Dodaj do ulubionych

Avast i Acrobat Reader

IP: *.dip.t-dialin.net 09.09.05, 14:53
Hej nie wiem czemu dzis nagle avast wyskoczyl z ostrzezeniem ze plik
acrod32.dll to kon trojański o nazwie Win32:Murlo[trj] . Dałem plik do
kwarantanny i przez to nie moglem czytac pdf . Wiec zainstalowałem od nowa
Acrobata a tu przy instalacji avast znowu wysyla ostrzezenie o tym samym trojanie.
Co z tym zrobic? Ignorowac?
Dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: rekin Re: Avast i Acrobat Reader IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 15:36
      Akrobat ma AcroRd32.dll a nie acrod32.dll
      Używam Acrobata 7 i Awast nic nie mówi.
      • Gość: perun Re: Avast i Acrobat Reader IP: *.dip.t-dialin.net 09.09.05, 17:54
        Racja , mały bład w pisowni tu jest log z avast:
        2005-09-09 14:09:29 SYSTEM 1784 Sign of "Win32:Murlo [Trj]" has been found in
        "C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Reader\AcroRd32.dll" file.
        2005-09-09 14:47:47 SYSTEM 1836 Sign of "Win32:Murlo [Trj]" has been found in
        "C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Reader\AcroRd32.dll" file.
        2005-09-09 14:48:07 SYSTEM 1836 Sign of "Win32:Murlo [Trj]" has been found in
        "C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Reader\acrord32.dll" file.
        • Gość: rekin Re: Avast i Acrobat Reader IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 18:09
          Tu chodzi o to, że AcroEd32.dll jest ZARAŻONY wirusem, a nie że on sam jest
          wirusem!
          Coś siedzi w systemie i zaraża - przeskanuj cały dysk antywirusem.
          • Gość: perun Re: Avast i Acrobat Reader IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.05, 12:41
            Skanowalem Nod32, Trend online i jeszcze avastem i nic nie wykryło w kompie. Tak
            wiec nie wiem co jest grane.
    • Gość: Łapacz Wirów Re: Avast i Acrobat Reader IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 18:10
      AVAST to kupa g*wna a nie program antywirusowy !!!

Dlatego zawsze zajmuje ostatnie miejsca we wszystkich rankingach programów
      antywirusowych :)

Po co komu program, który nie nie spełnia swoich funkcji ?

A to, że jest on DARMO nie jest najważniejszym argumentem przy wirusach :)

• elfz Re: Avast i Acrobat Reader 10.09.05, 08:45
        darmo jest da domowych uzytkownikow mozna nabyc profesjonalna wersie nie bedzie
        bledow a jezli ,asz kolego wersie beta dla zaawasowanych uzytkownikow lepiej
        sie nie bier za program radze wypelniac opcje standartowa przy rejetracji
        avast ,zawsze tez mona czesc opcji skanera wylaczyc nalezy sie zaponac z
        programem oraz wirusem np.reklamowcem k\bez ktorego program nie dzila avastz
        reguly go propnoje wyslac do kwaratnny
    • Gość: rekin Re: Avast i Acrobat Reader IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 19:58
      Proponuję odinstalować oba programy: Avast i Acrobat.
      Następnie zainstalować ponownie (najnowsze wersje).
      Można też pogrzebać w ustawieniach Avasta. Jest tam coś o nazywie: 'czułość
      skanera' - spróbuj zmniejszyć.

Zgłoś ten problem autorom programu Avast.
      W ostateczności, rezygnujesz z Avasta - są inne...
      • Gość: perun Re: Avast i Acrobat Reader IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.05, 20:35
        Wlasnie tak zrobilem tzn, odinstalowałem go i mam innego. Jak narazie nic nie
        wykrywa. Dzieki za pomoc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka