Dodaj do ulubionych

Program do rysowania schematow blokowych

IP: 192.168.1.* / *.venco.com.pl 18.06.01, 10:18
Jaki program nadaje sie do rysowania schematow blokowych? Schematy maja byc
proste ale chce zeby mialy profesjonalny wyglad (efekty 3d poszczegolnych
blokow itp.). Schemat ten chce zamiescic w internecie a nie wydrukowac.
Z gory dziekuje za wszelkie rady.
Obserwuj wątek
    • Gość: jachu Re: Program do rysowania schematow blokowych IP: *.gda.computerland.pl 18.06.01, 15:58
      Gość portalu: Joanna napisał(a):

&#62 Jaki program nadaje sie do rysowania schematow blokowych? Schematy maja byc
      &#62 proste ale chce zeby mialy profesjonalny wyglad (efekty 3d poszczegolnych
      &#62 blokow itp.). Schemat ten chce zamiescic w internecie a nie wydrukowac.

Najlepszy wg. mnie program tego typu to VISIO

Pozdrwiam,

Jachu

• Gość: Maciek S Re: Program do rysowania schematow blokowych IP: *.amdahl.com 19.06.01, 19:33

&#62 Jaki program nadaje sie do rysowania schematow blokowych? Schematy maja byc
      &#62 proste ale chce zeby mialy profesjonalny wyglad (efekty 3d poszczegolnych
      &#62 blokow itp.). Schemat ten chce zamiescic w internecie a nie wydrukowac.
      &#62 Z gory dziekuje za wszelkie rady.

Zgadzam sie z Jachu. Jesli na Windows to bedzie to Visio. Mozesz zrobic wszystkie profesjonalne
      schematy blokowe dla roznych prezentacji. Potem bedziesz chyba tylko musial zapamietac schemat
      blokowy (lub skonwertowac) do formatu ktory sa w stanie zrozumiec przegladarki internetowe (np. GIF,
      JPG). Pamietaj jednak ze VISIO zezwala na edycje schematow niewielu plikow i pewnie to nie beda GIF'y
      czy JPG (pliki "obrazu") wiec trzymaj prace w formacie natywnym VISIO (do edycji w razie zmian) a dla
      internetu generuj tylko wersje "obrazu" koncowego dla przegladarek.

Pozdrawiam
      • Gość: Joanna Re: Program do rysowania schematow blokowych IP: 192.168.1.* / *.venco.com.pl 20.06.01, 11:05
        Bardzo Wam dziekuje za odpowiedz. Tylko skad ten program wziac?
        • Gość: Maciek S Re: Program do rysowania schematow blokowych IP: *.amdahl.com 20.06.01, 15:59

&#62 Bardzo Wam dziekuje za odpowiedz. Tylko skad ten program wziac?

Niestety trzeba go chyba kupic. VISIO o ile sie nie myle obecnie jest programem firmy Microsoft. Nie
          jestem pewien czy program ten przychodzi z ktoryms Officem... byc moze tak, ale jesli nie to trzeba go
          bedzie zakupic osobno. Na pytanie "gdzie" (w Polsce) niemoge niestety odpowiedziec. Byc moze da sie
          je zakupic w sklepach z oprogramowaniem i sprzetem a byc moze jest on dostepny w sklepach z
          zaopatrzeniem biurowym (tak jest w USA ale niestety nie wiem jak to jest w Polsce teraz).

Mysle, ze moze ktos inny na forum poradzi... Mam nadzieje bo sam bym chcial sie takich rzeczy
          dowiedziec.

Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka