maya2006 18.08.05, 20:30 jakim sposopbem mozna ogladac tv przez kom? wiem, ze trzeba karte i program, ale gdzie sie to podlacza? przez kabel? czy normlanie przez siec? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Greg Re: telewizja w komputerze IP: *.tebo.net / 195.116.90.* 18.08.05, 21:05 W przypadku karty telewizyjnej (czyli tunera TV na karcie PCI) podłączasz do niej koncentryczny kabel antenowy i już - program dostaniesz wraz z kartą. Można też oglądać TV przez Internet (strumienie) - potrzebne szybkie łącze, a jakość i tak tragiczna - IMHO nie warto się tak bawić, zwłaszcza przy cenie zwykłej karty TV na poziomie <200 zł. Link Zgłoś
maya2006 greg 18.08.05, 21:36 dziekuje bardzo za informacje:-))) w sumie chcialabym ogladac telewizje na kompie, bo rzadko ogladam, a niestety w kraju, w ktorym mieszkam zdzieraja za samo posiadanie tv plus kabel. wychodzi na miesiecznie okolo 34 euro. w sumie gdybym ogladala, to bym placila, ale wkurza mnie, ze za dwa razy w miesiacu musze placic. myslalm, ze jest mozliwosc kupienia karty tv z antena. bo inaczej to mi sie nie oplaca.jeszcze raz ogromnie dziekuje:-) Link Zgłoś
Gość: quato Re: greg IP: *.chomiczowka.waw.pl 18.08.05, 21:41 Przecież nikt cię nie zmusza od razu do podłączania do karty telewizyjnej, tunera satelitarnego lub kablówki, możesz podłączyć zwykłą antenę stawianą obok telewizora (+ brak ciągnących się kabli - mniej programów). A jeżeli chodzi o same karty to są wewnętrzne podłączane pod slot PCI i zewnętrzne podłączane pod USB. Link Zgłoś
maya2006 quato 18.08.05, 21:47 zgryz jest taki, ze jest tylko telewizja digitalna. nie ma wiec mozliwosci postawienia takiej anteny (oj myslalam o tym:-D ) mysle, ze zewnetrzna bardziej mi odpowiada, bo mozna to pewnie do innego kompa przelaczyc. gdzies widzialam reklame, ze mozna "notebookiem w parku" ogladac tv, to moze sa tez inne antenki? dziekuje:-)) Link Zgłoś
Gość: quato Re: quato IP: *.chomiczowka.waw.pl 18.08.05, 21:57 maya2006 napisała: > zgryz jest taki, ze jest tylko telewizja digitalna. nie ma wiec mozliwosci > postawienia takiej anteny (oj myslalam o tym:-D ) > mysle, ze zewnetrzna bardziej mi odpowiada, bo mozna to pewnie do innego kompa > przelaczyc. gdzies widzialam reklame, ze mozna "notebookiem w parku" ogladac tv > , > to moze sa tez inne antenki? dziekuje:-)) co do anten to proponuję się wybrać do sklepu ze sprzętem RTV tam na pewno ci doradzą a co do kart telewizyjnych to można do nich podłączyć dowolną antenę lub dowolny sprzęt typu video dvd kamera lub tuner satelitarny. Każdy tuner telewizyjny posiada: wejście antenowe wejście composite video wejście s-video wejście wyjście audio najlepiej odwiedź tą stronę może coś wybierzesz sklep.benchmark.pl/katalog_209.html są tam pełne opisy Link Zgłoś