powinien być zdecydowanie negatywny (chyba, że spółka ma jakiś super pomysł - ale Jago nie ma takiego - ot, zwykły rozwój biznesu). A to, że parę wybitnie spekulacyjnych spółek (np. Capital Partners) poszło w górę po takiej informacji nie zmienia reguły. Ostrożnie więc z Jago. Uważam, że technicznie spółka ma dużą szansę na kontynuację wzrostów ale to nie będzie spowodowane emisją. Odpowiedz Link Zgłoś
vertical1 Re: JAGO 27.03.06, 01:09 Zazwyczaj po ogloszeniu emisji akcji z PP kurs raptownie rośnie. ostatni przyklad POLNORD. czy spólka ta ma jakąś mega wizje rozwoju? Nie! Tak już jest na gieldzie gdy panuje hossa. Gdybyśmy sie kierowali zdrowym rozsadkiem to praktycznie zadna spólka nie powinna rosnąć więcej niz 50-100% rocznie. A wiekszość mniejszych spólek bije te rekordy. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky_82 Re: JAGO 27.03.06, 07:26 Jeżeli nowe akcje będą przydzelane na podobnych zasadach co w przypadku próchnika czy innechy mu pdobnych spółek- czyli pp dla dotychczasowcyh właścicieli akcji i cena akcji w nowej emisji dużo niższa od rynkowej to fakt ze kurs rośnie jest bardzo logiczne, bo jak powiedzmy w niedługim czasie akcje jago by kosztowały 4zł, a akcje z nowej serii by były proponowane po 1zł , to dużo osób tu widzi szanse wziększenia swojego zaangazowania w spółkę, przy dużo niższym wkłądzie kapitału. W wice jeżeli emisja nowych akcji jest przeprowadzana na korzystnych zasadach dla inwestora to jasne ze kurs będzie rósł. Odpowiedz Link Zgłoś